Jump to content
Българският форум за музиканти

Свирациус до Побъркациус

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Свирациус до Побъркациус

  1. :) по-честичко и ти да се вясваш насам.

    Малко са хората като тебе тук:)

  2. Хехе ами от време на време и това се случва:))

  3. Предназначението на съвременната поп музика е да отдалечава мисълта на масите далеч от тяхното безмислено, робско ежедневие. (Въпреки че по-скоро ги кара да НЕ мислят от колкото ОТДАЛЕЧАВА МИСЛИТЕ им) Е тва ако не е причина да твориш ?!?! Аз поне творя в тази насока. А дано някой ден някой се вслуша в думите ми. И дано не е късно
  4. Nightmare Метъл с елементи на расъждение
  5. Здрасти. Един въпрос само ти същата струна ли си сложил после или друга по размер? защото ако е същата не би трябвало да има проблем. Но ако е друга то тя изисква различно усилие за опън и е нормално да стане така или поне така си мисля
  6. Ха! Че то и аз съм там : с червената китара!
  7. Пишете ме и мене. От много време не съм посещавал форумни мероприятия
  8. Веднъж бях лепнал една грозотия върху Кремоната ми. Като я махнах и при мен се получи същият усер. Пробвах със спирт но лакът леко побеля (беше черна на цвят). Пробвай със парцал и топла вода.
  9. Едно време ми беше попаднала една полуакустична китара Tornado. Та на нея нъта и беше от алуминий и нямаше проблем.
  10. Добре дошъл и приятно изкарване във форумченцето
  11. Ха ! Не съм единствен! Моят среден пръст е със 1,5 см по дълъг от показалеца! :green:
  12. Никъв ентусиазъм а? И аз бих искал да разбера де ще е. А??
  13. Може да пробваш и с течен силикон да снемеш отпечатък, но това може да стане само ако колелото не е с много сложна форма. Слагаш колелото в гривна в-у плоскост и заливаш със силикона. Чакаш да се втвърди и след това вадиш "матрицата" от гривната, махаш колелото много внимателно за да не скъсаш част от полученият отпечатък и след това изливаш смолата.
  14. Ами аз свиря прав. Някак си по естествено е. Пък и имам по голяма свобода на движение на ръцете.
  15. Първо: пожелавам ти успех. Второ: тва изобщо не е невъзможно. незнам защо подяволите когато кажеш че искаш да стегнеш кремона всички се опитват да те разубедят. С cecomeco се хаванахме да стегнем моята кремонка и мога да кажа че тва изобщо не е същата китара. Скоро ще пуснем и снимки. Трето: в кремоната има бая излишно дърво за махане но все пак внимавай при роговете че тоя чам... Хайде успех в начинанието!!!
  16. Значи принципно байца трябва да попива в дървото. Добре ли си изшкурил грифа? Ако да нанеси няколко пласта изчакай да изсъхне хубаво и тогава чисти точките. Това че изсветлява само на места означава че може и да неси изстъргал хубаво лакът.
  17. Принципно съм за авторска музико но: Непознати, но хубави, динамични и с нахъсено звучене.
  18. Има един разредител. Казва се дихлорметан. А епоксидната смола не е ли крехка?
  19. Значи байцове има почти във всички железарии. До колкото знам има черен, светло кафяв и тъмно кафяв. А за грифа определено можеш да байцнеш само фингърборда. Облепяш с хартиено тиксо грифа до линията на слепване на фингърборда и мажеш. Като естествено преди това трябва да свалиш лака от местата върхо които ще нанасяш. Моя гриф беше същия. Черен отгоре и бял от страни. Но сега придоби доста приятен външен вид. Малко оф : ЕВАЛА на pacman. Човека определено си знае работата. Ако ми се наложи да сменям прагове на друга китара пак при него ще отида!
  20. Ей това много ми хареса Как ли се свири на него?
  21. Досега не съм виждал китара с фиксиран бридж и заключване. То като си настроиш струните и като ги стегнеш със заключването те не би ли трябвало поне малко да се опънат и да избягаш от тоналност? То май затова на флойда си има джиджавка за донастройване или греша? Нека някой да поясни защото аз не разбирам особенно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.