Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте търся компактен фотоапарат до 1000лв. , с който да заснемам видео материал от участия.

Не съм специалист в материята, но апарата според мен трябва да отговаря на следните условия:

1.Да има добър автофокус

2.Да реагира добре при слаба осветеност

3.Микрофона да не криви при високи звукови налягания 

Благодаря!

Отговорено

Здрасти, 

според мен погрешно си се насочил към фотоапарат. Вярно е, че с 50мм обектив, хубав трипод, и външен микрофон ще се получи добре, но ти трябва оператор  и минимум 2 бона.

Аз бих ти препоръчал една Gopro камера FullHD 4K.

Звука е доста приличен, по-добър от вградения микрофон на среден клас Canon.

Няма да ти трябва оператор и са значително по-евтини.

https://www.youtube.com/watch?v=2c-aUZjAV7Q

Ако поровиш за втора ръка, може за около 150 кинта да се уредиш. Един приятел си намери доста тънко такава. Стига да не зуумваш много, всичко е много добре.

Отговорено (Редактирано)

Рекордерчетата на Zoom са много добри и цената не е висока. Звукът е МНОГО по-добре от на GoPro, поне моделът, който аз тествах (не е 4к).

Да. Ние си взехме такъв рекордер на Zoom и многодобри резултати за мен дава

Оказва се четрябва да се завърти правилно..

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007527636459

За репетиция е перфектен, 

Аиначе снимките са от два телефона в двата края на мазето

Zoom H1

Редактирано от Басурендер
  • 1 month later...
Отговорено

Друг вариант е телефон Nokia 808 41 mpxl, само при слабата светлина, не съм сигурен, че дава задоволителни резултати, но звука е чук! Имах такъв и на всеки концерт който съм записвал, звука беше супер, но не държи много батерията ако снимаш на 1080p.

Отговорено

Caruzo,до хиляда лева забрави да намериш нещо да ти върши работа,апетита идва с яденето,това сочи опита, всичко друго е компромис,не те отчайвам а помисли сериозно и реши въпроса истински,иначе се набутваш!

Отговорено

То зависи от някой неща. Дали ще има човек да снима или на статив. От колко далече ще се снима. И т.н.   Може и да се намери някакъв вариант спрямо бюджета - втора ръка , но да няма да е всичко идеално. 

Ей този аматьорски - цък клип го снимах със апарат за 300лв. и обектив за 30лв. Но на по-тъмно ще е по-трудно. 

• 3 months later...
Отговорено

Вече имам няколко записани концерта с този телефон - Nokia 808 PureView - в описанието изрично съм писал, когато е снимано с Нокиа-та:

https://www.youtube.com/user/snejankoable/videos?sort=dd&view=0&shelf_id=0

Батерията държи до 2 часа и половина запис на Full HD. За това си взех външна батерия Romoss Solo 2 за 18лв. с доставката и с нея ще мога да снимам до към 6 часа поне.

Ползвам телефона само за това и записвам на вътрешната памет.

На мен са ми пукали ушите от високо звуково налягане, а телефона си записва без да криви...

Като минуси са липсата на оптична стабилизация и прекалено тесния обектив - трябва да си много напред, до сцената почти, за да не ползваш цифровото увеличение.

Звука го записва в AAC формат, 48KHz sampling rate, 256kbs constant bit rate, Stereo, без значение дали на видео или с аудио рекордер-а.

Отговорено

От няколко години ползвам Zoom Q3HD.
Картината - разбира се кой е на сцената.
Звукът- много приличен.
Цена-качество, напълно отговаря!
Недостатъци - трябва да се купят добри батерии, които да осигурат запис около 4-5 часа ~30лв., памет още ~20лв.. Допълнителният комплект с кабели, калъфче,стойка, външно захранване още ~70-80лв. 
Ето резултата:

Няма допълнителна обработка.

Отговорено (Редактирано)

Виж в Youtube - има клипчета.

Nokia 808 записва по-добре звука.

Мен екшън камерите не ми харесват, заради широкия обектив и изкривената картина.

Има някаква Gopro Hero 4 Black - Music Edition, тя уж записва по-читаво аудио.

Редактирано от dzwer