Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

два часа се ровя из гоогле и тоя форум и нищо не намерих.Ще бъда много благодарен ако ми намерите някаква ЛИЦЕНЗИРАНА версия на продукта.Благодаря предварително! :girl_cray2:

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ето тук: https://www.native-instruments.com/index.ph...1&prid=1279 можеш да си закупиш ЛИЦЕНЗИРАНА версия срещу 299 EUR.

Ако по някаква причина очакваш тук да намериш кракната версия, значи не си чел правилата на форума.

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте! Имам проблем със звука на тази програма :thumbs_up: звука е гаден, шуми и се разминава. Свързвам китарата в гнездото на микрофона с обикновен кабел, пробвал съм и с кубето, но няма голяма разлика. Гледал съм по клипове като свирят с тази програма и няма нищо общо тяхния звук с моя (смисъл чистотата на звука). Избирам си ефекти, глупости, но всички са така. Китарата ми е Ibanez GRG170DX, кубето Line 6 Spider III 15. Трябва ли нещо между китарата и комютъра да вържа или става само китарата или пък някъкви драйвъри :cheers2: ? Благодаря предварително :)

Редактирано от dimmuborgir6
Отговорено

Каква ти е саунд картата?

Преди малко си инсталирах програмата и пробвах с акустична китара защото ми беше любопитно

какво ще стане, но много гадно ми изкривява звука и на мен.

99% съм сигурен че е от картата но няма как да го проверя в момента. В близко бъдеще мисля да

се разходя да си купя нова и след това да отида да тествам някоя електрическа с лаптопа.

Ако не си се оправил до тогава ще пиша пак.

Отговорено

За да няма "разминаване" на звукът, трябва звуковата ви карта да може да работи в ASIO режим. Ако не подържа такъв има един драйвер, който го емулира. Потърсете ASIO4ALL и го инсталирайте. Колкото до шумовете и бръмчилките... първо по-удачно е да се включи китарата в LineIn а не в микрофоният вход, защото на него има постоянно напрежение за захранване и чувствителността му е по-голяма от необходимата. Друг проблем, дори и в LineIn входа е, че импедансът му е неподходящ за директно свързване на музикален инструмент като китара.... има специализирани аудио интерфейси за целта и съгласуващи устройства (DIbox). @dimmuborgir6 в твоят случай бих си включил кубето от изхода му за слушалки в LineIn на компа и от GuitarRig-a да ползвам само някой от Matched Cabinet-ите. Така отпада проблемът със съгласуването и шума от компютърният драйв. Успех :thumbs_up: !

Отговорено

"@dimmuborgir6 в твоят случай бих си включил кубето от изхода му за слушалки в LineIn на компа и от GuitarRig-a да ползвам само някой от Matched Cabinet-ите."

Line In не е ли синия изход, а Line Out на слушалките?

Отговорено

Това, което имаше предвид MR_STENCH е следното :

Включваш китарата в кубето и кубето към компютъра в синия вход (Line In).

Тоест : китарата в Input-a на кубето и после от входа за слушалки на кубето с друг кабел в Line In на компютъра.

След това отиваш във Volume Control и даваш Mute на Line In. Отиваш и в Recording Control и оттам избираш Select на Line In.

And you're ready to rock ! :thumbs_up:

• 1 month later...
Отговорено

Карам по същество-вклчювам си аз китарата през кубето в компютъра (изхода за слушалки :thumbs_up: ) и оттам в Гитар Риг.И сичко си е ок.Нагласям Tresholda на инпът, но въпреки това брум та се знае.От саунд картата ли е това или е поправимо?

Отговорено

^ Meрси.И като сме се отворили на селянии-как да си изолирам пиновете на щепсела-со изолирбано ли?

П.С-съжалявам за канонадата от глупости, която изливам върху вас, но пиновете са трите стърчащи пластинки, на които бодвам кабела към контакта нали?

Отговорено

Ами дали е от картата, можеш да провериш като пуснеш риг-а с нищо невключено, или да включиш нещо друго в картата и да видиш пак ли бруми. Ако да, проблемът отива на друго ниво, и наи-бързото компромисно решение е

нелошия noise gate в G. Rig-а