daniel.hristov Публикувано Март 4, 2007 Публикувано Март 4, 2007 Здравейте, В последно време (от около 4 години ) съм здраво хлътнал по стратокастерското звучене. И понеже и самия страт звук си има много лица и цветове отварям тая тема с идеята да събера повече информация (вярвам че не само на мен ще ми е интересно) Ако има навитаци сред притежателите на стратокастери (или добри копия) ще се кефя да постнете следното: Семпълче да се чуе китарката Описание на самата китарка - какво производство и модел е, както и каквито подробности ви се пишат. Естествено най-важните подробности са дървото и адаптерите По отношение на дървото - знам че за повечето стратокастери стандарта е тяло от елша + гриф от явор (евентуално с палисандров фингърборд) ама има и интересни и превъзходно звучащи отклониения от тоя стандарт (например тяло от явор, ясен, koa). Аз не мога да постна такива екстри щото съм с Ibanez. БДУ идеята за тая тема тръгна от една друга идея - да сменям Ibanez-а с нещо по-стратоподобно Поздрави, Дидо Цитирай
Tomov Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 Евала за темата Аз имам един скуайър стратокастер, нисък клас - афинити (Crafted in China). Китарката си я свикнах и за мен си звучи добре (кво ли разбирам аз). Тяло: Елша Гриф: Клен, фингърборда е от палисандър Адаптери: смотани, пращят като за световно - свиря си на бридж и среден и е ок Ключове: пак стандартните - смотани - след около два часа свирене падат с около четвърт тон Боята я чукнах и взе да се лющи от само себе си. Иначе грифа е супер удобен, не съм усетил да фалшивее (като че ли) и ако се сменят адаптерите и ключовете е пушка Цитирай
kazimbutt Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 Аз имам един стратокастер на Фендър, който го взех втора ръка (сдобих се с него чрез голяма доза късмет). Не мога да кажа какво проиводство (човекът в магазина твърдеше, че е японско и че китарата са му я домъкнали от чужбина). На главата на грифа си има лепенка, на която си пише "Fender Stratocaster" и ала-бала, така че дръвцето ми явно е оригинално... Не мога да кажа тялото на китарата от какво дърво е... Явно не е от елша, а от някаква по-плътна дървесина, понеже е по-тежка. Грифът е направен от едно парче явор и има много дебели прагчета (което доста ми харесва). Освен това е пожълтял, така че явно въпросният инструмент си е старичък... Не съм пипал по-удобен гриф от него - ляга идеално в ръката и нито я изморява, нито нищо. Адаптерите са тези, които си бяха с китарата - не съм ги сменял. Ключовете също са си оригиналните. Не че съм голям разбирач, ама явно са хубави, понеже не изпускат при свирене. Китарата е черна на цвят. Боята беше доста запазена, преди да започна да свиря на въпросния инструмент. Сега по гърба боята е надрана на места... П.П. Нямам как да запиша семпли в момента. Мога само да кажа, че китарата ми има някакво по-"светло" звучене. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 Ето малко семпълчета от оригиналния фендер стратокастер на kolio_k от форума, които беше постнал в една друга тема: http://media.putfile.com/fender-s Нека той каже какъв точно е страта. Цитирай
Spoocter Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Китара : Скуайер буллет-страт Серия : Аффинити Гриф : махагон (има само 1 проблем на 7мото прагче третата струна квото и да я правя се пръщи Тяло : ще питам горския кво е... адаптри : нормални не пращят без да съм я екранирал аз си свиря на нек адаптера или на бридж адаптера и си е супер (като за 200 лв) пс. някой да знае какви са струните които са на китарата като си я купиш (каква дебелина са) стоковите струни... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 А има ли хора, със фендерски стратове? Аза знам за двама, ама се крият. Цитирай
Tomov Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 9ки са "стоковите" струни, поне моите бяха такива. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 (Редактирано) Ми аз съм с американски,произведен 1974г,тяло-light ash(ясен),гриф maple (клен)-1 парче,адаптери-оригиналните,бриджа го смених с Dimarzio Choper-да става за тресня . Според мен звучи чудесно,най много ми харесва изключен,като е тихо-има някак си "топъл" тон.За съжаление не мога да се запиша. А,има и "екстри",правени от предишния собственик- Като се намалиш от волюма не заглъхва,а обратното-избиват високи (кондензаторче май) Като се намали докрай последния тонкоректор при положение на ключето "нек" звучат бридж и нек едновременно-малко Телекастер става,като е на мидъл+нек звучат 3-те адаптера заедно. Редактирано Март 5, 2007 от Hillbilly Цитирай
tocata Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 http://media.putfile.com/sg-34 Едно песен ,эарисано със фендер страт. стандарт ,адаптерите са теэи эа които става въпрос в раэдел ''купувам продавам'' Цитирай
tocata Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 http://media.putfile.com/strat-71 А това са новите tex mex-bridge 2 single coils- tex spetial Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 10, 2007 Автор Отговорено Март 10, 2007 Благодаря на всички отзовали се в темата. Много се радвам на семплите на kolio_k и tocata - и двата страта от семплите къртят здраво (пък и китаристите не остават назад - даже обратното). А другите горди собственици на стратокастери да не се стесняват а да пускат смело ... Чакам още ЗВУК Цитирай
kolio_k Отговорено Март 10, 2007 Отговорено Март 10, 2007 Моят е Американски стандартен стратокастер от 1984та.Много съм доволен от него Цитирай
PlamenM Отговорено Март 10, 2007 Отговорено Март 10, 2007 ^ а би ли сподели какви са адаптерите и дървото..? Цитирай
kolio_k Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 Адапторите са стандартни фендерски(не съм сменял нищо по китарата),колкото да тялото ,мисля че е Алдър,а грифа Мейпл.За съжаление повече подробности не знам Цитирай
levaka Отговорено Март 15, 2007 Отговорено Март 15, 2007 Здрасти. Ето ти няколко сампълчета от мене (макар че като минат през саундкартата звучат по абсолютно различен начин). Разбира се, свирнята ми не е на ниво, но това си е друга тема. Иначе инструментът е мексикански Фендър Страт, абсолютно стандартен по всички параграфи. И трите сампълчета са на бридж и на бридж/мидъл. http://media.putfile.com/sample1-57-17 http://media.putfile.com/s2-24 http://media.putfile.com/s3-61-58 Цитирай
Recommended Posts