stratocaster Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 друга алтернатива (както е направил един познат) е и двете. пича си е ръгнал процесора в лууп-а а кубето, дал му е амповете на байпас и ползва процесора само за ефекти - ревърб, делай, компресор....така си е спестил много пари за камиончета. а всъщност си ползва драйва на кубето. Цитирай
jFog Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 друга алтернатива (както е направил един познат) е и двете. пича си е ръгнал процесора в лууп-а а кубето, дал му е амповете на байпас и ползва процесора само за ефекти - ревърб, делай, компресор....така си е спестил много пари за камиончета. а всъщност си ползва драйва на кубето. И това е решение май На аз съм заклет фен на Процесорите Айм а диджи ман.Макар че в положението в което съм имам впредвид площ и начин на живот процесора ми е решението за сега. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 друга алтернатива (както е направил един познат) е и двете. пича си е ръгнал процесора в лууп-а а кубето, дал му е амповете на байпас и ползва процесора само за ефекти - ревърб, делай, компресор....така си е спестил много пари за камиончета. а всъщност си ползва драйва на кубето. Хитрата сврака - с двата крака... Но хрумването е интересно. Защо ли ми се струва, че някой от Големите вече е правил това?... :think: Цитирай
bobalan Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 мога да ви кажа Бате Кристиян от Фиър Фекчъри какжо прави: ръга китарата в преамп Marshall JMP-1, което не е точно процесор, ами е преамп с истинска лампа, но има и реверби, дилей и няколко типа дист. След това го включва в 100вата стъпало (лампово) на Маршал - няма значение кой модел, базирано е на Ел34. И това е. Цитирай
synchu Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) Мдам... и така става....ръчкаш процесора в луупа... А има и други варианти на връзка за Бос (ГТ серията) специално, които позволяват да използваш драйва на усилвателя, пред него да пъхнеш компресор/уа от процесора и въобще да използваш всичко от процесора. Но и в двата случая пак 'и'де от тона и динамиката. Просто А/Д/А конверторите не са твърде добри и няма и как да бъдат на тази цена за съжаление. А и въпрос на лууп и въпрос на процесор в интерес на истината де. Те съвсем вманиачените по тематиката производители на усилватели (и съответно купувачи) въобще не правят (купуват) усилватели с лууп, защото се смята, че яде от тона, колкото и да е буфериран с лампи...та секви ги има.... Редактирано Март 4, 2005 от synchu Цитирай
niki123bg Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Хубава тема. Напоследък доста често медитирам върху нея В момента ги виждам така нещата - за всеки влак си има пътници. На моят влак не дават да се свири силно, а един усилвател ако не се усили прилично, в общи линии звукът му за нищо не става. Следва и другият момент - един хубав усилвател струва обикновенно 4 цифрена сума, която малко хора могат да си позволят. При което си купуват някакво транзисторно или хибридно усилвателче и си мислят, че имат хубав звук. Идва ред и на процесорите - нещата не стоят много по различно - малко хора имат пари за добър процесор и за това си купуват разни пластмасови сапунерки от типа на зуум и дават повод на пичовете с амповете да ги замерят с домати За мен лично истината е някъде по средата - амп симулация-та е готина, стига да не е цифрова. С амп симулация мога свиря с готин звук, без да инвестирам големи суми и без да си създавам дискомфорт чрез чести срещи с полицията. В интерес на истината амп симулцаиите не са нищо ново - това не се прави от вчера. Просто напоследък има бум на цифровите амп симулации, иначе аналогови има от доста години - примерно продуктите на Tech21. Не съм имал възможност да свиря с оригиналните, но съм пробвал имитации от АМТ и NAudio и определено е приятно да се свири с тях. Имайки в предвид, че имат прилични аналогови спийкър симулации, нещата стават много поносими - няма тежки и скъпи усилватели, микрофони, чудеса ... просто се плъгваш в пулта/саунд картата/хай-фи уредбата и си в играта Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 аааами ако ми се прииска да променя някаква настройка в реално време примерно по средата на песента искам да си намаля гейна наполовина Връткаш волюма на китарата и работата спи. Поне с истински усилвател, а не със Зуум 505 От всиички изказали се съм най-съгласен с другаря synchu. Мисля, че той е най-близо до истината! Аз лично съм имал от най-увахналия Зуум в Хай-Фай, през РС-та, софт симулации на АМР или ефекти, правен РА с купен спийкър и какви ли не комбинации между всичките тия. В момента се раздвам на най-истинския звук: лампов преамп, 20/24-бит процесор за дилей и/или ревърб (друго пускам мноооооого рядко) и транзисторен РА + спийкър от кубе 30вата. (по реда си: Mesa V-Twin -> Behringer 1000P -> Laney mXd 30) Надявам се някой ден да се сдобия с all-tube усилвател, ама нещо не знам дали си струва при моите отрицателни китарни скиллс Цитирай
AXE Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 Връткаш волюма на китарата и работата спи. Поне с истински усилвател, а не със Зуум 505 Да, ама аз мога да искам да променя и някой друг от примерно 20те параметъра на блендата - за тях с волюма не става Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 Аре и аз да се изкажа.Истината е че нищо не може да се сравни с един хубав процесор. Лично аз мразя процесори. Просто защото под 1000-1500 лева не можеш да си вземеш хубав процесор. Line 6 PODxt Live - $400 @ musiciansfriend.com (ако не е Live е дори по евтин) Иначе не знам ти кои процесори визираш за над 1500 кинта Line 6 PODxtLive не е процесор. Само уточнение... Цитирай
AXE Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 Нали е цифрово. Щом има чип за мен е процесор. Както каза synchu зависи от разбирането за процесор де. Цитирай
AXE Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 Знам, ама нали работи с нули и единици - това имам предвид. Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 Всичко на Line 6 е дигитално, дори и китарите!Но по тази логика и те спадат към процесорите?! Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 (Редактирано) Баси! никой себеуважаващ се музикант не ползва процесор( удря на пластмаса бе ) свирил съм с кви ли не процесори амм аналога е друго нещо Кво се излагате!!!! колегии! Да кажем не на силиконовата долина тя се опитва да развали муизката ! Тва е конспирация изработена от Бил Гейтс сто процента просто ... м не ми говорете Дружно НЕ ! Редактирано Март 5, 2005 от DaftFunk Цитирай
Recommended Posts