Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв глас имате ?


bulby

Recommended Posts

Ами виж, че на твоята графика баритона трябва да пее от СОЛ, а аз сутрин рано мога от ЛА, а по - късно, като се разпея - от ДО. Значи все пак има шанс да не съм бас-баритон, а висок баритон или нещо такова. Иначе ла не винаги го взимам на глас от първия път, но СОЛ на първа обикновено мога да си го пея и на леко задран речетатив. А, извинявай, глупости пиша -- е, значи трябва да съм бас :bravo: . Ами и това не е така. Тези неща според мен са доста относителни. По скоро можем да говорим за определено звучене на определена височина. Някой може ли да предложи упражнения за закриване. Ако изпея Ла1 на глас, ми звучи доста тънко и кресливо, а до колкото знам има начин да се "скрие" този факт чрез някакви резонанси и положения на ларинкса.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Аз преди си нямах представа от тези неща, ама като преди седмица и нещо за пръв път взех урок по пеене/солфеж (от нашата мила Снежанка :) ), научих, че съм баритон и гласа ми е мааалко над 2 октави. По-добре се справям с по-ниските и средните тонове, на високите засега мажа стабилно !

Моят е чист баритон - почти 2 октави.От ла на голяма до фа диез на първа октава.Като се разпея мога и до сол да стигна.За стила,който пея този диапазон е добър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да прочета всички постинги. Стигнах до този на Маугли, където обяснява, че няма женски фалцет. Няма да изказвам категорично мнение, а ще ви цитирам моя преподавател. Според него тази техника при жените се нарича No Breath. Изпълнява се почти без глас, като количеството въздух е значително по-голямо, отколкото при пеене с глас (не зная защо самата техника се различава с наименованието й) :(:metalist: . Първата песен с No Breath, която учих беше на Sam Brown - Stop - някои хора може би са я чували, ако не - има я в МР3.бол.бг.

 

А моят глас (ако не се лъжа) е две октави и малко - сопран(със сигурност).

На солфеж ходих запоследно в шести клас, така, че до кой тон ми е стигал гласа не е от значение, а и не помня :metalist:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво правиш, че четеш постовете на Маугли - страхотно поучителни и полезни са. А за Sam Brown може да си поразговорите със Снежанка:happy: (не, не ми е плащала за реклама:) ). Тя също може да ти пораздуе за фалцета (или това, което е при жените). Дерзайте:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм мецо сопран но все още ми мутира гласа.Когато се распея мога да пея хем ниско за момиче хем високо /за някои сопрани/. Обаче имам още много да уча, малка съм :blink::blink::blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като пеех в хор, преди години, бях басбаритон. В момента с толкова изпита студена бира и изпушени цигари вече съм мецосопран (майтап). Абе все още съм си басбаритон но никъде не си тренирам пеенето, освен че си ръмжа от време на време нещичко :)<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баритон съм от Ла на голяма или там която се води А2 нагоре до.. някъде :rolleyes: абе много съм зле с пеенето

понякога и Сол взимам ама ми е трудно, най удобно ми е в Ла да пея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си от ла може да си дори тенор, трябва да пробваш да се разпееш по-качествено и да ни кажеш докъде точно стигаш горе :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от Ла на голяма или там която се води А2 нагоре до..

От ла на Голяма или от ла на втора? Защото ако е второто може и ти да се окажеш мецосопран като Свирацио :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тенор съм. Разпяването на мен не ми действа. Само ми трябва малко време да се събудя. Сутрин като стана хващам от ФА на голяма до СИ на 1ва с глас. След различен период от време (понякога 20 минути, понякога много повече) хващам от СОЛ на голяма до ДО-ДО# (понякога и РЕ) на 2ра. Когато съм болен хващам и РЕ на голяма, а горната граница пада с един тон. Преди да ми мутира гласа хващях от ЛА на малка до МИ на 2ра. След това ми падна гласа до споменатата ниска граница и най-високият ми тон стана МИ на 1ва. Болен съм от хроничен синузит и се лекувам с пеене. Пея от както се помня. През последната година и половина възвърнах някои от тоновете, които имах и продължавам нагоре :green: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.