Jump to content
Българският форум за музиканти

Конвертиране на главa на грифа


Recommended Posts

Да, може да се преправи и на Yamaha RGX.И тялото се изреже на стрела ако с помоща на допълнителни дъски се дозаковат с пирони ще стане супер.

:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Хората обичат Ибанез, не знам що.

По принцип аз не харезвам характерната глава на тези китари. Тя не е разположена под голям ъгъл спрямо грифа (също като и стратокастерската), но за разлика от главата на Фендера, където долната част създава интерес и допринася за визуалното отделяне на главата от самия гриф, то при Ибанец всичко това е изрязано и главтаа изглежда като някаква права хуйовина, която продължава смело напред и кара грифът да изглежда като един прав сап от мотика и излишно удължава цялостната визия на китарата.

 

Явно от Ибанец не им пука, че китарите им изглеждат смешно и ето че на Ibanez Iceman, освен още по-дълга и още по-права глава, са сложили и удължено дъно на китарата - с педя и половина зад бриджа, което я превръща в някаква бутафорна дъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-лга китара, която в ръцете на онзи дребен арменец от SoaD прилича на некфа пушка бойлия (именно от времето когато са били колкото човешки бой).

 

Ибанез имат адски скучен дизайн, стерилни са, както каза колегата по-горе, но хората си мислят, че са готини и който е мераклия за такава глава на грифа (на младини и аз бях) - нека си дялка Скуайъра.

Идеята беше да се види, че хората правят това конвертиране откакто Кремона пуснаха китари със стратокастерска глава, щото спорехме с един съфорумец по въпроса дали може само с изрязване от фендер да минем към ибанец.

Очевидно може, но напълно разбирам и хората, които се питат защо трябва да се прави това. :)

 

PS:

Ей, вярно, че главата на Скуайъра може да се направи и като на Steinberger! Баси якото, чак сега забелязах. :greenangel:

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на фендер (squier) бих орязал не само главата ... Тея обли форми направо ми бъркат ............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на фендер (squier) бих орязал не само главата ... Тея обли форми направо ми бъркат ............

Ето, имало файда от темата значи. :rolleyes:

Навремето и аз не обичах заоблени китари, защото метълът изискваше всичко да е в шипове и прави ъгли.

С възрастта предпочитанията ми се промениха към по-нормални. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Афф какво им е лошото на дизайна на Ибанец ... мен пък точно главата и острите рога най-много ме кефят .. тея пенсионерски фендери не моа да ги гледам вече ... ( с това последното не искам да обидя никой просто не ме кефят пийс ;))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

rg370dxyg4.jpg

 

Не мога да разбера какво не й харесвате. Аз много харесвам такава форма на тялото (не само защото я притежавам тази китара), някъде бях чел, че я наричат "Ultra-strat" или нещо такова. А по съществения въпрос с главата бих казал, че на това тяло, друго не би му отивало, не мислите ли? Не ме разбирайте погрешно, имам си и Stratocaster-тип китара, облите форми ми харесват, но този тип Ibanez тяло ми изглежда по-...как да кажа...-динамичен и жив. А и не сте ли забелязали, че тенденцията във всички форми, не само китарите е да се съчетава облото с голяма доза остри ръбове - погледнете навсякъде - GSM-и, автомобили, китари, архитектура. А и китарите, както и всичко друго, не могат да устоят на промените във вкусовете на хората, защото те са си продукт, създаден от човека. Както и в музиката има тенденция към свирене все по-ниско и по-ниско, което преди примерно 20 години е било недопустимо. "Къде бе, кой ша си настрои китарата в Си примерно, или 7 струнна в Сол?! ХАХА!", а? :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то, скуаера много по лесно би се докарал на фендер модел 50' или 60' само се сменя лепенката, но IMO

 

 

Е, моя Скуайър на втората седмица вече беше Фендер 60' :)

(извинявам се за ОффТопика)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[ А и не сте ли забелязали, че тенденцията във всички форми, не само китарите е да се съчетава облото с голяма доза остри ръбове - погледнете навсякъде - GSM-и, автомобили, китари, архитектура. А и китарите, както и всичко друго, не могат да устоят на промените във вкусовете на хората, защото те са си продукт, създаден от човека. /quote]

 

Фйешън рулзз,с други думи? :)

През 80-те имаше и пластмасови китари,що не устояха на промените?

жокерче-фактор Звук.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе вкусове всякакви.мен ме кефи фендерския пиниз от 70.идеален.hillbilly знае.yngwie казва интересни хави за large headstock.а тои ги разбира.навремето и аз си направих пьлдина на ибанец и кво...а това дето по горе някои писа,4е фендер е пенсионерска китара-вьи,вьи -жива да не бях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.