Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

На акустичната ми китара съм "опънал" Slinry Regular (made in USA) 12 16 24 32 44 54. Повече от доволен съм.

Отговорено (Редактирано)

D'Addario EXL110 10ки - най добрите струни за мен - дават много як звънтящ (винтидж) звук - идеални за сингъл адаптери, сега ползвам Дадарио хромес - гладко навити и съм мнооого доволен - звука е мек и не толкова звънтящ, но май бяха 18лв

Ърни Бол Слинки също ме кефят, но са по-подходящи за метъл и хай-гейн работи

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Тъй като все още навън е топло и плащам доста ток, затова използвам едни от най-евтините струни т.е. "Ernie Ball" (9мм.). За 10лв., стават за свирене!!! А инак "Squier"(9мм.), не са никак лоши!!!

Отговорено

Cobra 9-42, 10-42, и 10-46. Много добри струни, със добър звук. Доста механично издържливи(в сравнение с D'addariо, Еarnie ball, Fender, Squier и подобни).

Queen 9-42 - още по-бюджетно решение. Не са идеалните струни, но пък звучат сравнително добре, и също така имат добри механични качества.

Свирил съм до сега с D'Addario, Earnie Ball, Fender, Squier, Stagg, Yamaha, Cobra, Dean Markley, Boston, Queen.

Бих казал, че Cobra и Yamaha са може би най-издържливите и устойчиви от тях. Звука на Yamaha е добър, но си има някаква специфика. Звукът на Cobra e на ниво също.

След тях по издържливост са Queen - евтини струни, с добър звук(макар малко по-зле от Cobra-та).

Fender струните не са издържали особено много при мен, а и звукът им не ми е любим.

D'Addario и Earnie Ball са струни с МНОГО добър звук, но остаряват, оцветяват се, изгубват тона си, и стават крехки сравнително бързо, в сравнение с повечето струни.

Stagg - не звучат особено добре, имат малко странно поведение, и не са здрави - аз лично не бих си купил пак.

Това са моите лични впечатления.

Отговорено

GHS са ми любими. На едната си китара слагам само такива - размер 9-46, на 7-струнната слагам ДаДарио 9-52. И двете китари са в Ми Бемол.

За кухарката 10ките са ми най-удобни. Тя е в Ми.

Отговорено

Аз имам две условия:

1. Да не са от БГ.

2. Да имат покритие.

Ползвам Elixir 09-42 на китара с "флойд" настроена в Е. По мое мнение са около 3 пъти по-добри от всички останали. :)