Slav Отговорено Октомври 28, 2008 Отговорено Октомври 28, 2008 Cool Edit Pro наистина е доста лесничка за управление, но лично аз предпочитам и ти препоръчвам REAPER. Цитирай
Monolith Отговорено Октомври 28, 2008 Отговорено Октомври 28, 2008 Ако толкова искаш да ползваш Adobe Audition си приготви и повечко RAM памет. Ако ще искаш и с нея да ползваш VSTi плъгини ще трябва да имаш от версия 3 нагоре на програмата. Аз лично ползвам Adobe Audition 3 само за след-обработка (post-processing) на отделни файлове и миксове. Точно като аудио редактор. Препоръчвам ти да погледнеш безплатната (все още) програма Reaper (www.reaper.fm). В комбинация с Adobe Audition 3 (като външен аудио редактор) ще постигнеш всичко, което искаш. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 28, 2008 Отговорено Октомври 28, 2008 И все пак Audition 3 няма нищо 'повече' от 2ката ... да не говорим за 'огромните разлики' с 1.5 . Като 3ката товари повече от Sonar7 , а двойката е нещо супер бъгаво ... Поне при мен Цитирай
Jigsaw Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Привет, Имам проблем с Adobe Audition. Микрофона е включен и работи чудесно, но програмата не го намира. Пробвах всички настройки за Input device и въпреки това не се получава. Ако имате някакви идеи с удоволствие ще ви изслушам Цитирай
Monolith Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Провери си аудио картата за прецакани драйвери. Направо ги преинсталирай. След това най-добре направи картинка от монитора с настоъките от Audition-a. Пусни ги тук и ще видим какво не е наред. Цитирай
Jigsaw Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Провери си аудио картата за прецакани драйвери.Направо ги преинсталирай. След това най-добре направи картинка от монитора с настоъките от Audition-a. Пусни ги тук и ще видим какво не е наред. Благодаря за инфото Преинсталирах драйверите и се оправи Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 14, 2008 Отговорено Ноември 14, 2008 Значи, записвам си китарата директно в звуковата карта която е M-AUDIO 1010LT (ако има значение) с кабел голям моно към чинч. Всичко е супер, обаче то по този кабел си дава бая шум, добре е че знам как да го разкарам само шума, без да контузи аудиото откъм честоти. Номера става преди или след записа на чистата китара(китара=>компютър) оставам малко празно място където не се свири. После с Capture noise reduction profil(сканирва само шума) и вече целия запиш влизам в Noise Reduction и си го маха шума. Много съм доволен от този плъгин на Adobe Audition, обаче тази тема я правя, защото искам да го ползвам това в реално време в Cubase, като си свиря с Simuanalog. Тоест търся толкова добър noise reduction, като качеството да е като на плъгина в Audition. Четах във форума, че в Audition e най-добрия noise reduction, но би трябвало да има и нещо като VST за другите хостове. Направо се дразня.. готина китара с яки адаптери Димарзио, пък да вкарва шум от кабела и да осира сигнала. Това ми е въпроса! Очаквам бързи отговори... Цитирай
presly Отговорено Ноември 14, 2008 Отговорено Ноември 14, 2008 Aко си със CRT монитор - отдръпни се от него по време на запис или пробвай да се завъртиш - ще чуеш изненадващи неща. По-добрия подход е да минеш на LCD монитор - при него го няма този ефект. Проблема не е в кабела - но провери да не минава покрай силови кабели (захранване, например). Няма такава програма за реално време. Не съм убеден, че Аудишъна е с най-добрия нойз-редукт - в Семплитюд е в пъти по-добър (но и доста по-сложен). Но и там НЕ може да бъде в реално време - поради естеството на самия алгоритъм. Успех. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 14, 2008 Отговорено Ноември 14, 2008 ^ Мерси Пресли! Ами значи с плазмен монитор съм, компютъра е на земята, до него имам разклонител с 6 дупки, там съм нанизал всичкото захранване, може и от това да е.. то и кабела е един дълъг, малко е кофти. Сега дърпам Samplitude 10, ще го разгледам този ноиз редъкт Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Много ли е шумът? Пусни някакъв семпъл да го чуем. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Не е много. Идва от - 40 dB някъде, аз мога да го махам, но въпроса ми беше за реално време такъв плъгин, щом няма ще го обработваме, ако ще се прави запис, иначе благодаря и на двамата Цитирай
Roevers Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 (Редактирано) Само да вметна - технически погледнато, принципът на Audition за вземане на проба от шума го има и в различни плъгини в реално време - имат бутони Freeze, Learn и подобни, натискаш ги в празното и ти правят профил. Не се наемам да твърдя обаче, че е баш същото; може би най-много зависи от това, колко на ситно сканира честотите, (и какви са те в крайна сметка). Редактирано Ноември 15, 2008 от Roevers Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Roevers Ще ми кажеш ли имената на някой от тези, за които казваш, че стават и за в реално време Цитирай
Roevers Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Тези, за които се сетих са оргиналния DeNoiser на Steinberg, и Waves Х-Noise. Само че наистина просто казвам, не ги хваля Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 пробвах Z-noise и останах с обеждението, че малко товари машината повече и орязва честотите. Абе ще карам записа от Cubase, като е готов "export to wave" после отварям в audition разкарваме шумеца и после пак в Cubase, за сладката работа Цитирай
Recommended Posts