Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
45 minutes ago, TONY said:

това?

"Това" вече е наистина ново, но....доста пари, а няма видеокарта и ползва вградената в процесора графика (нелоша между впрочем), само 16GB...освен това доколкото знам няма такъв процесор RYZEN 7 8600G - това е RYZEN 5 (срам и позор за ioncomputers). :P

• Отговори 111
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Смятам няколко дни да си дам почивка от тази история, после ще продължа пак да гледам.

Поне до тук - в олх е пълно с прилични компове втора ръка за 500, 600, 700.  Ако внимаваш, ще си купиш някой приличен, който да ползваш година , две.  Това би свършило работа на колега с по-ограничен бюджет и по малки изисквания. Споменавам го , защото на някой може да му е в полза.

Геймърски конфигурации за по 1000 ( и нагоре) - беге и ес фирми продават, с остаряли процове и не си заслужава да се набутвате, има някакви вече за по 2000 и нагоре, както Бейби Томас каза - не си заслужва толкова да се бъркаме толкова надълбоко.

За сега намирането на пс с цел звукозаписи ( по вече поизяснените критерии) и за около  1200 - 1400, 1500 макс удря на камък.  Оставям за седмица, две, три да отлежи и ще гледам пак. Особено, като наличният ми забива и дразни, няма накъде... Но ще поотложа.

• 1 month later...
Отговорено

В момента съм се спрял с покупките... като не си намерих сносен комп на приемлива цена,

скочих на две нови китари - Solar Guitars S2.6C+ метълска и Vintage GT100 P90 блусарска, плюс едно море...

та компа ще почака, вчера пък взех бандъла на ИК Мултимедия плъгини за микс и мастер. Плъгини има, компютър няма.... Днес гледам, един комп, който бях сложил да наблюдавам в базар.бг, i7, 32 gb рам i 1 tb хард от 1700 лв са го намалили на 1300 и са го продали, докато съм бил на море.. Значи възстановявам парите и действам. 

• 1 year later...
Отговорено

Живота е радост и тъга...

Отново боря синдром на Де Карвен , този път на дясната ръка... по лек е отпреди и

се надявам да мине без кортикостероиди ( заради страничен ефект - оправят тендовагенита, но капе коса. пък ми се ще поне още десет години да имам)

От друга страна любимото Бяло море ( Η καρδιά μου είναι στο Αιγαίο Πέλαγος) ме зареди положително и успях да компилирам първият си солов албум.

Започвам с кавър на АББА, в който съм направил модерен диско фънк аранжимент и съм изпраскал едно соло, каквото няма в оригинала. От саундклауд не ми дадоха да ползвам вокалите на Агнета ( но са ок за  тези на Роб). Предипримерно 2 месеца бях пуснал на Агнета, работен вариант, тя каза, че и харесва и пита, кой ще изпее кавъра.... казах и не знам и че вероятно , ако не намеря кой да го изпее, ще ползвам вокалите от оригинала... тя не отговори нищо конкретно... така че,  първо пробвах с нейните вокали, но като ме отрязоха от саундклауда, записах вокалните партии с китара. Може би не съм смесил перфектно вокс китарата с останалият микс, но се уча. И правя тези кавъри от една страна да се уча на звукозапис, от друга ми е удоволствие да кавърирам любими песни. Следват два кавъра на Арън Мейдън, Трупъра си го записвах и смесвах сам през ковида, Лосфер уърдс е правен преди 20 години, записван вкъщи и после миксиран и мастериран от Румен Спасов. Следват ел и акустичен вариант на Брейкин дъ лоу.

После два авторски инструментала - Султан и Роден отново.

Накрая завършвам с едно парче на група Зомби бар, в която свирех и в което парче имам доста авторство - цялото интро, основната акордова схема и грув, китарните фийлове, китарната мелодия след припевите, първото основно соло е на другият китарист на групата, второто мое, после имам едно психиделик соло , широките триоли на пеенето в края са по моя идея и ревящите вокали... и песента е в своята цялост, така, както я замислих/ме. А не орязана версия, каквито има две три ( пуснати из медиите) и не харесвам. Записът, микс и мастеринг са на Бисер от студио Президент, който по онова време беше и барабанист в групата ( на барабаните на Султан - също)

Основната ми цел е да имам нещо завършено (  а не разпиляно) ( какво е един албум със снимки - компилация от спомени, музикален - компилация от музикални спомени, снимки на какво правия и докъде си в даден момент). предвиждам да има и част 2, като продълвавам да се уча на микс и мастринг, а и да се кефя от творческият момент. Започването с кавъра на АББА не е случйно - като дете бях дискарче - АББА, Бони М, Сарагоса бенд, Чик, Хот Чокълейт, Прешъс Уилсън, Сандра, Сабрина, Саманта, СиСи Кеч... до момента в който не чух метъл, Айрън Мейдън, Металика и превключих. Така , че за мен е логично. Не съм постигнал , кой знае какво ( ниво) с този албум, но мисля, че е доста по добре спрямо онзи на Уран242, който бих определил, като много добри песни, но лошо продуцирани. Има вероятност, да се презапишат песните на Уран и да звукнат поне, както звучи този албум. Ако примерно албума на Уран е на лошо аматьорско ниво, в този ( според мен) нивото варира между добро, много добро, отлично аматьорско ( може би дори и добро профи за Losfer words i Zombie bar), но това е по-добре Вие да кажете, как го възприемате. Ето го проекто-демо албумчето на Уран242

Нямам комерс мераци за албумите си. Но може би е добре да направя известен брой CDs за подаръци на приятели и познати, които проявяват интерес към музикалните ми лутания и опити.

Специално как се получи art cover-a на Song from the attic ми харесва и го виждам, как ще стои добре на фланелка. Аз бих си я носил. В моловете правят фланелки, няма да е проблем.