Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ще мога ли да управлявам Guitar Rig през миди изхода на Digitech Rp20 Valve ?

Предварително благодаря за отговорите :)

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Да.

По принцип Риг-а може да се управлява от всико, което има МИДИ-аут.

Често съм ползвал и клавиатура за тази цел, както и всякакви видове контролери.

• 2 weeks later...
Отговорено

Имам следният проблем... Когато се опитам да ползвам Гитар Риг от уредбата ми се понасят абсолютно странни и убиващи мозъчните клетки звуци.... Това се получава при ВСЕКИ ефект и при ВСИЧКИ версии на Рига. ПРобвах и други програми за китартни ефекти и резултата е аналогичен - чуват се звуци като преусилена микрофония. Пробвах да включвам китарата през Line in както и през Mic но без успех... ПРобвах да се пусне на АСИО, Директ Саунд, Мултимедиа и т.н. - не става. Иначе без да са пуснати никакви програми китарата звучи идеално чисто. Саундкартата ми е Realtek, така че ако някой може да даде некъф съвет или разрешение на проблема да драсне 1 пост или 1 ЛС плс... Благодарим :thumbs_up:

Отговорено

Провери да не би да има една тъпа опция включена- от сорта на +20db boost, Microphone Boost и пр.- като отвориш миксера отдолу, тряя да имаш копче адванцед на входовете, ако нямаш, във options- advanced control

Отговорено

Да не би да си омазал опциите за запис в контролния панел откъдето се командва аудиото на самото ПЦ (volume control панела - една иконка с формата на говорителче)?

В смисъл, че ако там, при Options/"Record Controls" е избрано ПЦ-то да записва от "общия" изход например "Wave Audio Mix" се получава такъв нежелан ефект.

Необходимо е да го "цъкнеш" на Microphone или Line-in в зависимост от това къде включваш китарата и в същото време същия този вход да е mute-нат в Options/"Playback" панела.

Хубаво е да прочетеш тук таме за свиренето в реално време (ако още не си).

Отговорено

Пробвах всичко и не се получава. Интересното е че проблема се проявява дори само като пусна програмата, без дори да съм включвал китари и т.н. където и да е....

Отговорено (Редактирано)

От звуковата карта е. И моята е РЕАЛТЕК. Аз също имам подобен проблем с Гитар Риг, но само при някои пресети, не при всички. Избрал съм да записва от Line In в Recording Control, мютнал съм Line In във Volume Control и съм с драйвер ASIO4ALL. Обикновено проблема се маха, когато махна софтуерните дисторшъни или им намаля нивото :metalist: Затова си ползвам СансАмп-а вместо дисторшъна от програмата :metalist:

Редактирано от Slav
  • 1 month later...
Отговорено

Откъде мога да си намеря някакъв хелп или инструкции за ползване на софтуера,защото съм още начинаещ и всичко ми изглежда като ядрена физика.....мерси

Отговорено

Google.bg !!!!!!!!!!!!!! http://forum.muzikant.org !!!!!

http://www.native-instruments.com/fileadmi...futuremusic.pdf

Ползвай търсачката , тя поне по-проста от ядрената физика .

И прочети всичките теми за софтуер във форума защото въпросите няма да имат край ...

• 1 month later...
Отговорено

имам следният проблем-появява се латенция, която не мога да премахна от настройките в програмата.ПРобвах и нещо по настройките на саундкартата,но пак си остана насичането.Това насичане се появява само в програмата следователно всичко друго си ми е ок.Ако някой може да даде съвет какво да правя?

Отговорено
Ква ти е звуковата карта. Ако е обикновенна несе мъчи!

ами някаква sweex за 45 лева, но нямам проблеми с нея.Пускам си музика и си върви идеално.Само на програмата ми прави проблем