Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Js 100


Manolev

Recommended Posts

Ами ако си направите труда да щтракнете на www.ibanez.com ще се уверите че такава китара има .... щото прочетох тук че някои твърди че нямало JS 100 ... разбира се че има и това е един от моделите на Joe Satriani "JS"

 

А някой друг не си е направил труда да прочете какво пише предходния друг - а именно че няма "огледален" JS100, а не че няма JS100.

 

Не се засягай ама ми дойде на акъла един лаф по случая - чукча писател, чукча не читател... ;) Иначе случва се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Много се кефя на RGT42DX, но никога не съм свирил на такъв.

 

Друга алтернатива е RG1570, но той е по-скъп, но сметка на това Престиж

 

Харесвам и RGR320EX, но и него не съм пробвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От трите наистина РГ1570 е най-сериозна, със хубав хардуеър, добри пикапи (няма да се налага да ги сменяш защото нямат динамика и шумят, след време наистина ще можеш да ги смениш с някои по добри но в никакъв случай не са за пренебрегване и са много над средните пикапи). Отностно другите две, РГТ42 е по-добрият вариант според мен. Тремолото и на двете китари е Едж Про 3 (с 1-2 идеи по стабилен от другият масов евтин флойд на Инабез ЛО-ТРС2 който ЕДЖ ПРО2 и 3 замениха), пикапите на РГР320 са ЕМГ дизайн, но РГТ-то е neck thru. Разгледай сайта на Инабец, има един модел РГ550 (в момента е преиздаден в ограничени количества 1987 бройки (масовото производство на модела стартира 1987г. и сегашното преиздаване е по повод 20 години от модела) за това е неосновано скъп), на времето това беше най-ухажваната китара на Ибанец защото предлагаше най-стабилният флойд който слагаха на върховите Ибанци и моделите на изпълнителите (до 1990 с тремоло ЕДЖ, от 1991-2002 с модел ЛО ПРО ЕДЖ и ЕДЖ според годините през който е произведена, от 2003 с ЕДЖ ПРО), добри пикапи и дърво и всичко това на много добра цена. С една смяна на пикапите китарата ставаше абсолютен Про инструмент. Една много бюджетна китара, нищо излишно и гъзарско като визия нямаше в нея, изчистена линия и звук. Мисълта ми е че сегашната политика на Ибанец като че ли вече няма тази стъпаловидна йерархия на инструментите (учебни, полупрофесионални и професионални)... НЕ, в грешка съм имат но са 3-4 на брой (говорим за полупрофесионални, рг 1570, рг2550, рг 2570) и влизат като че ли в класа на скъпите инструменти поне при нас ... за съжаление в България всичките подобни инструменти влизат в графа изкуственно скъпи, поне до преди миналата година беше така, за тази нямам наблюдение!!! С две думи, според музиката която свириш си избери инструмента, ако не ползваш флойд си вземи китара с фиксиран мост, ако си свикнал с тремоло гледай да е с някой от по горните модели тремола който съм описал по горе, те са се доказали като най-стабилни през годините!!! Ако не държиш на нова намери си модел от сериите РГ 5хх включително и нагоре. Ако държиш на нова РГ1570 е най-близо в целта според мен (ако разликата с РГ1527 като цена не е голяма си вземи 7 струнната, определено си заслужава) Естественно тук основният фактор са парите така че всичко се определя от тях ...... За момента не се сещам да какво друго мога да те посъветвам. Надявам се не се дразниш на дългите ми коментари по темата, идеята ми е просто да помогна :D

Във форумът има една обява за един Ибанез Престиж, но пича който я продава нито инфо е дал нито снимки ...

Успех!!!

 

 

;) Марио :metalist:

Редактирано от killer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, Килър, много добре правиш, че пишеш такива дълги и изчерпателни постове. Явно наистина си "фанатичен" фен на Ibanez. :)

 

Благодаря ти много!

 

Харесвам RGT42DX като дизайн, не е изобщо лоша, харесва ми, че е махагонова, би било супер! Ще има "мазня", а в същото време отворен и модерен звук.

 

RGR320EX не е лоша китара като гледам, но тя като гледам е за "кривоч" и май отпада като варянт. Аз съм широко-скроен спрямо музиката, свиря неща от Сатриани до Нирвана, Алис ин Чейнс, че чак минаваме през Гънс н' Роузес.

