Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз съм със 10-46 на Ямаха свиря в /ре/ и съм доста доволен. :) Достъпна цена (около7-8лв.) достатъчно еластични са и намотката на дебелите струни не се похабява бързо!

• 2 weeks later...
Отговорено

Оня ден си взех Dunlop 9-42,допреди това бях с оригиналните,някви Стаг 10тки,които бяха бая износени.Новите като цяло са доста по-добре,но в Ми строй 6та и 5та струна звънтят.Дано това да се дължи на факта,че са нови... :recourse:

Отговорено

Аз свиря с D'Addario 9-ки и 10-ки, но нещо не съм много доволен, т.к. покритието им се износва адски бързо.

Преди доста време имах едни xxxx 8-ци (made in the U.S.A.) - доста добри струни, но за жалост първата се скъса.

Някой знае ли къде в БГ мога да намеря ето тези струни - SIT Power Wound Nickel Electric Guitar Strings ???

http://www.martinmusic.com/Shop/img/p/66-111-large.jpg

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Вчера сложих 10ки Dunlop и още същия ден се появиха тъмни петна, иначе звучат готино. Не знам дали тези петна са чак такъв повод за притеснение...

Редактирано от Twang Zombie
Отговорено

Аз използвам Ernie Ball Power Slinky (11-48) ... кефи ме плътния тон, който вядят. Иначе свиря в E Standart или Dropped D.

Отговорено (Редактирано)

Днес сложих за сефте от марката Rotosound, защото съм чел добри неща за тях във форума. На първо четене ми направи само силно впечатление колко по-тъмна като материал е обвивката на дебелите струни в сравнение с чисто нов Дънлоп (които между другото страшно много ме кефеха и почвам да съжалявам, че ги смених). Другото интересно, което за обаче сметка на предното е много приятно, е допълнителната 1ва струна в комплекта.

Редактирано от Yves
Отговорено
Днес сложих за сефте от марката Rotosound, защото съм чел добри неща за тях във форума. На първо четене ми направи само силно впечатление колко по-тъмна като материал е обвивката на дебелите струни в сравнение с чисто нов Дънлоп (които между другото страшно много ме кефеха и почвам да съжалявам, че ги смених).

Много странно. Аз имам комплект Rotosound и ги сравних с Dunlop. Изглеждат напълно идентични.

Отговорено (Редактирано)

Ами бяха на промоция, 2 на цената на 1, така че може и да са ме метнали :metalist:

Явно няма гаранция дори и да си купуваш струните от UK :metalist:

Редактирано от Yves
Отговорено

Свирех с Dunlop 9-42 low tension. Като бяха нови бях, супер, но понеже аз й взимам душичката на китарат, изключително бързо, още на същия ден потъмняха на по-активните зони. А на втория ден скъсах пета струна, след няколко дни отново я скъсах. След две седмици си бяха загубили еластичността и реших да ги сменя. Взех си 9-42 на Дадарио и като цяло не съм очарован, стоят ми твърди, и също много бързо потъмняха (буквално в разстоянието на една песен свирене), въпреки, че сега редовно забърсвам струните и гирфа, уж за да махна потта.

Мислех си да си взема десетки, да видя как ще е с тях, но се сетих, че ще трябва да регулирам флойд роуза (може да се наложи допълнителна пружина), затова ще се мъча с деветките. :)