CyberGene Отговорено Декември 11, 2017 Автор Отговорено Декември 11, 2017 Аз разбирам само от слушалки за музика, не знам дали мога да помогна За микс не е ли по-добре затворени, а и да са и малко по-V-образни, че да чуваш всичко, което ще има да се набива на ушите - високи и ниски. Там май не се гони толкова линейност, колкото да чуеш преувеличено всичко, за да избегнеш голям кривоч после слушателите, ако слушат на кофти техника? От тая гледна точка DT-770 Pro. Аз малко бъркам микс, мастеринг, тракинг... Ако ще е нещо, дето да замести монитори, макар че на слушалки не бива, тогава HD600. А иначе DT880 ги продадох преди два дни, просто защото почнах да разкарвам техника, че ми е много и бих казал, че те са си по-скоро музикални слушалки. 1 Цитирай
presly Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 Слушалките при миксиране играят основно (за мен) ролята на микроскоп - прецизно настройване на опашките на реверба, микродинамика в инструментите и гласа, фини EQ корекции, та отворените са идеални за тази цел - не изморяват толкова при дълга употреба, а и са по-линейни, за да знам, какво точно правя. Вярно, иска си свикване, като със всяка озвучителна студийна система, но има модели, на които и след година работа просто не можеш да чуеш това, което те интересува - не го "могат". 5 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 За микс и мастъринг - максимално детайлни и максимално линейни! Относно дали е "разрешено" да се смесва на слушалки - Дейв Рат си прави лайв микса на слушалки (и то сравнително евтини), а не е случаен, бачка с RHCP например. Тей че... 4 Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 12, 2017 Автор Отговорено Декември 12, 2017 Всъщност сега като се замисля, DT880 ги определям за музикални, щото аз слушам класическа музика На практика са много линейни и за микс всъщност биха били доста подходящи, а за 200лв са и хубава оферта! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 Цената е супер. Мен малко ме дразни кабела, че е "къдрав" - хем е къс, хем тежи. На едни подобни слушалки сменях затова кабел, но е гадничко запояването, трябва някаква хитра паста, инак умираш. Цитирай
jabs Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 Абе момчета, Цецо ме замисли нещо... Ето я обявата, дайте моля мнение притеснява ли ви нещо по така представения външен вид на Бейерите, да не се окаже че много хубаво не е на хубаво. Примерно кабела тук не е къдрав, ми си е прав отвсякъде. Нямат кутия или подобни глезотии, и крадени може да са, но за това си трябва врачка и фърляне на боб. Благодаря предварително и се извинявам на Евгени че му спамя в известен смисъл темата... Цитирай
patzo Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 (Редактирано) Ако беше писал преди няколко дена щях да ти предложа моите DT-770 Pro - бяха с чисто нови падове. Ама като пуснах обявата и заминаха на другия ден. Продадох ги за 150лв. Инъче ги продадох защото май прекалено много съм свикнал със старите си слушалки които са евтини акг к55. DT-770 със сигурност звучат по-добре но съм свикнал със старите а и ми трябваха пари да едно diy проектче. Редактирано Декември 12, 2017 от patzo 1 Цитирай
jabs Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 Аре. Приключи триумението и спама в темата. Едни HD 600 пътуват къмто Софето. Благодарност на всички за търпението. Ще пиша като дойдат, но подозирам че ще потвърдя мнението на Baby Thomas 4 Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 12, 2017 Автор Отговорено Декември 12, 2017 Бях ти написал, после го изтрих - че каквото и да си говорим, ако можеш да си вземеш HD-6XX това е истината, но после се замислих, че не е правилно да те навивам излишно за слушалки, които малко или много са си скъпички, но ето че и без да ти въздействам си взел правилното решение Аз в момента взех да разчиствам техника и ще си оставя само HD-650 за вкъщи и DT-770 Pro за офиса. Всичко останало, включително усилватели започвам да го разкарвам постепенно, вече продадох транзисторния усилвател и DT-880, както и SRH840. Остават още много неща, но малко по малко 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 Честито, jabs, дано да останеш доволен! Като каза "скъпички"... Днес с един колега се опитахме да проведем разговор по темата. Той започна с "Абе колко струват едни хубави слушалки? 20-30 лева?" и оттам само на юг отидоха нещата... 1 Цитирай
jabs Отговорено Декември 12, 2017 Отговорено Декември 12, 2017 Смятам процеса през който минаваш за сравнително нормален и ако (честно казано) не беше твоята тема, вероятно щях и аз да отпътувам по магистралата "вземи каквото можеш - провери - чуй - продай излишното". В океана от информация съществуваща в момента общо взето нормалния юзър почва да се дави. Вчера отпочнах една тема в Gearslutz да речем - 178 страници само за "слушалки за миксиране". Минах десетина страници и се отказах. Някакви хора спорят задълбочено и всеотдайно дали пика на 3,5 kHz на HD600 срива цялото им реноме и дали наистина 16 kHz са таван на чуваемостта или само имагинерно. Заболя ме главата, честно. В един момент искаш или да чуеш сам, от първо лице единствено число, или да се облегнеш на мнението на някой който познаваш и знаеш че не клати гората просто за удоволствие. Иначе намерих в България и AKG K 702 на много прилична цена и малко ми трябваше да поръчам и трите чифта и после да разкарам два Още не е късно де... 3 Цитирай
jabs Отговорено Декември 13, 2017 Отговорено Декември 13, 2017 Евгени, ако си мислиш че ти си маниак, ето тоа пич те удря в земята Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 13, 2017 Автор Отговорено Декември 13, 2017 А, изобщо нищо не си мисля Аз успях да се освестя навреме и се радвам, че успях да мина без особено големи поражения Именно наличието на такива изтрещелници ме накара много сериозно да помисля над нещата. И всъщност ако трябва да съм супер честен, купих си последно още едни слушалки... Момент само Apple AirPods Тапичките на Епъл, но в безжичен вариант. Толкова са удобни и ненатрапващи се, не се усещат. А същевременно куфея яко на музиката! И от един месец почти не съм слушал на други слушалки. Не ми прави впечатление да ми липсва нещо в звука. При директно сравнение с HD650 се разбира, че едното са сериозни слушалки, а другото са смешни тапички. След 10 минути обаче мозъкът ми се е адаптирал и чувам всяка една честота супер линейно И така, просто не съм за тая работа. Минах през катарзис, както е модерно да се казва Но най-вече се върнах на това да слушам МНОГО МУЗИКА! Вместо да слушам техника, с извинение. 3 Цитирай
h_risto Отговорено Юни 26, 2018 Отговорено Юни 26, 2018 Някой може ли да каже нещо за прословутите Bose QuietComfort 35, които струват близо 800 лева? Дали може да се сравняват с мониторни слушалки? Цитирай
CyberGene Отговорено Юни 26, 2018 Автор Отговорено Юни 26, 2018 Това са noise canceling слушалки, нали си наясно? Идеята им е да заглушават външни шумове, което се прави с активна електроника и предназначението им е да се ползват в самолет, в градски транспорт, на улицата, изобщо на шумни места. Да се сравняват с мониторни слушалки е неуместно, тъй като целите на едните и на другите са напълно различни. 3 Цитирай
Recommended Posts