 

Лично ти, какво би ме посъветвал в ценови клас, да речем до 2000 лв.?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за добрите думи и за гласуваното доверието свързано с даване на съвет. Сега си свалих ценовата листа от сайта на вносителя за България и след като се запознах с нея и имам обявен таван от финансова гледна точка ще си позволя да коментирам кое бих избрал лично аз и защо. Предполагам всеки може да си направи същата сметка сам за себе си!!!

Моделите на които съм се спрял в този ценови сегмент са RG2550/2570, RG1570,RG1527, RGT42, S470 и S520 !!!

Няма да казвам кое колко струва за да не правя реклама който желае може да види в ценовата листа!

Също така няма да коментирам и с коя китара за какъв стил свирене може да става. На всички е ясно тези модели на Ибанец към каква музика са насочени, но това не значи не стават и за други стилове, напротив!!!

RG2550/2570 - Ибанец Престиж модел, с Едж Про тремоло и Ибанез/Димарцио пикапи(2 хъмбакера и един сингъл/H-S-H), 24 позиции/инкрустациите са във формата на акулски зъби (само външният контур). Страхотен Про инструмент но и за страхотни пари. Разликата в двата модела като че ли е финиша и дървото на фингърборда. Ако не беше толкова скъп може би щеше да ми е фаворит.

RG 1570 / RG 1527 - Още 2 Престиж модела, съответно 6 струнна (1570) и 7 струнна (1527) китари. Тук отново имаме Едж Про тремоло но този път китарите са с стандартни Ибанец пикапи V7,V8 и S1 (1570 е H-S-H конфигурация докато 1527 е H-H), които както казах в предните постове хич не са за изпускане, 24 позиции/инкрустациите са точки.

RGT42 - Тук минаваме един клас по-долу спрямо по горните инструменти. Китарата за парите си има много интересни "екстри" Грифит е нек-тру конструкция, тялото е махагон. Пикапите са Ибанез ИНФ1 и 2(H-H конфигурация), абсолютно непретенциозни пикапи, сравнително тихи, със добра динамика, доста приятни за стиловете които си споменал,24 позиции/инкрустациите са във формата на акулски зъби. Единствената ми забележка тук е тремолото което е Едж Про 3*.

 

* ЕДНО УТОЧНЕНИЕ, ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ДАЛИ ЕДЖ ПРО 3 Е ЛОШО ТРЕМОЛО ИЛИ НЕ, ТУК СТАВА НА ВЪПРОС ЗА ТЕЗИ ПАРИ КАКВО Е НАЙ-ДОБРОТО. ЕДЖ ПРО 3 Е ГОЛЯМА СТЪПКА НАПРЕД СПРЯМО ЛО ТРС-2 КОЕТО ЗАМЕНЯ.

 

S470 - Тук имаме много интересен инструмент. Тялото е махагон с кленов връх ... това не знам как да го обясня/преведа и затова в скоби слагам английското наименование, моля някой запознат да обясни за дървениите (Mahogany body/ Quilted Maple top), пикапите са Ибанец ИНФ1, ИНФ2 и ИНФС2 (H-S-H конфигурация) грифът е 22 позиции/инкрустациите са цветни точки, тремолото .... тук е голямата изненада, тремолото е ZR (zero resistance/нулева съпротива, като надежност се нарежда до най-добрите, така че е страхотен избор), тук тремоло системата е на друг принцип, тук вече няма "ножове" а топчета/лагери, има 2 допълнителни пружини които се грижат да се върне тремолото точно в нулевата точка, друга екстра е вграденият инструмент за настройка на интонацията. Страхотен инструмент на много прилична цена.

 

S520 - Общо взето този инструмент има същите спесификации като S470 с малки изключения. Тялото е махагон, пикапите са Ибанез Инф1 и 2 (H-H конфигурация), грифит е 22 позиции но тук единствената инкрустация е на 12 позиция и е адски красива, ZR тремолото отново е тук. Невероятен инструмент на адски прилична цена. Единствено RGT42 е по евтина от нея и то само с 2% (ДА, два процента) но смея да твърдя че двата S модела могат да се съревновават с RG моделите като екстри. И двата S модела с една проста смяна на пикапи стават страхотни инструменти и като теглим чертата пак излиза по евтино от RG2550/2570 и RG1570/1527.

