Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,

Наскоро открих ютюб канала на този човечец - силно го препоръчвам. Във видеото долу можете да видите сравнение между най-евтиния Епипфон и Един от най-скъпите Гибсъни. Страхотно видео - показва колко важен всъщност е добрият усилвател. Разликата в звука определено не е 9500 лв!

Ако вече има подобна тема - да ме прощавате. :) 

Редактирано от ThrasherDge
Отговорено

" този човечец - силно го препоръчвам"

Аз също, номер едно е! Много ме кефи акцента му,

отделно демострациите са полезни и смислени.

Отговорено

На мен повече като на 2.63 лв. ми звучи разликата. Може и 9.80 да е. Не съм сигурен.

Сериозно - сравнение на китари, в ръцете на друг китарист, през усилвател с толкова драйв, свирещ квинти на видео в Youtube. Я пак.

Отговорено

Ето още едно видео с малко повече вариации. :) 

Не се опитвам да защитавам една или друга китара, просто е интересно да се види.

Отговорено

Винаги съм се изумявал от способностите на някои хора да забодат две различни китари в един усилвател и да изкарат еднакъв звук.

Сериозно, преди време си бях взел една доста добра китара и много се възбуждах от нея така да се каже.

Направихме едно рандеву с господинът Сънчу в Икономов и я закачихме към един много, ама много добър амп. Имаше умерен ентусиазъм, защото китарата никак не е лоша. После от магазина благосклонно ни дадоха за проба едно Custom Shop намкво си Reissue от същия модел. Не, не звучаха еднакво, и на пипане не бяха еднакви.

С това,TrasherDge, искам да ти кажа че всички сме минали по тая пътека - да искаме да вярваме че 300=6000. За някои металургични отрасли със сигурност уравнението важи, както и в някои редки случаи на скрити лимонки. После, като ти минат през ръцете едно определено количество инструменти си променяш представите. Това е естествен процес, трябва сам за себе си да го минеш. Част от процеса е да изгледаш няколко такива wannabe откриватели на топлата вода :)

Отговорено

Аз не вярвам и не искам да вярвам. Споделих интересен (по мое мнение) клип. Въпросният пич - личните му китари са Gibson, не Epiphone.

Както казваш - разликата не е само в звука - а и в начина, по който са изработени инструментите и още куп неща. Но когато става дума само до звук - то разликата не е ЧАК толкова голяма. 

Отговорено (Редактирано)

Изгледах първото клипче. Разликата в звука между двете китари е моментално осезаема, дори през говорителчетата на лаптопа ми.

И все пак разликата между евтините и скъпите китари не е само в звука, с ръцете се усеща най-добре разликата.

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Разликата между звука и усещането никога няма да е в пропорциите на ценовата разлика :)

Отговорено

Разликата между звука и усещането никога няма да е в пропорциите на ценовата разлика :)

Да, това е най-точно казано. :) Целта на клипа е да се види разликата в звука. Целия комплект от по-добри неща, който получаваш, за доста по-голямата цена - не се обсъжда. :)

И също показва колко е важен добрият усилвател. Един добър усилвател може да направи и не толкова добра китара, да звучи прилично. 

Отговорено

Тази тема ще се обсъжда винаги от новаците които се чудят защо 300 не е равно на 6000,ква е разликата м/у китарите,добрият китарист може да извлече онези 5700 от китарата,а новака дори и 300 не може.

Мда,в качествения усилвател и евтините китари звучат прилично.Практически съм пробвал тези разлики,не от клипове на Ютуб.

Та извода е,скъпите си заслужават парите,с една уговорка ако правилно е поставена цената!

Далеч съм от мисълта,че новак ще брои такава огромна сума, без да знае дали мерака за дрънчене на китара няма да се изпари яко дим.

Отговорено

Хилбили,има и китариски,прав си трябва да се казва задкитарно устройство,само се опасявам дали ще загреят новаците.

А теб специално съм те обявил за царя на блуса.Ама тва е друга бира.