Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Отговорено

Аз имам програмката работи идеално :)

А имам един въпрос за нея, когато свиря и тръгвам да записвам се записва с ефект примерно и когато го safe като го отворя ми го дава Clean ко да напрая мерси много :)

Поздрави Ицко

Отговорено

в момента нямам възможност да пробвам, ама не мисля, че е това копче. работата според мене е следната: просто горният tape deck записва входния сигнал, т.е. чистата китара, а долният записва изходния, т.е. китарата с ефектите.

това копче, което си оградил с червено, определя дали файлът, зареден в горния дек, ще минава през ефектите, ако дадеш play, или ще се просвирва чист. примерно ако искаш да си запишеш китарата + бекинг трак, зареждаш барабаните в горния дек и даваш play at output, за да не ти минава бекинг тракът през ефектите. след това крайния резултат записваш от долния дек.

Отговорено

Извинете но пак имам проблем. На гости съм в баба, и там съм инсталирал Guitar Rig с Asio4all първият ден тръгна добре но досега 2-3 дена пускам компа свързвам всичко и пускам програмата и не ми отчита звук а като бръкна в настройки и сменя на Direct sound се чува само, че много кофти.

Както и да е искам да ми обясните къде е проблема, не е в китарата 100% :):punk_guitar:

Отговорено

Хмм, че па в кабела да не е? Да не е бутала нещо баба ти докато спиш?

Разчовъркай здраво драйвърите, можеш да пробваш да ги махнеш и пак да ги сложиш, провери настройките за драйвъри на guitar rig, провери си настройките на аудиото в контрол панел. Как да ти обясним ние така проблема на сляпо, дадох ти някой идеи над които можеш да помислиш/почовъркаш.

Отговорено

Айде стига вече, де! Това е тема за самия софтуер Guitar Rig - как работи, какво може да се прави, хитрости и съвети и т.н. А не кръжока "Нямам аудио интерфейс, а нямам и грам познания за драйверите и кое как работи"!!! :curse:

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте, извинявам се ако съм объркал мястото на темата, нов съм. Ако може някой да помогне :). Значи всичко си е окей китара съм я включил през преходник в компютъра в line in и има звук на всички канали, но като пусна guitar rig и избера някакъв ефект пак си остава чиста. Благодаря предварително

Отговорено

Китара съм я включил през преходник в компютъра в line in и има звук на всички канали, но като пусна guitar rig и избера някакъв ефект пак си остава чиста. Ако някой може да помогне. :/

Отговорено

Информирай Китарния риг, че му подаваш сигнал от line in и информирай компютъра си, чe ползваш line in inputs, a не line outputs (което при мен се казва Line Volume). Ако не си си качил Asio (ако не знаеш какво е това питай google) и не си с хубава sound cart-a ще ти имаш неприятна латенция. В общи линии смело разцъкай настройките и на програмата и на компютъра няма как, непоправимо да прецакаш нещо.

Отговорено

Доста е писано по темата, но ако си нов в това си иска играчка. Щом wondows засича сигнал (нали така?), пробвай като пуснеш Guitar Rig, след като ти излезе иконката на asio драйвърите в трея, от нея да влезеш в контрол панела на asio драйвърите и да си поиграеш от там с настройките за inputs и outputs. Там прави проблем понякога, за друго ей така от разстояние не се сещам.