рахата Отговорено Юни 13, 2007 Отговорено Юни 13, 2007 видя ли това: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24623 може да ти свърши работа.успех! Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 13, 2007 Автор Отговорено Юни 13, 2007 видя ли това:http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24623 може да ти свърши работа.успех! Китарката има много подходящ за моя проект гриф, би ми свършил отлична работа, но едва ли се продава поотделно. Междудругото не държа да е с 24 прага, както се изцепи някой по-горе, макар че, ако е с 24, ще е по-лесно да го инсталирам. Горере - ЦЪК. Колега, аз казах ли ти, че това грифче, дето дълго време стоя на 50-60 долара ще стигне над $130? Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 13, 2007 Автор Отговорено Юни 13, 2007 ^ Опа грешка, за грифа на тази китара Делта - тя била с Флойд Роуз, значи не ми върши работа заради флойдовския нът на грифа. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 Колега, аз казах ли ти, че това грифче, дето дълго време стоя на 50-60 долара ще стигне над $130? Продаден за близо 150...баси далаверите... Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Отговорено Юни 14, 2007 Колега, аз казах ли ти, че това грифче, дето дълго време стоя на 50-60 долара ще стигне над $130? Продаден за близо 150...баси далаверите... Да, в eBay хората, които залагат, рядко се интересуват от реалните цени на нещата и водени от комарджийска и спортна страст си правят своеобразни състезания по залагане - финалист е който вземе нещото, независимо на каква цена. За съжаление, ние винаги сме на опашката при подобен вид състезания, защото никой в България няма излишни 220 лева за гриф на старо па да му плаща и още 50-60 лева доставка отделно. АЙДЕ НЕМА НУЖДА! Та да си дойдем на думата - Ибей не е вярното място да си търси човек гриф, а и много други работи излизат на анти-далавера оттам. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 Междудругото 1,6 милиметра екшън на 12-то прагче е АДСКИ много.Винаги съм се чудел на хората, които свирят с екшън над 1 милиметър. с 9ки струни ли постигаш екшън под 1мм?? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 Има една уловка обаче - дали говорим за 1мм над прагчето, или за 1мм над фингърборда. Цитирай
AXE Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 Аз щях да пиша за това.... Какъв екшън 1мм над 12 прагче бе хора Че и 0.6мм отгоре да спъват нечие свирене Аз верно свиря с висок екшън, ама тва 1мм ми се струва доста нереално. Ти трябва да ги галиш тия струни, за да не бръждят. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 (Редактирано) Вижте, има джъмбо прагчета, които са високи 0.99мм(рядкост при сток китарите), и такива, които са 1.4мм(често използвани супер джъмбота). Ако прибавим милиметъра, който се спомена, получаваме екшън 2.4мм. При 648мм мензура)малко по-обтегнати струни), това е допустим екшън, и въпреки, че при динамично свирене, колкото и да е добър грифа, все ще има някакво биене, за шред височината е приемлива. На китари с по-къса мензура, и при динамично свирене, обаче, около 3-3.5мм е по-често срещано. При класическите китари е около 5-5.5мм. Редактирано Юни 14, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Отговорено Юни 14, 2007 Има една уловка обаче - дали говорим за 1мм над прагчето, или за 1мм над фингърборда. Екшън с емери от върха на прагчето до струната - това е реалното разстояние, което изминава пръстът ти. Да се мери от струната до фингърборда е безсмислено. Екшън от 1 милиметър на 12-то е напъно нормален, но някои с еоплакват от кофти бендове. Аз нямам такъв проблем. Направих си екшъна на едната китара тамън 1,1 мм. Свири се прекрасно. След малко ще постна данните от една китара, която е с 0,8мм екшън някъде на 18-то прагче, ако не ме лъже паметта. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Отговорено Юни 14, 2007 А ето я и китарката с екшън от 0,8 милиметра на 17 прагче (сори, не било на 18-то, ама все тая). това значи, че на 12-то прагче екшънът е под 0,6 милиметра. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Отговорено Юни 14, 2007 И от тапи за уши ли пестиш ве, Горере ДА! Сега сериозно - просто нямаше как да си оставя работата и целия покрит в стърготини да тръгна да обикалям аптеките. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 Сега остава да дадеш семпъл, как някой яко дръпва струните, и няма грам фрет бъз... Цитирай
Recommended Posts