Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 550
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Горер,

Като гледам последната ти снимка виждам че си направил малка гресшка. Второто парче от ляво на дясно трябваше да го обърнеш с горната страна да сочи на долу.Иначе другите по случайност си ги налучкал като посоки

Отговорено
Горер,

Като гледам последната ти снимка виждам че си направил малка гресшка. Второто парче от ляво на дясно трябваше да го обърнеш с горната страна да сочи на долу.Иначе другите по случайност си ги налучкал като посоки

За коя последна снимка става въпрос?

Отговорено

Извинявай че не уточних.

Става въпрос за втората снимка на коментар 15 от първата страница на дискусията. не сум обърнал внимание че страниците са станали толкова много

>

>

>

>

>

>

>

>

>

И хоп!

Дъските са слепени в монолитно парче благодарение на бруталната епоксидна смола. :greenball:

s5001894gm6.jpg

s5001895pc4.jpg

Реших да си взема електрическо ренде, за да изравня дъските - не ми се занимава с дърводелци.

Проблемът е, че това ренде, което си бях харесал наскоро леко и небрежно е станало с 35 лева по-скъпо и ще ме хванат за кура да ме разходят.

Ще търся нещо с по-близка до реалната цена и след като го купя ще продължа с дялкането на китарата.

А може и да се впусна в екстремности и да рендосам с обикновено ръчно ренде. :ok:

Отговорено
А за такова мислил ли си ?

55_xl.jpg

Не.

Извинявай че не уточних.

Става въпрос за втората снимка на коментар 15 от първата страница на дискусията. не сум обърнал внимание че страниците са станали толкова много

>

>

>

>

>

>

>

>

>

И хоп!

Дъските са слепени в монолитно парче благодарение на бруталната епоксидна смола. :greenball:

s5001894gm6.jpg

s5001895pc4.jpg

Реших да си взема електрическо ренде, за да изравня дъските - не ми се занимава с дърводелци.

Проблемът е, че това ренде, което си бях харесал наскоро леко и небрежно е станало с 35 лева по-скъпо и ще ме хванат за кура да ме разходят.

Ще търся нещо с по-близка до реалната цена и след като го купя ще продължа с дялкането на китарата.

А може и да се впусна в екстремности и да рендосам с обикновено ръчно ренде. :ok:

Мислих за разположението на шарката преди да слепя, но подредбата на тези гредички няма особено значение, защото са почти изцяло издълбани и в тях е вградена буковата дъска. Освен това са стегнати между няколко слоя буков шперплат. Те са там колкото да придадат някаква форма. Един вид като некфа рамка са.

Отговорено

Ко стана с бриджа?Намерили и питали за цена в райзинг....

Питам защото може и на мен да ми потрябва такова нещо и да знам.....

Отговорено
Ко стана с бриджа?Намерили и питали за цена в райзинг....

Не

На този етап нямам нито бридж, нито гриф.

В xxxx нямат Tune-O-Matic бриджове в момента.

Все повече е замислям дали да не ползвам фендерски тип бридж - лесно се напасва спрямо всякакъв вид радиус на фингърборда и май дав аповече състейн.

Но едва ли ще имат черен. :thumbs_up:

То не пречи да се попита де. :oops:

Отговорено

Да уточня - за такъв тип става дума , да не стане объркване . Доставят със Спиди , пазарувал съм оттам .

fender_hardtail_bridge_elrayo_guitarworks.jpg

Отговорено

Да, за този вид бридж ми е думата.

Ако имат черни, ще взема един.

Пък и изглежда са по-евтини, щото на Tune-O-Matic бриджовете само стоп бара им е 15 лева, отделно самият бридж, а при фендерските 15 лева е цялата хава.

Отговорено

Аз купих преди време черен , имат и хром . Иначе според мен тюн-о-матик-а освен , че е грозен , ами е и неудобен за настройка . Аз също бих взел фендер хардтейл .

Отговорено

А трайно ли е черното покритие на този бридж, който си взел?

В смисъл, дали се износва или излющва бързо?

Отговорено

Зависи какво го правиш . Ако не драскаш с метални предмети (часовници , гривни , синджири) е трайно . Прилича на прахово боядисвано , но се съмнявам , че за 15 лв. е минал през такова нещо .