 

Моите фаворите са S моделите. Много добри компоненти (тяло, хардуер, финиш) на поносима цена.

S470 е 2 хъмбакера и един сингъл коил / S520 само с 2 хъмбакера

S470 е с инкрустация на цветни точки /S520 има един единствен инлей на 12 прагче, съчетано с таз годишният черен модел на китарата смея да твърдя че е една от най стилните китари които съм виждал.

S520 даже е със 6% по евтина от S470.

 

 

Лично аз бих предпочел S520, адски стабилно тремоло, хубаво тяло, страхотен финиш, ЩО ГОДЕ РАЗУМНА ЦЕНА (за цената е субективно), по добра оферта от цялата ценова листа не можах да намеря!!!

Другата китара на която бих обърнал заслужено внимание е RG1527, страхотна изчистена 7 струнна китара, добри пикапи, невероятно тремоло, адски удобен гриф. Съпоставял съм ги с Юниверса ми, смея да твърдя че грифът му е наистина адски тънък и бърз (аз лично предпочитам една идея малко по дебели и широки грифове но тук е пак субективно). Ако имаш финансовата възможност се замисли сериозно за това, отваря много нови врати в чисто музикални граници.

 

Нека изкажа едно субективно мнение за китарите Ибанец, и друг път съм го изказвал, невероятен почитател съм им, имал съм 4 различни модела, сега имам 2 (добре де единият е на сестра ми) ... НОООО ... Китарите са малко "синтетични" . имат нужда от ефекти за да звукнат на 6, но тези модели на ибанец са насочени главно за рок/метъл музика (поне моделите които гледахме). За 70% от стиловете и групите които казваш че свириш мисля че един мексикански/американски фендър би ти свършил страхотна работа .... но тук говорим за Ибанец :) !!!

Не претендирам да съм разбирач или нещо от сорта, това е анализ от лично моя гледна точка спрямо поставени граници в които съм се вместил.

Дано съм бил от полза!!!

Поздрави!!!

 

:) Марио :)

Редактирано от killer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марио - това което казваш е вярно по принцип

но се отнася най -вече за теб

аз пьк бих избрал Сатч китарата

без да ме интересува детайлното премерване на какво даваш и какво получаваш

просто по ме кефи идеята за сигничьр китара - пред сток такава

дори да е бюджетен вариант

(което пак опира да личното ми виждане по вьпроса)

 

според мен Ибанез - са си премерили цените - едва ли маркетинговия им отдел седи и лапа мухи

 

искам да кажа днес какво направих - минавам покрай един магазин - и едни хубави пуловери

и то намалени ( все пак е края на зимата - дето така и не дойде)

отидох и взех пьрвия който грабна очите ми ( и за касмет - ми бе точно по мярка - на всичкото отгоре и беше останал последен от този разцвет)

според психолозите най правилното решение е пьрвото което ти идва - инстинктивно

 

продавачката - се опита да ми предложи много други модели

цената им беше еднаква , а разнообразието огромно

но аз си знам - което харесам пьрво - то е за мен

ако почне много да му мислиш, започват колебания - и наистина ще сгрешиш

всички онези пуловери бяха страхотни - но не бяха моят пуловер

например ти - би избрал някоя друга шарка или модел

защото -той е за теб

 

горе долу ,така е и с китарите

като си си харесал някоя - това е - пьк дали сьседната се врьзвала по изгодно - какво значение има!

тя твоята китара ли е?

като отвориш сайта на Ибанез - фрашкано с интересни китари

не може да ги имаш всичките

в крайна сметка човек е най добре да следва вьтрешния си глас -справка Паолу Коельо "Алхимикьт"

 

аз наскоро питах сьфорумниците -за един туниг по страт китара - и благодарение на мненията тук

си оформих план за действие

- това не е сьвсем по темата ,но изказвам благодарност за отзивчивостта, защото дори и на човек като мен,който обича сам да си взима решенята, понякога се налага да вземе впредвид чуждото мнение.

