Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Някой ако може да ме светне как да си експортна пресетите от Adobe audition-a, че след всяко преинсталиране на Виндоса трябва да си правя нови. Става дума за запазване на комбинацията от VST-та. Ходих, рових, търсих из Program files - нищо не открих. Не мога да разбера и разширението на файловете. Докато работя с тях не се вижда .dll ли са .xfm ли са, какво е??? Ако някой се сети, благодаря предварително, много ще ме улесни при следващата преинсталация.

Отговорено

Не знам дали съм разбрал точно въпросът ти, но....до колкото съм забелязал, Audition-a пази всички настройки и комбинации VST от мултитрак сесията в сешън файлът на съответната. Директорията в която ги записва по подразбиране е: C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Music. С разширение .ses. В същата папка са и записаните WAV файлове във фолдъри x_Recorded.

Отговорено

Мисля, че дотук никой не разбра въпроса ми :girl_witch:

Значи, започвам отначало:

На всяка писта в Adobe Audition имаме master, Fx (което всъщност е rack settings), send, return и т.н.

Във въпросния Fx зареждаме VST, VSTi и DX ефекти. Да речем, че ми харесва комбинацията от ефекти с всичките им

там сетинги и искам да ги запазя за следващото парче което ще записвам. Естествено, не помня всеки ефект с какви настройки е бил и искам да ги имам запазени някъде. Защото след преинсталация на Виндос-а започва всичко отначало - прослушване на ефекти, настройки и т.н. В другите миксиращи програми знам къде се намират тези пресети, ама в тая не откривам нищо. Та.........така :D . Надявам се да съм обяснил разбираемо този път, ако някой се сеща нека сипе малко инфо, ше черпя :girl_witch:

Отговорено
Не знам дали съм разбрал точно въпросът ти, но....до колкото съм забелязал, Audition-a пази всички настройки и комбинации VST от мултитрак сесията в сешън файлът на съответната. Директорията в която ги записва по подразбиране е: C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Music. С разширение .ses. В същата папка са и записаните WAV файлове във фолдъри x_Recorded.

опа, тук май говорим за едно и също нещо, обаче по този начин аз би трябвало да пазя целия проект само заради настройките на един единствен трак. Само че не това е идеята my friend. Мерси все пак за инфото.

Отговорено

Тук съм ти показал в едит менюто задаваш му на програмата някакъв плъгин и си сейфаш пресета, при FX само зареждаш плъгина и избираш пресета, но за преинсталация трябва да сканирам за тия пресети да може пак да се ползват!

1261708_orig.jpg

• 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, забелязали ли сте една функция на Adobe Audition (Spectrum Analyzer), при която може да се премахват шумове например. Въпросът ми е може би малко нереалистичен, но мисля че и идруги са си го задавали. Въможно ли е чрез горепосочената функция да се отделят вокали, или пък даже отделните инструменти от една песен? Ако не е възможно със аудишън изобщо има ли възможност със някоя друга програма да се направи посоченото? Някой ако го е правил, да сподели как. Благодаря предварително!

Извинявам се обърках разделите, ;) моля модератора да премести темата във раздел Софтуер!

Редактирано от jordanp
Отговорено

Аудишъна си има вградено Vocal remover/extractor. Доста е добро, но никога не може да бъде направено перфектно, дори рядко резултати са задоволителни, с които и да е програми :punk_guitar:

Отговорено

Да забелязах тази функция (Vocal remover), не е съвършенна, но едва ли може да се постигни някакъяв оптимум за премахването на вокала при използването на която и да е програма. Въпросът ми беше не за програма, която отделя вокала, а която отделя различните партии нструменти(било то и не във съвършен вид). Вчера случайно прочетох за тази програмка Celemony, не знам какви са и възможноститеи дали би ми помогнала?

Отговорено (Редактирано)

Здрасти мисля че това което ти се иска май е невъзможно.Това е като да смесиш бяла и черна боя и после да се опиташ да ги отделиш.

Редактирано от Baby Thomas
Правилата за цитиране!
  • 4 weeks later...
Отговорено

това наистина е невъзможно (отделянето на партиите) , поради простата причина, че честотно се събират доста тембри....

НО от Селемони-Мелодайн казват , че е възможно....... ще поживеем, и ще видим....

чакам с нетърпетние да видя това

• 2 weeks later...
Отговорено

Наскоро почнах да работя с тази програма и проблемът е следния :

Имам няколко wav-a,от някои искам да отрежа по малко за да си паснат по-добре,нареждам ги в едната писта и тези,които вече са коригирани им се сваля бпм-а поне на полвина и не мога да си обесня защо,нито пък как да го оправя.Ако някой може да помогне,нека каже :icon_shithappens:

Отговорено

Предлагам първо да видите видеото - http://uk.youtube.com/watch?v=4jIBV3_qJLE&...feature=related (знам, че в него се ползва Cool Edit обаче аз прилагам сащия метод в Adobe Audition), после ако сте обърнали внимание освен ефектите от самата програма той вкарва и някакви VST-та мисла. Та искаше ми се да ми каже някой кои са точно .