Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

аз немога да разбера на кво викате метъл :-(

само ми намирисва че като чуете стържене и веднага го свързвате с

4 диста и всички гейнове до край.... и от там май пристигна "шума"

Дай пасаж с метъл и една чсита китара да видим :curse:

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

не бе нещо по бързо става въпрос с по вече престъргване..или по тежко като звук

Ам щти метна нещо ама няма да е днес че натоварено.

Отговорено
Jfog, тъпо е да кажеш, че това не е метъл!!!

Изобщо Налбантов показа, че нещата стават и с Гитар Риг.

Е сега, мое мнение е

За мен не е Метал .Без да ми се гърчиш ама и в Моторхед има малко метал.рокен рол да ама Метал Нула . Нещо на 130 бпс по бързо това ми е идеята.

Тъпо е да не ме разбереш просто

Отговорено (Редактирано)

Е пак си го пуснах ... да не съм се обърка нещо ама не.Това е като ритъм за соло на балада, стия лежащи акорди....Баш динамиката на динамичния метал е в каскадите от запушване и отпуване с престъргване и нт н .така е в мойта глава поне.и това ми беше идеята.

Редактирано от jFog
Отговорено (Редактирано)

:D

nalbidesk.JPG

туи е моя рекординг чеийн значи софтуер + 3 ДСП чипа хардуер

на платката ми ....бтв става доста метал с тоя Амп на моя френд Celmo :)

Редактирано от Nalbantov
  • 1 month later...
Отговорено

Първо искам да се извиня, ако този въпрос е бил дискутиран вече.

Проблема е следния: при удар на единична струна звука е примерно слаб. Ако ударя акорд леко да речем, звука е със средна сила сила. Проблема настъпва, когато примерно повторя този акорд много пъти съвсем слабо, като звука постепенно се усилва и преминава в кривене. Ако веднага след това ударя някакъв единичен тон той също е с голяма сила и кривене. Интересува ме има ли някакъв начин това да се отстрани и нивото да си е нормалното от китарата, без постоянно да се усилва и намалява.

Другият проблем се състои в това, че понякога пресета сам се сменя на някой от следващите в листата, примерно от хорус в овърдрайв. Това за мен не е чак проблем, дотолкова доколкото си свиря само в къщи, но ми е интересно получава ли се при други. Защото ако това е бъг на програмата, а проблема не е в моята версия или в задклавиатурното устрийство, то това я прави неизползваема за свирене пред публика.

Благодаря предварително :guitar:

Отговорено

За произволната смяна на пресети не мога да кажа... :think:

За променливата сила на звука - намали си изходното (или входното ниво) на GuitarRig.

Отговорено

Ами и двете са намалени. Но ако само при мен се проявява значи проблем наистина е в задклавиатурното устройство.

Ето все пак едно примерче какво се получава test

Доста зле изсвирено е, ама такива са ми възможностите ;) , особено рано сутреин ;)

Отговорено

Хмм... За нивата... Нагласи изходното да ти е на 0 дБ, а за входното използвай Лърн функцията: натискаш копчето Лърн и стъргаш колкото сила имаш (Преди това е добре да си нагласиш добре от крейти/уиндоус миксера нивото на лайн ин, но предполагам, че до дупка ще ти е добре. Не трябва да "клипва").

После махни всички видове нойз редакшън, специално мен супер ме дразнят и ми убиват саунда и състейна и изобщо съм им антифен.

Успех!

Отговорено

Мерси за помощта, но наистина, нивата са добре нагласени, спрял съм ноиз гейта, щото и мене ме дразни, махнах и волюм педала, който странно защо сам се местеше от време на време :ph34r: но проблема си остана. В началото мислех, че се получава някакво самовъзбуждане в адаптерите от звука на колоните (което не е много трудно да си го помислиш, имайки предвид с ква китара съм), ама пък и на слушалки е същия ефект/дефект. Но както и да е, това не е болка за умиране, просто исках да зная при всички ли е така, или аз не мога да си го настроя като хората :lol:. Всъщност преди малко установих, че не се проявява при всички ефекти, така че май наистина аз съм си проблема.

Само ако може а ми кажете, в панела input има едно rig control, което немога да разбера какво точно трябва да прави.

10кс :lol::blink::lol::lol:

Отговорено (Редактирано)

да не би да ти е леко прекъснат кабела?на моя expresion педал се беше прекъснал кабела и се случваше точно това,което обясняваш.знам ли?пробвай да си направиш бленда на ГР или случва ли ти се това на друга готова бленда?

Редактирано от Topsun
Отговорено (Редактирано)
После махни всички видове нойз редакшън, специално мен супер ме дразнят и ми убиват саунда и състейна и изобщо съм им антифен.

Успех!

Baby Thomas, с каква звукова карта си? :ph34r:

нивата са добре нагласени, спрял съм ноиз гейта, щото и мене ме дразни, махнах и волюм педала, който странно защо сам се местеше от време на време но проблема си остана.

Elmo, с каква версия на GuitarRig си? Вероятно имаш някаква бета версия, щом като отделните ефекти ти се местят самопроизволно.

Не забравяй да наглсиш и нивата на всеки един от ефектите в Рига. Техните входни и изходни нива, имам предвид.

Редактирано от the_gorer