Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Вярно е, че съм бос в Линукс, но след инсталацията първите 3 неща, които научих са:

sudo

make

/.configure

 

В папката няма нито make/makeinstall нито файл за конфигуриране има само някакъв jeasusonic който е без никакво разширение, нещо като команда е защото е с еднаква иконка, като иконката на командите в системнтие папки.

Пробвах през конзолата да го отворя тоя файл, казва неизвестен файл/команда. Дистрибуцията е Убунту 9.10

Ракарак, Джакрак и сякакви процесори са ужасни

Дисторжъните са под всякаква критика. Просто инсталирах всякакви неща и не съм доволен.

Дори FX BOX (или както се казваше процесорът) за Уиндоус звучи къде по-добре от изброените по-горе.

 

Май забравих да спомена, че не съм китарист, пианист съм. Както и да е може и да е зле програмата, знам ли? Само я предложих. А като дистрото е Убунту, направо скачай в репозиторите. Там има всички програми във вид на компилирани файлове, които се инсталират сами. Ракарак също го има. А до сега, между впрочем, не съм чувал за по-добър Безплатен процесор. Може и да има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

о да...вече разбрах защо прави така. Кабела ми се е прецакал ОТНОВО тцтц така и не случих на кабел дето да ме издържи повече от 2 месеца

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Има и още нещо, ако ти се занимава разбира се... Има така наречените IR - импулс респонси. Всяка програма от този тип работи с такива. Накратко - това са "снимки" на дадена система напр. еди какво си кубе с еди какъв си микрофон под еди какъв ъгъл. Та ако си теглил пресети в които има един малък уев файл това е IR. В Гитар риг можеш да ги ползваш чрез Кюбейса, понеже тези ИР се зареждат с определени плъгини.... Повече инфо тук

 

Успех!

Редактирано от mengel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

2 неща към автора :

1 - сигурен ли си, че Guitar Rig-а е нормално [MOD EDIT]? така като слушам проблема ти програмата просто работи в демо mode и изключва след няколко минути :huh:

2 - amplitube има страхотен саунд (макар и да не е по моя вкус), но изисква много по-мощна саунд карта от вградената. когато аз бях с Creative Audigy (която е полупрофесионална) не можех да погледна Amplitube заради гадния саунд и заради нечовешката латенция ( а аз не съм се занимавал с ASIO4ALL, а си бях с написани за моята карта ASIO drivers). когато минах на M-AUDIO разбрах къде ми е била грешката.

 

да се използва вградена саунд карта със китарен софтуер и да се мрънка за проблемите, които се появяват е като да сложи бездарен шофьор в порше и да се каже, че колата не върви както трябва. в случая и DI BOX няма да оправи особено звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

1. Трябва да знаете, че дривера не е ХДМИ, тоест не е така да се каже червената иконка, а е една синя.

2. Колоните са 5+1, те са включени отзад на компа, а в същото време имам още 3 жака отпред на компа за мик слушалки и нз другото какво е...

3. Малко повечко за саунд картата и за чипсета--Realtek ALC655 @ Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller

 

Забелязах, че има някакъв звук по линията настройките са толко омазани, че се получава някакво пищене.

 

ПС: Пишете ако ви инт още нещо.

Редактирано от Alexxx888
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

 

Искам само да уточня нещо преди да започнете да ме обиждате и да ме нападата с въпроси от рода на - "Защо не си използвал търсачката?", "Защо не прочете важните теми?", "Защо не прочете manual-a?", "Защо не използва Google?" и т.н. Направих всичко това, но не намерих информацията, която ме интересува. Освен това търсачката на форума не позволява търсене на думи по-кратки от четири символа (e.g. "rig") и прегледах първите 20 страници от раздела ръчно, но пак нищо не ми помогна. Искам да знаете, че аз не съм някое пишлеме на 13-14 години, което е решило да си върже китарата към компютъра и щом на секундата не е получило резултат веднага пише тъпи и безсмислени теми. Просто не съм много навътре с модерния софтуер и вече почнах да се изнервям от безсилие - това е всичко.

 

Ситуацията е следната:

1) Имам лаптоп, който има само вход за микрофон и изход за слушалки/колонки

2) Windows-а ми е Vista (ако това има някакво значение)

3) Звуковата ми карта е вградената в лаптопа

4) Вързал съм китарата с най обикновен кабел към микрофонния вход (само да отбележа, че китарата е с активна електроника, ако и това има значение)

5) Записал съм си Guitar Rig 3 и съм качил Asio4all драйверите, като съм направил всички настройки от инструкциитe за употреба. Прилагам и картинки:

47787997.th.jpg 31753804.th.jpg

65057336.th.jpg

45544817.th.jpg

 

Проблемът ми е такъв - нямам звук в реално време. Програмата отчита, че свиря, т.к. нивата се покачват и освен това, когато дам рекорд записва и на записа се чува китарата. Но нямам звук от колонките в реално време, като дори и метрономът не се чува. Също така при изключен кабел от микрофонния вход в полетата "in" и "out" отчита сигнал и тунерът непрекъснато играе наляво-надясно (вижда се на последната картинка).

 

Ще бъда благодарен на всяка помощ. Нямам нищо против дори темата да бъде изтрита стига да получа някакво решение или линк към съответното такова.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вгледай се внимателно накъде си насочил изхода - към цифровия изход на звуковата карта. Пренасочи към аналоговия изход и ще чуваш в реално време. А - и междувременно изключи ВСИЧКИ други програми, които ползват Asio4all драйвера. Иначе няма да можеш да пренасочиш изхода, ако друго приложение вече го е заело.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и така би трябвало да чуваш, зависи в кой изход имаш закачен усилвател/слушалки/колонки. Най-вероятно не ползваш обаче цифровия, а си насочил изходния сигнал натам. Presly правилно те е упътил - опитай да сетнеш аналоговите изходи. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за отговорите.

Трябваше да включа Advanced Options от Asio-то и оттам добавих другия изход.

 

Сега всичко е ОК, като изключим ужасния бръм, ама него ще го мисля по-късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Съдейки по скрийншота, работиш през ASIO4All с Рига, а УинАмпа (през DirectSound) се опитва да "захване" звуковата карта, която вече е "резервирана" за АСИО драйвера.

Извод: така НЕ става и НЕ се прави.

Решение: плейвай си през вградения плеър на Риг-а, както те и посъветваха в предишния пост.

 

 

Здравейте, аз също имам този проблем, но той се появи след като сложих Win 7. Под XP всичко си беше наред - рига пак си ползваше асио драйвера, гитар про - директ саунд, уйнампа също, и всичко вървеше заедно без проблем. Та искам да кажа, че може би не е проблема в асио драйвера, след като под XP върви, а под win 7 - не. Ако някой може да помогне моля пишете, аз от 2 месеца вече не намирам решение.

Редактирано от PAIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като включа кабела в буксата за микрофона и като пусна гитар рига шуми,а като го включа в синята букса неще хич.Ако някой може да помогне да драсне едно л.с или да пише тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уин7 е с по-различна организация на звуковите потоци, така, че сравнението с ХР е неиздържано технически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.