Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 550
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
видя ли това:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24623

може да ти свърши работа.успех! :greenball:

Китарката има много подходящ за моя проект гриф, би ми свършил отлична работа, но едва ли се продава поотделно.

Междудругото не държа да е с 24 прага, както се изцепи някой по-горе, макар че, ако е с 24, ще е по-лесно да го инсталирам.

Горере - ЦЪК.

Колега, аз казах ли ти, че това грифче, дето дълго време стоя на 50-60 долара ще стигне над $130? ;)

Отговорено

^ Опа грешка, за грифа на тази китара Делта - тя била с Флойд Роуз, значи не ми върши работа заради флойдовския нът на грифа. :greenball:

Отговорено
Колега, аз казах ли ти, че това грифче, дето дълго време стоя на 50-60 долара ще стигне над $130? ;)

Продаден за близо 150...баси далаверите... :huh:

Отговорено
Колега, аз казах ли ти, че това грифче, дето дълго време стоя на 50-60 долара ще стигне над $130? :bravo:

Продаден за близо 150...баси далаверите... :happy:

Да, в eBay хората, които залагат, рядко се интересуват от реалните цени на нещата и водени от комарджийска и спортна страст си правят своеобразни състезания по залагане - финалист е който вземе нещото, независимо на каква цена.

За съжаление, ние винаги сме на опашката при подобен вид състезания, защото никой в България няма излишни 220 лева за гриф на старо па да му плаща и още 50-60 лева доставка отделно. :)

АЙДЕ НЕМА НУЖДА! :drummer:

Та да си дойдем на думата - Ибей не е вярното място да си търси човек гриф, а и много други работи излизат на анти-далавера оттам.

Отговорено
Междудругото 1,6 милиметра екшън на 12-то прагче е АДСКИ много.

Винаги съм се чудел на хората, които свирят с екшън над 1 милиметър.

с 9ки струни ли постигаш екшън под 1мм??

Отговорено

Аз щях да пиша за това.... Какъв екшън 1мм над 12 прагче бе хора :happy: Че и 0.6мм отгоре да спъват нечие свирене :P Аз верно свиря с висок екшън, ама тва 1мм ми се струва доста нереално. Ти трябва да ги галиш тия струни, за да не бръждят.

Отговорено (Редактирано)

Вижте, има джъмбо прагчета, които са високи 0.99мм(рядкост при сток китарите), и такива, които са 1.4мм(често използвани супер джъмбота). Ако прибавим милиметъра, който се спомена, получаваме екшън 2.4мм. При 648мм мензура)малко по-обтегнати струни), това е допустим екшън, и въпреки, че при динамично свирене, колкото и да е добър грифа, все ще има някакво биене, за шред височината е приемлива.

На китари с по-къса мензура, и при динамично свирене, обаче, около 3-3.5мм е по-често срещано.

При класическите китари е около 5-5.5мм.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Има една уловка обаче - дали говорим за 1мм над прагчето, или за 1мм над фингърборда.

Екшън с емери от върха на прагчето до струната - това е реалното разстояние, което изминава пръстът ти. Да се мери от струната до фингърборда е безсмислено.

Екшън от 1 милиметър на 12-то е напъно нормален, но някои с еоплакват от кофти бендове.

Аз нямам такъв проблем. Направих си екшъна на едната китара тамън 1,1 мм. Свири се прекрасно.

След малко ще постна данните от една китара, която е с 0,8мм екшън някъде на 18-то прагче, ако не ме лъже паметта.

Отговорено

А ето я и китарката с екшън от 0,8 милиметра на 17 прагче (сори, не било на 18-то, ама все тая).

това значи, че на 12-то прагче екшънът е под 0,6 милиметра.

chart32-gordonsmith.gif

Отговорено
И от тапи за уши ли пестиш ве, Горере :):D

ДА! :)

Сега сериозно - просто нямаше как да си оставя работата и целия покрит в стърготини да тръгна да обикалям аптеките.