ThrasherDge Публикувано Февруари 15, 2017 Публикувано Февруари 15, 2017 (Редактирано) Здравейте,Наскоро открих ютюб канала на този човечец - силно го препоръчвам. Във видеото долу можете да видите сравнение между най-евтиния Епипфон и Един от най-скъпите Гибсъни. Страхотно видео - показва колко важен всъщност е добрият усилвател. Разликата в звука определено не е 9500 лв!Ако вече има подобна тема - да ме прощавате. Редактирано Февруари 15, 2017 от ThrasherDge 1 Цитирай
TONY Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 " този човечец - силно го препоръчвам" Аз също, номер едно е! Много ме кефи акцента му, отделно демострациите са полезни и смислени. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 На мен повече като на 2.63 лв. ми звучи разликата. Може и 9.80 да е. Не съм сигурен. Сериозно - сравнение на китари, в ръцете на друг китарист, през усилвател с толкова драйв, свирещ квинти на видео в Youtube. Я пак. 5 Цитирай
ThrasherDge Отговорено Февруари 15, 2017 Автор Отговорено Февруари 15, 2017 Ето още едно видео с малко повече вариации. Не се опитвам да защитавам една или друга китара, просто е интересно да се види. 1 Цитирай
jabs Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 Винаги съм се изумявал от способностите на някои хора да забодат две различни китари в един усилвател и да изкарат еднакъв звук. Сериозно, преди време си бях взел една доста добра китара и много се възбуждах от нея така да се каже. Направихме едно рандеву с господинът Сънчу в Икономов и я закачихме към един много, ама много добър амп. Имаше умерен ентусиазъм, защото китарата никак не е лоша. После от магазина благосклонно ни дадоха за проба едно Custom Shop намкво си Reissue от същия модел. Не, не звучаха еднакво, и на пипане не бяха еднакви. С това,TrasherDge, искам да ти кажа че всички сме минали по тая пътека - да искаме да вярваме че 300=6000. За някои металургични отрасли със сигурност уравнението важи, както и в някои редки случаи на скрити лимонки. После, като ти минат през ръцете едно определено количество инструменти си променяш представите. Това е естествен процес, трябва сам за себе си да го минеш. Част от процеса е да изгледаш няколко такива wannabe откриватели на топлата вода 6 Цитирай
ThrasherDge Отговорено Февруари 15, 2017 Автор Отговорено Февруари 15, 2017 Аз не вярвам и не искам да вярвам. Споделих интересен (по мое мнение) клип. Въпросният пич - личните му китари са Gibson, не Epiphone. Както казваш - разликата не е само в звука - а и в начина, по който са изработени инструментите и още куп неща. Но когато става дума само до звук - то разликата не е ЧАК толкова голяма. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 То тубата е пълна със сравнения имам такава и такава и са еднакви,що я платих.Само,че никога не е имах скъпата и добавих евтината а обратното. Цитирай
Jim-ph Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 а между другото искам да организирам блайнд-тест атракцион мероприятие във Варна. 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Февруари 16, 2017 Отговорено Февруари 16, 2017 (Редактирано) Изгледах първото клипче. Разликата в звука между двете китари е моментално осезаема, дори през говорителчетата на лаптопа ми. И все пак разликата между евтините и скъпите китари не е само в звука, с ръцете се усеща най-добре разликата. Редактирано Февруари 16, 2017 от Rezachka Цитирай
jabs Отговорено Февруари 16, 2017 Отговорено Февруари 16, 2017 Разликата между звука и усещането никога няма да е в пропорциите на ценовата разлика 1 Цитирай
ThrasherDge Отговорено Февруари 16, 2017 Автор Отговорено Февруари 16, 2017 Разликата между звука и усещането никога няма да е в пропорциите на ценовата разлика Да, това е най-точно казано. Целта на клипа е да се види разликата в звука. Целия комплект от по-добри неща, който получаваш, за доста по-голямата цена - не се обсъжда. И също показва колко е важен добрият усилвател. Един добър усилвател може да направи и не толкова добра китара, да звучи прилично. Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 16, 2017 Отговорено Февруари 16, 2017 Тази тема ще се обсъжда винаги от новаците които се чудят защо 300 не е равно на 6000,ква е разликата м/у китарите,добрият китарист може да извлече онези 5700 от китарата,а новака дори и 300 не може. Мда,в качествения усилвател и евтините китари звучат прилично.Практически съм пробвал тези разлики,не от клипове на Ютуб. Та извода е,скъпите си заслужават парите,с една уговорка ако правилно е поставена цената! Далеч съм от мисълта,че новак ще брои такава огромна сума, без да знае дали мерака за дрънчене на китара няма да се изпари яко дим. Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 16, 2017 Отговорено Февруари 16, 2017 Новаци,бъдете сигурни, за звученето на всяка китара,90процента зависи от китариста. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 16, 2017 Отговорено Февруари 16, 2017 Ти па,- задкитарното устройство се казва.. ,а толкова теми има изписани,никой не търси инфо,заеби.. Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 17, 2017 Отговорено Февруари 17, 2017 Хилбили,има и китариски,прав си трябва да се казва задкитарно устройство,само се опасявам дали ще загреят новаците. А теб специално съм те обявил за царя на блуса.Ама тва е друга бира. Цитирай
Recommended Posts