Jump to content
Българският форум за музиканти

bsavov

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bsavov

  1. Привет, преглеждайки една тема днес, един коментар ми спъна погледа и си помислих, че нямаше да е лошо ако имаше бутон "не харесвам", след което се сетих, за тази тема. Както "харесвам" не е анонимно, така и опцията "не харесвам" би следвало да не е анонимна. Разбирам опасенията на някои. че "не харесвам", би се цъкало от някои колеги като реципрочна мярка, но факта, че предпочитанието не е анонимизирано, може да подскаже на четящият и да прецени дали даден вот е меродавен за него или не. От друга страна би бил един коректив за пишещия, ако получи "не харесвам" от човек с чиито мнения/поведение във форума са "на една вълна" Лично аз доста успешно се възползвам от опцията "Игнорирани потребители", и е редно да кажа, че за мен форумът стана едно по-добро място след като определих и въведох списъка с игнорираните колеги. Понякога обаче, за да се вникне в нишката на дадена тема, се налага да се види рефериран коментар от даден игнориран потребител, което в повечето случаи затвърждава позицията, че този въпросен колега е правилно поставен в личният списък от игнорирани. Вариант би било да се репликира на въпросно мнение, което не само не допринася с нищо за темата ами и натрупва напрежение( дано поне да е отдушник за пишещтия и да му е станало по-добре като го е написал , но надали). По горната логика, то би следвало да се махне и опцията харесвам. ако на някой му харесва, си пише. В заключение: На ясно съм че подобно изразяване на мнение е субективно, а понякога се повлиява и от моментното състояние и душевен мир на читателя. И да попитам защо след като 79,59% от гласувалите са изразили мнение, че наличието на въпросната опция би била от полза, тя не е налична? Поздрави.
  2. Личният ми опит: преди 3 години реших, че трябва да си взема процесор. Преди това свирих с кубенце и дист(на boss) в репетиционна, но исках да си взема нещо за свирене в къщи на слушалки. Изборите бяха сведени до Boss GT10/8, Line 6 HD 500 и VOX Tonelab SE. В крайна сметка си взех VOX-a. Това което наклони везните беше цената (по него време беше нещо от сорта на 260EU срещу ~400EU +/- за другите 2 , говоря за нови процесори от магазина) + няколко хубави ревюта в нека както и това че има лампа. В момента не мога да кажа колко е ползата от нея, но по време на взимане на решението оказа влияние. Някои пресети са доста сполучливи и звукът доста ми допадна, а и все още ми допада и в тоя ред на мисли не смятам да се освобождавам от процесора. В момента обмислям да си взема някое ефектче (дист, хармонайзер, еквалайзер, т.н.) като идеята е да си ги вържа към процесора, и постепенно процесора да се използва за амп симулация и интерфейс към компютъра. Може би вече имам представа какво търся като звучене, така че това е една от ползите да се вземе що-годе читав процесор. Все се питам дали ако се бях решил да си взема HD-500 нямаше да е по-добре, и до ден днешен не съм го пробвал реално това чудо, но това е друга тема. Извода за мен е (мисля и преди и в други теми е споменавано), процесор като за начало, докато човек си изясни какво търси и след това в зависимост от просветлението се продължава със следващите стъпки. Да повторя обаче, че става дума за изключително свирене в къщи без да се вдига шум на околните, Ако се тръгва с кубе изначало, то тогава историята най-вероятно би била различна.
  3. Не е необходимо да скачате. Ако ви се скъса струна, по средата на песента, с какво ви помага заключването? Така като се замислите по времето когато сте задали въпроса и забележете сам сте си отговорили, удачен вариант ли ви се е струвал на 200 левова китара да се слага въпросната добавка? Ако проблема ви е бързо разстройване на китарата, то не е ли по-добре да се потърси причина защо китарата се разстройва за половин песен? Поздрави.
