Trysth Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Аз напоследък бича с DR DDT 13-65, които са жестоки с изключение на 3-тата струна. При нея се забелязва странното решение да е голичка (като 1-ва и 2-ра), а не coated, което е стандарт при по-дебелите въжета. В резултат лесно се разстройва и ми се струва, че е лесно да изфалшивее самият тон (лоша интонация демек). Цитирай
Fats Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Най-хубавите струни са новите, независимо от марката. И искам да спомена нещо, което съм сигурен, че почти никой от познавачите не знае. Повечето фирми поръчват струните за изработване във фабриката на Д Адарио... 2 Цитирай
Trysth Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Това е интересно - ама баш техните си нещо не стават според мен. Поне в сравнение с другите марки, пък където ще да ги правят. 2 Цитирай
trendkiller Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 (Редактирано) Един скромен списък на артисти, които свирят с D'Addario: Chris Thile Jason McGuire Michael Landau Al Di Meola Herman Li David Russell Mark Tremonti Pat Matheny John Scofield Joe Satriani Dave Mathews Robben Ford Scott Ian Mick Thomson Adam Del Monte Xuefei Yang Alex Skolnick Andy Timmons Lenny Kravitz Richie Sambora Jerry Douglas Сам си прави изводи колко "стават". Аз в момента съм със Savarez Alliance high-tension. Редактирано Март 28, 2013 от trendkiller Цитирай
genatawa Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 @trendkiller И сигурно ги сменят на 2, 3 дена. Цитирай
trendkiller Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Всички концертиращи китаристи си сменят струните преди всяка изява, т.е. кажи-речи през ден. Това е идеята на ендорсмънтите, както каза Фатс "Най-хубавите струни са новите". Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Всички тия гореизброените първо им сипват камара пари, второ повече от 2 дни не държат струни, трето имат човек, който да им ги сменя. Тей че... Цитирай
bsavov Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Аз пък досега не си спомням да ми е харесал звукът на чисто нови струни инсталирани на китарата. След 2 дена ми се струва по-благ и приятен. И да не съм извън темата, в последно време свиря с Fender Regular/Heavy 10-52. Поздрави! Цитирай
Fats Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Това е интересно - ама баш техните си нещо не стават според мен. Поне в сравнение с другите марки, пък където ще да ги правят. Не знам колко години се бориш с китарата, ама отдавна някой не ме е разсмивал така. Ти майси от тия, за които най-добре свирят черните китари, задължително с Елексир... 1 Цитирай
Fats Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Аз пък досега не си спомням да ми е харесал звукът на чисто нови струни инсталирани на китарата. След 2 дена ми се струва по-благ и приятен. И да не съм извън темата, в последно време свиря с Fender Regular/Heavy 10-52. Поздрави! Точно затова с новите струни се свири няколко часа, евентуално една репетиция, проверяваш настройката няколко пъти и си готов за концерта. Цитирай
TARTO Отговорено Март 31, 2013 Отговорено Март 31, 2013 ползвам ЯМАХА 10-46 , звучьт ми добре и струват само осем лева , не виждам смисьл да се прьскат пари за по-скьпи Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Някой свирил ли е със Heavy серията на Dunlop: http://www.musicworld.bg/bg/c_485/i_34730/Dunlop_DHCN1150.html http://www.musicworld.bg/bg/c_493/i_34731/Dunlop_DHCN1254.html Двете ми китари са доста сходни и искам да пробвам как се държат на ниски строеве едната с 10-ки D`Addario, другата с 11-ки Dunlop и после да сложа и 12-ки, за да направя разликата. Общо взето в момента си търся най-удобните и съм готов да експериментирам доста на етап начинаещ, от колкото да открия топлата вода след години свирене. Доста от нещата, които свиря са в ниски строеве (Tuning: Drop C# (C#, G#, C#, F#, A#, D#)), и забелязвам, че като се смъкне китарата, доста *бъзз