zanev 70 Отговорено Януари 11, 2007 Автор Отговорено Януари 11, 2007 Реших и аз да се поставя на ваше място - в рамките на час час и половина да запиша нещо върху джема . Ей не ви е никак лесно мамка му . 1 час саунд правих и накрая се отказах - явно е че ВАмп на Беринджър си има лимит или пък аз не мога да му изкарам душичката . Карай - като порасна шъ си събера пари и шъ си купя нещо по така .... Е в крайна сметка ето какво записах http://media.putfile.com/Rock-Jam-with-me . Всичко това ме навежда на мисълта че нищо не пречи и басисти да си бичат сола - разбира се колкото можем . За протокола - записвам с Ямаха RGX220DZ и с процесор Vamp-2 на Беринджър директно в компа през аудио карта SBLive на Креатив - картата е на 3 години и нещо . Микса го правих в 5 сутринта на тихо - надявам се да не е много зле ... Следващия да влиза моля .... Цеко :) Цитирай
Geo Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Много свежарска тема,особено лиричната част ми навя спомени за ФСБ. Цитирай
Telerig Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Ей не ви е никак лесно мамка му . 1 час саунд правих и накрая се отказах Бързо си се отказал брат от вчера откакто се чухме по скайп още съм на фаза саунд...да видим кога ще стигна до свиренето. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Много добре си го ударил Занев,много ми свясно изсвирени китари .Пък и виждането ти за рок солиране явно доста се приближава до моето(като изключим шред моментите,ама тях ги правя за да съм в крак с модата )И саунда не е в никакъв случай не е лош,съвсем леко синтетичен,ама срещу това нищо не може да се направи когато се използва процесор. Вземи по често да свириш на джемовете(имам предвид не само като предоставящ бекингтрака и ако разбира се ти се занимава и имаш време ) п.п.@Telerig Ако някой вземе та ми разфасова бързите пасажи(което не ще да е особено трудно),ще открие,че представляват една гама нагоре надолу,общо взето .Толкова ми е останало в главата Пък и не знам никакви модерни номера(като флойдроуз техники,тапинги и тн)На времето слушах Малмстийн,а той много много май не правеше такива работи Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 11, 2007 Автор Отговорено Януари 11, 2007 Малко отговори - 1. Гео доволен съм че оценяваш темата като свежа - аз много ценя твоето мнение и ако някога - след дълга и успешна кариера на топ басист - се кандидатираш за кмет на Каварна ще те подкрепя с две ръце - сигурен съм че ще докараш още по яки групи ... А по въпроса за ФСБ - пак си прав - те са ми стари любимци - лиричната част е някаква моя перефраза на един момент от Безсъница - от концертния албум 1985 - много ми лежи на сърцето кво да се прави .... 2. Telerig приятелю не че съм се отказал бързо - просто през определен период от време забравям че все пак ВАмпа си е ВАмп и колкото и да го бъзикаш няма да стане Boss-GT8 да речем - явно всеки ценови пояс си има таван на възможностите за жалост .... и ти дано по бързо да приключиш с пробите та да ни зарадваш с нешо .... 3. Кольо - оценки от тоя тип и то изказани от китарен гуру като теб могат само да ме ласкаят въпреки че знам че ти си добре възпитан и толерантен човек . Знам че съм далеч от това да се наричам китарист но пък ми харесва да подрънквам - затова ти благодаря искрено - това е голяма мотивация за мен . А че саунда е синтетичен - прав си но с такава техника разполагам за жалост . И по въпроса за джемовете - умишлено не свиря в всички - просто не искам да досадя на колегите с моето присъствие навсякъде . Пък и знам че китаристите са доста ревниви и не винаги гледат с добро око ако басисти да речем вземат да се правят на китаристи - поне личния ми опит е такъв ..... 4. tocata благодаря ти за цялостната оценка на начинанието досега . Само дето се чудя кога ли и теб ще те засърбят ръцете та барем драснеш нещо върху джема та да се облажим и ние ..... Все още не съм загубил надежда .... Цеко :rolleyes: :D Цитирай
synchu Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Х'аде и аз да се изложа с резилтата от последния един час. Но пък се накефих да си посвиря ....10х Занефф, 10х пич http://synchu.muzikant.org/Z70_rockJam2.mp3 Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 11, 2007 Автор Отговорено Януари 11, 2007 Много добре synchu - много яко се е получило . Абе пич ти уби змея с тон - я казвай веднага как става това ..... кви са тия процесори ли кубета ли - много яко се чува ..... чакам с нетърпение инфо от теб . Цеко ;) Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 жалко е от туй *уте файл немога да слушам Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Х'аде и аз да се изложа с резилтата от последния един час. Но пък се накефих да си посвиря ....10х Занефф, 10х пич http://synchu.muzikant.org/Z70_rockJam2.mp3 Евала брате!!! Цитирай
ultramega Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 жалко е от туй *уте файл немога да слушам и аз не мога но там малко по долу от плейъра има един надпис "клик хиър то доунлоуд медиа". после натискаш "некст пеидж" прехвърлят се страници от 1 до 20 и на дваистата е файла за сваляне(точно над снимките) Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 (Редактирано) @Black_bird Мерси за добрите думи, наборе!!! @zanev - Ами поради късния час не беше с мик. Веригата -> Framus Guitar-> H&K Tubeman II -> Dynacord Ref 1000 alltube combo -> Palmer PDI09 (DIBox от изхода за говорителите) -> Soundcraft пултченце -> Samplitude Soft. В Samplitude малко дилей, съвсем малко компресор (Voxengo.com Marquis), и съвсем малко EQ (Eliosound.com AirEQ). Във ФСБ часта (както Geo вече я "кръсти" хехехе ама много удачно) във веригата има и Boss GT6, заради дилея и да е по-интересна Редактирано Януари 12, 2007 от synchu Цитирай
tocata Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 http://media.putfile.com/Jam-11 ето и от мен малко рок , не стана гот , но всеки има дни в които свиренето не вьви Респект кьм всички вэели участие преди мен Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 (Редактирано) Страхотно е друже.Това определено е най якия вариант досега.Много разнообразно и страшно добре технически изпълнено.Направо прегази. . п.п.Саунда също е супер п.п.п.А това,че не е станало гот ,направо го забрави Редактирано Януари 12, 2007 от kolio_k Цитирай
tocata Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 Благодаря ти Коко, много съм полъскан от това което каэваш эа мен ,,,,,,,,] tvoiat variant cepi iako Хубаво е че, всеки свирил в джема, усеща рока по свои собствен начин............ Эанев ,благодаря эа това, че ни върна в добрите стари години Цитирай
Recommended Posts