 

дано не сме обьркали Манолев сьвсем....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека изкажа едно субективно мнение за китарите Ибанец, и друг път съм го изказвал, невероятен почитател съм им, имал съм 4 различни модела, сега имам 2 (добре де единият е на сестра ми) ... НОООО ... Китарите са малко "синтетични" . имат нужда от ефекти за да звукнат на 6, но тези модели на ибанец са насочени главно за рок/метъл музика (поне моделите които гледахме). За 70% от стиловете и групите които казваш че свириш мисля че един мексикански/американски фендър би ти свършил страхотна работа .... но тук говорим за Ибанец :( !!! :) Марио :(

 

 

Еваларка за това мнение. И аз отдавна се опитвам да кажа същото нещо за Ибанец,(както и за Джаксън).

За жици са се утепали, но без пипане имат малко синтетично и сухо звучене, и не звучат особено "винтидж", което много хора целят.

 

Извинявам се за лекия офтопик..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предлагам проектоспогодба за безмитен внос на китари от САЩ, субсидиране на международния им транспорт и обявяването им за освободени доставки по ДДС:(:

http://www.music123.com/Ibanez-Joe-Satrian...ar-i26582.music

Кога ще ходим да ревем пред парламента:(?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тони съгласен съм с теб, наистина всичко е от моя лична гледна точка. Преди да си взема Юнивърса адски дълго мислех дали да взема него (китарата за която бях мечтал години) или RG2027xvv (пак 7 струнна китара + пиезо). С РГ-то получавах много повече като и да го поглеждах и беше с повече от 1/3 по евтин от Вай модела ... но имаше един много голям фактор тогава, имах пари за Юнивърса и фактора "моята китара" наддел. Почти година след като си бях купил китарата в нас дойде един приятел с РГ1527 (много семпъл и изчистен 7 стр. модел), с ръка на сърцето лично за мен китарата звучеше адски добре и беше много удобна и не на последно място беше наполовина по евтина от Юнивърса. Да, удоволствието от свиренето на Вай модела е страхотно, китарата изглежда и звучи страхотно, но ако някой е склонен да направи компромис със визията (или гони бюджет) РГ-то е по добрият вариант!!!

Евтиме радвам се че и ти мислиш така! Затова има хиляди марки и модели китари, няма универсално звучаща китара!

Sevenstring зад теб съм в начинанието :):(

Поздрави на всички и се извинявам за офтопика!!!

 

:) Марио :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на Ибанез след 1985 - година - никога не е била да звучат винтидж - а напред в бьдещето!

Ефтиме не тьрси под вола теле-

концепцията по принцип да е модерна китара ,която да заеме дупката между Фендер и Гибсьн

И ТИМЬТ НА ИБАНЕЦ - Е Я ПОСТИГНАЛ

 

НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО КИТАРА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ, КИТАРА КОЯТО ДА МОЖЕ ВСИЧКО И ДА СЕ ХАРЕСВА НА ВСИЧКИ

 

който тьри фендер - си купува фендер

 

американски фендер - си е истински фендер

мексико фендер - вьобще не е в тази категория - на горните ибанци

за да влезне - се иска смяна на адаптери - 500 лв

смяна на гриф - с американски фендер гриф - 500 лв

= 1800 лв

е така мехико фендера - ще стане сравним С ГОРНИТЕ ИБАНЦИ- но колко вече е мехико - е друга работа

 

колкото до конкретния Джо модел - тя има нещо, което е много винтидж

и не се среща в нито един друг ибанез

грифа и е копиран от стария фендер на Джо( май че от 1954)

и има неговия радиус и затова -китарата си е уникална

и правена да посрещне нуждите на Джо

а не на някой друг

който го влече ще си я купи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, за тези ентусиазирани отговори! Благодаря ви и за подкрепата.

Споменатите по-горе китари са наистина мои фаворити, но искам да ги пробвам.

 

За Фендър Страт съм мислил, но той е невероятна пищялка и китара с много жестока атака. Единичните адаптори също ме претесняват, защото са прекалено шумни.

 

Определено съм изправен на кръстопът - Гибсън Лес Пол(ама кой ще ми го докара) или пък Ibanez.

 

Предимството на Гибсън е, че с него мога да свиря неща от джаз до дет метъл кривоч. :greenball:

 

Ама за сметка на това китарата е мазня, нещо което при Айбанеца липсва :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също доста се чудих относно JS100. В крайна сметка предпочетох по-добрия вариант 2-ра ръка и си взех JS1000. Скоро се надявам да спинкаме заедно и ще дам отзиви... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.