се получава и струните са хлабави. Това при положение, че китарата е настроена при лютиер за по-ниски строеве, но е с 10-ки D`Addario. Скоро четох и темата в раздел "Уроци" за custom пакетите на струни и различния опън и това ме накара сериозно да се замисля: http://muzikant.org/lessons/guitar/327-string-tension От тук пък идва друго притеснение, дали китарата ще издържи на по-дебели струни с по-сериозен опън. Очевидно и двата ми Epiphone-a не са Heavy Guitars въпреки, че ги водят Metal, няма какво да се лъжем :> Ако някой има опит с по-дебели струни и свирене в нисък строй на Les Paul тяло, ще се радвам да изкаже мнение. Парите не са водещи при избора, ако има по-добър вариант, независимо по-скъп или евтин го предложете :> Даже се замислих да взема едно баш евтино Епи и да си издевателствам над него със струни, пикъпи, настройки на род, бридж, екшън итн и да го начупя докато се науча. Цялото това желание изхожда от загубените вече 4-5 години в правене на нищо единствено с една акустична китара, която рядко захващах. Та близките месеци изчетох тонове информация и искам да се възползвам от факта, че съм на ниво начинаещ и нямам заучени грешни навици или да съм привикнал към един гиър. Отворен съм към всякакви съвети и критики :> Цитирай
Trysth Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 (Редактирано) Това е интересно - ама баш техните си нещо не стават според мен. Поне в сравнение с другите марки, пък където ще да ги правят. Не знам колко години се бориш с китарата, ама отдавна някой не ме е разсмивал така. Ти майси от тия, за които най-добре свирят черните китари, задължително с Елексир... От близо 13-тина. Първо това, че известни музиканти ползват определено нещо, не означава, че нямам право на вкус, т.е. задължително трябва да ми харесва. Второ - точно тия китаристи едва ли ползват комплектите, дето се продават из родните магазини за по 12-тина лева. Трето - имах цикламена китара и ме кефеше много. Четвърто - Еликсир съм ползвал веднъж и не останах впечатлен. Пето - щом се забавляваш на такива постове, значи нещо не ти е ОК. Шесто - мир да има. varbanov85 За drop C# ще ти свършат работа 11-ки или 12-ки без проблем. Не мисля, че ще има нужда от допълнителен сетъп. Може да пробваш серията DDT на DR Strings. Те са специално направени за ниски строеве и по-дебелите струни от комплектите седят доста стегнато, но едновременно меко и удобно на грифа. За информация - в момента свиря на експлорър с гибсънска мензура (24,75") в B (демек стандартно си) с техни струни 13-65 и съм ужасно доволен. Съветът ми е да поекспериментираш с различни марки и размери, докато намериш подходящите жици. Редактирано Юни 26, 2013 от Trysth Цитирай
docc Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 ... точно тия китаристи едва ли ползват комплектите, дето се продават из родните магазини за по 12-тина лева... Точно съвсем баш същите ползват. Само дето са им без пари ... (а не по 4-5 лв. - колкото струват в не-наш'те магазини и не в "наш'те пазарувани количества") Цитирай
DYLGIQ Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 varbanov85 Не се притеснявай да ръчкаш, пробвай смело коя китара в коя настройка звучи най-добре, само внимавай да не преебеш тръс рода. Аз например съм си избрал за drop C Шектър Хелрейзър, седмака ми е в drop A, но е нон трем и лесно става в В, страта в Е бемол, телето в Е, а Гибсъна в D drop. Твоите Епи-та обаче, както сам казваш, са сходни, а като гледам имаш планове за поне още 3 китари с горе долу същите характеристики Лошо няма, щом са черни, ама май ще имаш разнообразие по-скоро като форми, а не като звук. Провери тези струни на Дънлоп дали не са с оплетка на трета струна - на мен ми е малко криво така и предпочитам гола трета. Ползвал съм 10-52 на Дънлоп и не са лоши. За С дорп на Шектъра ползвам тези и съм страшно доволен: http://www.stringsbymail.com/store/ghs-boomers-zakk-wylde-electric-guitar-10-60-full-set-5563.html Цитирай
Recommended Posts