Overdrive Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 добре де, що толкова държиш да има ъгъл главата - много от джаксъните нямат - това значи че от скуиер чрез залепяне на дърво към главата и изрязване може да стане съвсем добре - както май казах на някоя от предните страници така направих грифа от орфей зебра (който също няма ъгъл) и се получи доста добре Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 25, 2007 Автор Отговорено Юни 25, 2007 добре де, що толкова държиш да има ъгъл главата - много от джаксъните нямат - това значи че от скуиер чрез залепяне на дърво към главата и изрязване може да стане съвсем добре - както май казах на някоя от предните страници така направих грифа от орфей зебра (който също няма ъгъл) и се получи доста добре Не съм виждал Джаксън без ъгъл на главата. Поне не и от тези с обикновен нът. Много лютиери дори критикуват Джаксън, че имат твърде голям ъгъл на главата, а това пречело на нещо си. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 25, 2007 Автор Отговорено Юни 25, 2007 От днес вече съм горд собственик на хъмбъкер. Адаптерът е копие на Seymour Duncan Invader - зловещ е. Хахаха, това ще рути. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 Вери найс :> Ти щеше да слагаш само този, нали? Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 Не съм виждал Джаксън без ъгъл на главата.Поне не и от тези с обикновен нът. вярно че само с флойдовете имат ъгъл, тва обаче не пречи да се сложи една пластина след нъта която да натиска струните, както ибанез джем имат след заключващия нът, само че твоя няма да е заключващ Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 26, 2007 Автор Отговорено Юни 26, 2007 Не съм виждал Джаксън без ъгъл на главата.Поне не и от тези с обикновен нът. вярно че само с флойдовете имат ъгъл, тва обаче не пречи да се сложи една пластина след нъта която да натиска струните, както ибанез джем имат след заключващия нът, само че твоя няма да е заключващ Всички Джаксъни, които съм виждал, са имали ъгъл на главата. И тези с Флойд и тези без Флойд. нНали тов аписах във поста, който си цитирал? Възможно е да съм пропуснал някакъв модел на Джаксън, който е без ъгъл на главата и ще се радвам, ако пуснеш снимки на такъв. По втория въпрос: Да, мога да сложа пластина да ми натиска струните и да мина без ъгъл на главата, но този вариант не ме кефи. Искам китарата да е точно копие на Джаксън, а не да правя "побългарявания" и компромиси и накрая да се получи някакво свободно съчинение с елементи на разсъждения. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 26, 2007 Автор Отговорено Юни 26, 2007 Вери найс :> Ти щеше да слагаш само този, нали? Да, само този ще е на бриджа. Дори няма да има електроника, най-много някой превключвател за различно свързване на двете бобини в хъмбъкера. Още не съм го проучил, ще видим какви комбинации може да се вадят от този адаптер. Може би ще пусна тема да питам спецовете по адаптери като Евтим Джерекаров и другите. Междудругото, решил съм да махна логото на Wilkinson от предния панел на адаптера и да сложа лого на Seymour Duncan - искам да стане Перфектното Копие, за да мога после да лъжа хората, че е оригинален Seymour. Но вие на кезвайте на никого. Някакви идеи с кво да махна това лого? То е някаква боя. Ацетонът ще го отнесе за секунди, но ме притеснява дали няма да замъгли гланцираната пластма отпред. А някакви идеи как след това да сложа фалшивото лого на Seymour? Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 Ако логото е на ситопечат правено единственият начин е да го свалиш с разредител с ацетон трябва да се свали веднага. Можеш да минеш пласмасите след това с много фина щкурка за да станат матови. Така май е най-безопасно. Можеш да направиш надписа на сеймър дънкън пак на ситопрчат ама ще ти излезне скъпичко - 25-30 лева ;( Цитирай
Fenix Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 логото на мойте Duncan Designed падна след известно време свирене по тях. Сиреч с перцето може да се махне. Всъщност на бриджа не е паднало още, щото не свиря над него пробвай лекичко с перце или нокът. На моя изобщо не му личи, че е пишело нещо там. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 26, 2007 Автор Отговорено Юни 26, 2007 Ако логото е на ситопечат правено единственият начин е да го свалиш с разредител с ацетон трябва да се свали веднага. Можеш да минеш пласмасите след това с много фина щкурка за да станат матови. Така май е най-безопасно. Можеш да направиш надписа на сеймър дънкън пак на ситопрчат ама ще ти излезне скъпичко - 25-30 лева ;( Да де, с ацетон ще падне веднага, но няма ли да замъгли пластмасата?не мис е занимава после да я матирам, че и да я полирамс пасти след това (не искам да я оставям матова). @Fenix, може да го изчегъркам, но ме е шубе да не надера пластмасата. Цитирай
Fenix Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 Не знам човече, аз само споделих моя опит. Моя адаптер не е надран. Поне не и от това. Самият той е доста издрасн от свирене, но там където е бил надписа нищо му няма. Не мога да съм сигурен, че твоя е от същата пластмаса, със надпис от същия "материал". Само споделих мнение. Единственото друго дето мога да направя е да го снимам. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 26, 2007 Автор Отговорено Юни 26, 2007 Няма проблеми, и без това този страничен проект по фалшифицирането на надписа взникна поради липсата на бридж и гриф. Просто докато не намеря тези двете неща, китарата ще стои на това дередже и ще се чудя какви дребни занимавки да си намирам, за да поддържам темата жива. Махането на ндаписа от адаптера и слагането на нов е една от тези занимавки. Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Продават се някви химикали за отстраняване на боя. Казват се "терминатор" или нещо такова. Нашият вокал каза, че си е махнал боята на рамката на колелото си с такова чудо. Не знам как седи въпроса обаче с взаимодействието му към пласмаса. Разходи се до някоя железария и питай дали имат нещо за махане на боя от пласмаса ч Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Продават се някви химикали за отстраняване на боя. Казват се "терминатор" или нещо такова. Нашият вокал каза, че си е махнал боята на рамката на колелото си с такова чудо. Не знам как седи въпроса обаче с взаимодействието му към пласмаса. Разходи се до някоя железария и питай дали имат нещо за махане на боя от пласмаса Цитирай
Recommended Posts