CyberGene Отговорено Април 1, 2019 Отговорено Април 1, 2019 Да, забравих за P45, според мен е по-добре от Корг. Имах навремето един MIDI контролер със същата механика GHS и на него научих няколко етюда на Шопен и първата балада Не че е нещо особено, но върши работа. Цитирай
Mimo Отговорено Април 1, 2019 Автор Отговорено Април 1, 2019 (Редактирано) А това Casio? CASIO CDP-230R BK Редактирано Април 1, 2019 от Mimo Правописна грешка Цитирай
CyberGene Отговорено Април 1, 2019 Отговорено Април 1, 2019 Имал съм и Касио, горе-долу стават, но като звук не ми харесват, аз го ползвах само като контролер. Има някакъв нов модел CDP-S100, който е на тази цена и четох, че не е лош. Цитирай
Mimo Отговорено Април 1, 2019 Автор Отговорено Април 1, 2019 Благодаря Ви много за помощта и отзивчивостта. Ще пиша пак в крайна сметка какво съм взела. ☺ Цитирай
Mimo Отговорено Април 2, 2019 Автор Отговорено Април 2, 2019 (Редактирано) Здравейте, вече сме горди притежатели на Yamaha P45. Малкият в магазина направо започна да свири на нея и всички клиенти се обърнаха да го гледат. Хаха. Сега помагайте пак как се свързва чрез MiDi. Отзад като гледам няма Line out като Артезията. Има смо за слушалки, за състейн и Usb, пък пише, че може чрез Midi. Редактирано Април 2, 2019 от Mimo Правописна грешка 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Април 2, 2019 Отговорено Април 2, 2019 Честито! Пожелавам му приятни мигове и бързо да напредне. За MIDI трябва просто USB кабел, от тези, дето са за принтер. Но MIDI не е за да се записва аудио, ако това очакваш. То е за да се контролира софтуер, например софтуерно пиано. Цитирай
Mimo Отговорено Април 3, 2019 Автор Отговорено Април 3, 2019 (Редактирано) Аз не се изразих правилно. Извинете ме. :-) Няма изходи Line out за свързване с тонколона или уредба. Та се питам как ще стане това - през входа за слушалките? Иначе малкия пробва и Корга - той пък даже и миди нямаше, но имаше по - силни високоговорители - по 9 W, a Yamahata e по 6 W. Иначе като клавиши и усещане не се се различаваха. Това не ми хареса на Korg, че тонколоните от край до край бяха покрити с плат, а това според мен не е много удачно от гледна точка, че ще се праши и цапа. Иначе за запис на аудио - за Yamahata пише, че има вграден микрофон, но къде е как се включва - не мога да кажа, защото по нея няма много копчета всъщнот само две - за включване и функционален, който заеднос определен клавиш, променя настройките. Редактирано Април 3, 2019 от Mimo Правописна грешка Цитирай
CyberGene Отговорено Април 3, 2019 Отговорено Април 3, 2019 За запис ползвайте жака за слушалки. Цитирай
Mimo Отговорено Април 23, 2019 Автор Отговорено Април 23, 2019 Здравейте! Има ли друга програма, освен Audasity за запис на файлове? Защото качеството на звука не е много добро. Благодаря Ви предварително. А ето и линк към участието на сина ми на пролетния концерт, на който той беше най малкия участник. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2666393523376031&id=100000162278906 Цитирай
JetMan Отговорено Април 23, 2019 Отговорено Април 23, 2019 Програми за запис има много - Audacity e безплатна , но проблема с качеството не е от нея. Записването на звук е една сложна наука. В случая ако използвате изхода за слушалки на пианото - трябва да ги включите във ВХОД-а на звуковата карта на компютъра. Предполагам това правите и така записвате. Самата карта обикновено има няколко режима на работа - микрофон и линия , задължително е да се избере линия за вход , иначе сигнала от пианото ще се записва като микрофонен и ще стане много зле. Също така е важно да бъде правилно подбрано нивото на запис, за бъде в правилните граници - например между -12 и -6 децибела ( обикновено програмите за запис го показват някъде ) Ако усилите прекалено много звука - тогава се получава ефект на "клипване" защото претоварвате входа на картата. Отделно вградените звукови карти на компютъра , като цяло не са много качествени и незнам какво би се получило при запис. За целта обикновено се ползват въшни звукови карти на USB - като някоя от тези 2-те https://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i2_2nd_gen.htm?ref=search_prv_0 https://www.thomann.de/gb/steinberg_ur22_mk2.htm И двете идват с някакъв начален софтуер за работа който също може да се използва. 2 Цитирай
Mimo Отговорено Април 23, 2019 Автор Отговорено Април 23, 2019 Благодаря Ви изчерпателния отговор! :-) Цитирай
raliva Отговорено Март 5, 2021 Отговорено Март 5, 2021 On 3/30/2019 at 3:42 PM, dedo pop said: ...Мога да говоря единствено от позицията на родител, чийто син започна да учи пиано на 7 години. Първоначално го записах в нашия град на уроци, ходи три пъти и нищо не научи. След това се засилихме в окръжния град (Пазарджик), попаднахме на добра учителка и нещата започнаха лека полека да нарастват. ... Здравейте, при коя учителка по пиано в Пазарджик ходи синът ви? Може и на ЛС. Цитирай
petarpetkovv74 Отговорено Април 6, 2021 Отговорено Април 6, 2021 Къде мога да намеря такова пиано Цитирай
IamNarkova Отговорено Август 1, 2021 Отговорено Август 1, 2021 Здравейте! Бих искала да споделя за един проблем, който възникна наскоро с дигиталното ми пиано (марката е Artesia DP-3), и ако някой има идея как може да се поправи, много ще се радвам да сподели. От няколко седмици някои от клавишите на пианото звучат доста по-силно от останалите и колкото и леко да ги натискам, те си звучат по един и същ начин, с една и съща сила на звука и когато свиря, се различават много от другите, особено, когато динамиката е тиха - чуват се доста повече. Възможно ли е това да бъде поправено по някакъв начин и ако да, към кого мога да се обърна? Благодаря предварително! Цитирай
yamaha Отговорено Август 1, 2021 Отговорено Август 1, 2021 Ако ефектът се проявяваше на всеки клавиш, може би случайно е била изключена динамиката на цялата клавиатура, но щом касае само някои от клавишите, най-вероятно има проблем в сензорите им. Може и да са се разместили, но може и да са за смяна - и в двете положения ще се наложи да се разглоби и да се погледне какъв точно е проблема. Обикновено разни гумички и други неща около клавишите се амортизират след доста години или доста свирене - от колко време ползвате пианото? Цитирай
Recommended Posts