emosms Отговорено Юни 30, 2013 Отговорено Юни 30, 2013 Каква комбинация daw + guiar rig може да се използва за запис? Ползвам cool edit, с която май не става, и се чудя какъв вариант да използвам. По принцип става ли в реално време? Никога не съм ползвал vst нито rsast или каквото беше там плъгин. Цитирай
Joel Отговорено Юни 30, 2013 Отговорено Юни 30, 2013 (Редактирано) Здравейте колега! Guitar Rig като цяло много лесно се ползва с почвечето DAW (аз го ползвам с Reaper). Процедурата в общи линии е: 1.Инсталираш Guitar Rig. 2.Сканираш през DAW за нови VST. 3.След като си го намерил го слагаш като FX и си готов. Спокойно можеш да си свириш в реално време, ако не ти е много кофти картата или PC-то . Редактирано Юни 30, 2013 от Joel Цитирай
7thString Отговорено Юни 30, 2013 Отговорено Юни 30, 2013 Отбелязвам, че при инсталацията трябва да укажеш къде да инсталира vst библиотеката - трябва да я сложиш в папката, която сканираш после с хоста. Цитирай
emosms Отговорено Юли 1, 2013 Отговорено Юли 1, 2013 (Редактирано) При инсталация на гитар риг да посочиш плъгин фолдера на съответния DAW предполагам имаш предвид. Ок ли е после да си ги местиш от папка в папка? Благодаря! Значи въпроса ще се сведе до избор на daw и ровене какъв и защо да избера..... Реапер бива . След като съм ползвал кууледит ми се ще да пробвам audition. Видях видео, че би трябвало да работи и с audacity, но вече е супер постен вариант. Плюс, допълнително въпросче: разлика в качество и перформънс между vst и rtas, поддръжка от daw. Изобщо да се интересувам ли за варианта RTAS? Не е толкова популярно и поддържано май. Редактирано Юли 1, 2013 от emosms Цитирай
7thString Отговорено Юли 1, 2013 Отговорено Юли 1, 2013 Имаш си папка с ВСТ-та някъде на компа - там следва да инсталираш ВСТ-то на гитар риг. После тази папка се сканира от DAW-а ти за нови ВСТ-та и така открива новото. При всеки софтуер общо взето папката е различна. За въпроса ти за rtas - не съм ползвал епълски дивотии и не мога да кажа. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 3, 2013 Отговорено Юли 3, 2013 AU е само за Apple, RTAS има и на Win. Не би трябвало да има разлика, освен ако са написали едната версия на плъгина доста по-куцо. Цитирай
koko13 Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 Защо когато си увеличавам или намалявам звука на китарата(от самата китара) използвайки Guitar Rig се чува много гадно шумене? Цитирай
emosms Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 ^от потенциометъра на китарата, захабен е Цитирай
koko13 Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 малко съм тъп.. какво е потенциометър? обаче когато не съм с Guitar Rig-a не шуми Цитирай
emosms Отговорено Юли 12, 2013 Отговорено Юли 12, 2013 Врътката. В кое не шуми? Като вързваш в компа се чуват много шумове, които с кубе може да не ти правят такова впечатление или да са едва доловими на фона на общия по-силен звук. Цитирай
koko13 Отговорено Юли 13, 2013 Отговорено Юли 13, 2013 (Редактирано) Когато китарата е направо в кубето не шуми изобщо, а и китарата ми е нова(няма и година) няма начин потенциометъра да се е захабил толкова бързо Редактирано Юли 13, 2013 от koko13 Цитирай
emosms Отговорено Юли 13, 2013 Отговорено Юли 13, 2013 Не ми е ясно на 100 процента какво точно става в твоя случай.Но при директно свързване, много дефекти в звука и устройствата преди това избиват, няма скрито покрито Научи се да ползваш ноис гейтовете на гитар риг. При по смотани звукови карти, кабели, т.н. като разбуташ малко кабелите да се 'нагласят' тези шумове се успокояват. Цитирай
koko13 Отговорено Юли 15, 2013 Отговорено Юли 15, 2013 Има ли нещо като switch pedal за смяна на различни ефекти в Guitar Rig-а? Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 16, 2013 Отговорено Юли 16, 2013 Има, като си го купиш с оригиналния Guitar Rig. За други версии не знам. Цитирай
emosms Отговорено Юли 16, 2013 Отговорено Юли 16, 2013 Не съм сигурен на 100% ок ли ще е да навържеш няколко такива, би трябвало да е ок. http://www.ebay.com/bhp/usb-foot-switch Аз съм си правил от миниклавиатурка (numeric pad): http://postimg.org/image/5wgmyuwcx/ http://postimg.org/image/qjamr2zob/ Педала за volume, wahwah вече няма да е толкова елементарно да стане. Цитирай
Recommended Posts