  4. В такъв случай, един тунер не би ли свършил работа? Нищо няма да се доработва по китарката, а може да се ипзползва и за друг инструмент.
  5. Не виждам в първият пост да се разбира, че става дума за акустична китара. Призовавам за по-толерантно отношение. Мисля по-ценно ще е един форум в който се помага, а не да се сочат хората с пръст. В последно време доста негативна енергия циркулира из форума ми се струва. И за да не е съвсем извън темата словесната ми ексхибиция, призовавам автора да погледне да речем тук : http://forum.muzikant.org/topic/103191-eui-iaeiaaaueoaa-eeoadhenoe/ Поздрави, и успех.
  6. Забавно е Особено това (относно коментара на AH за Операция "Уран"): Joseph Stalin: you underestimate how many people live here and hoe little I care about their lives. Germany: oh shit
  7. Аз не виждам някаква иновация или пък драстично улеснение за музиканта, което не значи че ме дразни или ще тръгна да я храня. Щом я продават, значи има ниша или вярват че ще постигнат нещо с устройството. Ако е драстично по-евтина, да се замисли човек да си вземе, да пробва и тогава да коментира. Едно време така приказваха и за ай-устройствата, преди това за автомобилите и т.н. Това със смяна на строевете в движение не ми се вижда сериозна работа. Не че съм заклет музикант де. Гледам хората го практикуват с различни китари. Ако на някой му улеснява живота би ги дал тези пари и не виждам нищо лошо. Също така не виждам и нищо лошо нещата да стават лесно и с едно копче. Дали да закърнее нечий(мозък) или не, едва ли зависи от едното копче. Успешен ден.
  8. С право негодува дядо Генчо. Това ме подсети за един подобен: "Малкият Иванчо написа на стената думата "мир" с три правописни грешки"
  9. Здравейте, не е точно каквото търсите като мнение, но държа да отбележа, че интерпретацията на вокала много ми допада както и самото пеене. В китарите има нещо което ми се струва не на място, но за съжаление не мога да определя точно какво. В качеството на консуматор, като цяло изпълнението доста ми допада. Поздрави на приятелите за кавъра. Слушах го няколко пъти. Успех!
  10. Аз пък досега не си спомням да ми е харесал звукът на чисто нови струни инсталирани на китарата. След 2 дена ми се струва по-благ и приятен. И да не съм извън темата, в последно време свиря с Fender Regular/Heavy 10-52. Поздрави!
  11. Браво, много добро! За първи път се срещам вашето творчество, ще прегледам и другите клипове. Звучи интересно. Относно песента: След 4:20 се сменя ... ърм..настроението :-) Като слушам първата част и ми напомня за групите "Клас" и "Pulp" а след това "The Doors". Както и да е причината да пиша всъшност е да питам от чисто любопитство защо песните не са на български? Има ли конкретна причина, да речем целите се в пазар извън България или вече имате такъв. Поздрави и успехи.
  12. Както беше казано в друга тема : "Има надежда" Когато нещата се правят с ентусиазъм, резултата е налице. Поздравления!
  13. Благодаря за отговора с детайлното обяснение. Мисля разбрах какво имаш в предвид : Може би по-удачно би било темата да се казва : Един кавър на песен на Адел който ми харесва или нещо подобно. Първата ми мисъл като гледах клипа беше че става дума за методите и похватите използвани при правенето на клип. Относно: Моето разбиране е, че изкуството трябва да поражда сигнали , което разбира се е крайно субективно. Все пак хората сме различни и в това е красотата. Поздрави.
  14. Здравейте, малко контекст може ли да споделите? Никакъв сигнал не получавам като гледам клипа и се чудя къде е интересното. Поздрави.
  15. bsavov

