solo5 Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 Скоро си купих Washburn Wi14 и съм доволен напълно достатъчна ми е (особено с Yamaha DG Stomp) Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 Аз лично предпочитам Les Paul пред Страт-овете, въпреки че най-близкото, до което ще се доближа до истински Gibson е евтиното Les Paul копие на Factor, което си купих наскоро. И аз съм метъл и съм свирил на не един Ibanez и BC Rich, и дори притежавам 1-2 колкото да не е без хич, ама Les Paul си е класика - много е красива, мамка и. Единственото, което ме дразни е 24+3/4 инчовата мензура - свикнал съм на 25,5''. За стила - сега гледах едно концертче на Malevolent Creation - единият тип свиреше с Les Paul. Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 (Редактирано) ....За стила - сега гледах едно концертче на Malevolent Creation - единият тип свиреше с Les Paul. И двамата(Phil Fascianna & Rob Barrett) свият с Gibson Les Paul сега.Но като съм ги гледал на живо преди са използвали ESP и Jackson също. Official Web-site Редактирано Април 17, 2005 от edgecrusher Цитирай
TONY Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 Мисля че всеки уважаващ себе си китарист (с кинтички в джоба )трябва да има по една бройка от двата вида. Не казвам Gibson i Fender. Просто стартокастер и лес пол . Двата типа китари са живата класика в жанра и стоят на точно противоположни краища като деня и ноща . Лично имам китара тип стратокастер - сингъл коил саунда няма равен(същото бих казал в следващото изречение и за хъмбъкер саунда ). Абе не може да се сравняват тоава е положението - ходи сравнявай огъня и водата. И сега да отворя кутииката на пандора : Всички разни ибанец джаксън и тн и тн са съкс тва ми е личното мнение!!! метълхемър - просто всеки път съм съгласен с мнението ти вече ще гледам кога ще се разминат не е задължително да ги имате и двате китари ако например само супер тежката музика Ви кефи и един Jackson или BCRich ви върши работа или пък искате да правите прости, но пък ефектни песни - фендер телекастер - е за Вас. но всеки китарист с по широк диапазон на търсения - би трябвало да има и китара тип стратокастер и тип лес пол пример вижте Металика - вече Джеймс ползва Лес Пол, а Кърк - Страт о времена - о нрави :green: отнжво цитирам метълхемър Двата типа китари са живата класика в жанра и стоят на точно противоположни краища като деня и ноща . с което темата се изчерпва... Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 Да ама не! Кърк Хамет от 100 години насам си свири основно на неговите Custom Made ESP-ta отделно от тава в последно време се появява все по-често на сцена с Gibson Les Paul Custom. Някъде беше споменато че Металика разполагат общо с около 600 китари от всевъзможни марки и модели...нямам какво да кажа повече Цитирай
TONY Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 наскоро разменихме едни китарджийски смисания с съфорумника Митко и на едно от тях - Гитар уан - Киро- Кърк Хамет е цъфнал с бял Февдер Стратокастер иначе за ЕСПта знам - нали не се съмняваш -даже не си спонням за кое парче от 84 ползваше специално ДЖАКСЪн Кинг Ви - винаги когато Металика свирят това парче - и Кърк взима Джаксъна -и в Пловдив -така беше пак офтопик имам 5 броя от немското списание Гитаре унд Бас за бартер монго е яко Цитирай
phile Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 Абе хора - интересно ми е кой каква китара притежава, иска да има и защо?Кой модел според вас за к'ъв стил музика е........................!!!! моята е от дясно ... ама с h-s-h и ще дойде Май месец .. хехехехехе Цитирай
DILETANT Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 Отново за Кърк Хамет: В парчето и в клипа към филма "Мисията невъзможна" той използва един зелен стратокастер и после в интервю за същото списание което сега е в TONY, той разказва че този стар Страт звучал страхотно дори по-добре от сигничър моделите му, които са с активни адаптри. Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 Абе хора - интересно ми е кой каква китара притежава, иска да има и защо?Кой модел според вас за к'ъв стил музика е........................!!!! моята е от дясно ... ама с h-s-h и ще дойде Май месец .. хехехехехе Дай ено кръгче... Цитирай
Fenix Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 Хммм, я да изкажа и аз моето мнение по въпроса Относно Кърк де. Ми той човека има ВСЯКАКВИ китари. Нещо напълно нормално за секи от неговия ранг - с над 20 години яко китарджииство с голяма група. Той сам си казва че е Guitaraholic. На клипа на One примерно човека е със ESP-ски Стратокастър. Фендера от I Disappear е същия цвят и бтв, той май с него е записван. А иначе човека и скуайърчета има. и още доста китарки дето не би си и помислил човек. Той казва, че където и да са и той се отбива до местния музикален магазин, и ако му хареса някоя китарка - зима я. Независимо дали ще е Скуайърче за 200$ или някоя за 1000$. Само относно поста на Тони Аве сигурен ли си че става дума за КИНГ Ви? Щото те тогава се подвизават със Epiphone-ски Ви-та които са като кинг ви-тата (е, не толкова остри). Честно да си кажа, не съм го виждал Хамет с Кинг Ви. Само със Роудс Ви-та. :think: Цитирай
Recommended Posts