me6 Публикувано Юли 27, 2017 Публикувано Юли 27, 2017 Интересува ме в домашни условия дали е добра инвестиция този преамп ProChannel II . Защото при всичките недостатъци на записа в къщи , това дали ще подобри качеството на сигнала. Или са пари на вятъра. Цитирай
musicman Отговорено Юли 27, 2017 Отговорено Юли 27, 2017 Би трябвало да го подобри. Но принципа "Звукът е толкова качествен, колкото най-некачественото нещо по пътя на сигнала" си остава в сила. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 28, 2017 Отговорено Юли 28, 2017 Не става ясно какво е напрежението на лампите. В документацията не пише, а от разни мнения в нета (неясно колко верни) може да се предполага 150 или 300. Ако е второто - идеално, иначе... не толкоз. Но поне не е съвсем никак. Също така предвиди поне 60-тина лева за две нови и по-истински лампи, защото заводски идва с гадни нонейм китайчета (нормално). Принципно обаче основния проблем за всички начинаещо-домашни потребители са самите те. С аудио интерфейс и микрофон за по има-няма 200 лева можеш да направиш чудеса, стига да знае какво и как. Колкото и милиона да сипеш за гиър няма да напреднеш особено. Edit: Доколкото мога да разчета Figure 4 – Signal Flow Block Diagram от упътването, преампът си е транзисторен, а лампата е добавена после, за да може да оцветиш сигнала. Също така не видях да пише колко и какви лампи трябват, какво е това упътване не знам... Цитирай
me6 Отговорено Юли 28, 2017 Автор Отговорено Юли 28, 2017 (Редактирано) Да за лампите пише , че и чисто нов да го вземеш трябва да ги смениш. И звука става определено по-добър. Напрежението вярно никой не го знае , освен да го е замервал някой. Мисля , че прескочих начинаещата фаза за 15 г занимания. А въпроса е за ограничен бюджет да се изкара колкото може по-добър саунд. Не си правя илюзии , че качеството ще мине това на студиата. И затова задавам такива въпроси , да се съобразявам с опита на другите. Защото времето за музика ми е силно ограничено. Благодаря за мненията на всички. Редактирано Юли 28, 2017 от me6 Цитирай
patzo Отговорено Юли 28, 2017 Отговорено Юли 28, 2017 Аз имах такъв преамп доста време - същия,но първа версия. Във втора само са махнали едната лампа от компресора и той е чисто оптичен. При първа имаше ключе между оптичен и лампов, но тъй или инъче оптичния беше много по-добре затова са махнали едната лампа. Схемата я имам някъде на първа версия - ще я потърся и кача. Цитирай
patzo Отговорено Юли 28, 2017 Отговорено Юли 28, 2017 Това е схемата на първа версия - втора е почти същата - ЦЪК . Това естествено не е изцяло лампов предусилвател за толкова пари няма такъв. Лампата е само за цвят като гледам със 45в анодно. Инъче е добре преамчето - тихо, оптичния компресор си върши добре работата. Но аз моя го продадох защото въпреки че звучи по-добре от този на звуковата ми карта - разликата не е толкова голяма а и ми е по-лесно направо в картата. Цитирай
blr Отговорено Юли 29, 2017 Отговорено Юли 29, 2017 Мисля , че прескочих начинаещата фаза за 15 г занимания. Без да искам да те обидя, но с горното не съм съвсем съгласен, съдейки от въпросите, които задаваш и не само в тази тема. Относно питането, подобни псевдолампови джаджи има колкото искаш и всички са горе-долу от един дол дренки-бюджетни полупроводникови предусилватели с по една лампа за парлама. Каквато и лампа да сложиш-все тая. Дали ще усетиш разлика никой не може да каже, защото не знаем каква е останалата ти апаратура (не си си дал труда да опишеш) и колко си податлив на плацебо-ефекти. При всички случаи, в дългосрочен план са си пари на вятъра. Вероятно сега няма да се съгласиш с нищо от написаното от мен, но след време сам ще стигнеш до същите изводи. Тогава ще видиш и, че подобна техника рядко се продава втора ръка за повече от 50 % от цената в магазина, т.е. ще си изхвърлил няколкостотин лева в канала. 2 Цитирай
me6 Отговорено Юли 29, 2017 Автор Отговорено Юли 29, 2017 (Редактирано) Няма обиждане тук, ама и на обезценяването му намерих цаката , взимам ги втора употреба на половин цена и ако ги продавам смъквам съвсем малко и понякога дори печеля. А компа иначе е с АМД процесор 6 ядрен , дъното не му помня точното название с 8гб рам . Видеокартата е GEFORSE GT 420 /128 bit. Звуковата карта е от контролера ДИГИ 003 . Микрофона е хубав но не знам дали е добър за студиини записи , NEUMANN KMS 104 , за в къщи мисля да е достатъчно. Редактирано Юли 29, 2017 от me6 Цитирай
blr Отговорено Юли 29, 2017 Отговорено Юли 29, 2017 (Редактирано) Сериозни съмнения за нов опит на "Тъпото". Редактирано Юли 29, 2017 от blr Цитирай
Recommended Posts