    Мога ли да пея?

    Здравейте, това би следвало да е работеща връзка към записа: http://vocaroo.com/i/s0w7KUXDYpIt Девойката е на 14 години, и едно по-толерантно отношение няма да навреди. Поста на e-dinko мисля можеше да си го спести. Не помага с нищо. По питането, за съжаление не мога да допринеса конструктивно. Поздрави.
  16. Здравей, като начало споделям мнението на колегата viksps. ще добавя конкретно за Cort G210. Свиря на такава, абсолютно аматьорски и изключително в домашни условия, от повече от година. Както беше спомената за парите си е повече от добре. Аз лично съм доста приятно изненадан от моят екземпляр. Звукът е доста приличен. Хъмбъкера дава приятен "ръмжащ" звук, а нек сингъл адаптера дава доста благ и мек тон като за соло. Стоковите адаптерите са учудващо тихи и не вкарват брумове в системата. Пак да спомена при моят екземпляр, може да е късмет може пък такива да са по принцип адаптерите. Това го споменавам понеже имам Cort KX5 който се води една идея по-висок клас и там хъмбъкерите вкарват доста шумове. Като цяло усещането при свирене на китарата е доста приятно, формата е добра, но това е въпрос на лични предпочитания. Сега негативите: тремолото работи, но разстройва китарата доста бързо при използване. При евтини китари, разправят, не може да се надяваш на качествено тремоло. Ако не го ползваш обаче, или само за леко вибрато, то нещата са задоволителни. Тоновете на високите прагчета (близо до нека) ми фалшивеят. Не съм се занимавал да пипам нещо по механиката. Като цяло от моят екземпляр съм достатъчно доволен. Успех с намирането на китарка която да те удовлетворява като цена/качесто. Поздрави!
  17. би ли споделил как бих могъл да преглеждам само новите мнения без да виждам темите от базара? Извод: явно има хора който са на мнение, че е полезно да виждат новите публикации в базара няма смисъл да се виждат новите публикации в базара. , когато се цъкне бутона "Нови мнения". Предполагам технически решения на въпросният "случай" могат да се намерят, стига да е ясно какво се иска. Успех и Поздрави.
  18. Много добро! Имате ли и други записи? Поздрави.
  19. Дълго време се чудех какво да пиша, та накратко: вокала по-добре да не се напъва. Тотално разваляне на уникалната песен. Разбира се лично мнение. В добавка, ако присъствах на мероприятието най-малко щях да го освиркам. За компенсация трябва да си продухам ушите като чуя нещо качествено поне 10 пъти. Да речем : Поздрави!
  20. bsavov

    Въпрос за cortkx5

    Здравей, какво реши? Смени ли адаптерите? Ако да, ще е интерестно да споделиш впечатления. Поздрави.
  21. Като за прохождащ в свиренето на китара ето и списъка с приложенията които ползвам: Guitar World Lick of the Day - Мисля че доста ми помогна с нови идеи и упражнения. Самото приложение е безплатно, но трябва да се купи абонамент, пакет или и двете :-) . Има вграден таб "възпроизводител" който според мен е най-доброто което има за iOS устройства. можеш да си задаваш произволен интервал за повторение, другото го има в TabToolkit и Guitar Pro Guitar Pro - споменато по-горе и в предишни публикации TabToolkit - споменато по-горе (за протокола: алтернатива на Guitar Pro) AmpKit+ - Софтуерни ефекти и симулации (алтернатива на AmpliTube for iPad - спомената в предишни публикации) Горе долу стават за свирене, ако няма друго наоколо. една поредица от уроци от http://www.mahalo.com водена от Jen Trani (не съм запознат с историята и) Learn Guitar Master Guitar Solos Learn Fingerpicking Master Rhythm Guitar [*]Pro Metronome - Beats with Sounds and Lights - съвсем непретенционен метроном, но и той върши работа Това е от мен с приложения свързани с темата. Ако до сега не сте влизали в страницата на http://appshopper.com, горещо препоръчвам да си направите регистрация. Може да се абонирате за програмите които ви интересуват и да "слухтите" за намаление на цената (доста често има интерестни заглавия на промоция безплатно, за известен период) Не съм пробвал GarageBand на i-устройството, но правих опити с различни приложения в комбинация с джаджи като iRig и AmpKit Link и в крайна сметка се отказах. Поздрави.
  22. bsavov

    Master of puppets

    Човек, ти си машина. Браво! Като гледах клипа си припомних с носталгия как гледахме металика на видеокасета навремето, когато нямаха още видеоклипове. Стикам палци и давай напред. Поздрави и Упсехи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.