Jump to content
Българският форум за музиканти

Mike

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Mike

  1. Жестоко е!!! Направо ми се прииска да направя вокали.
  2. Един оперен певец-Огнян Николов ме разпя веднъж и ми каза, че съм класически тенор. Имам силата и тоновия обем на тенор. Има различни класификации и затова не обръщай много внимание на думата "класически".
  3. Аз правя следното: измислям мелодията и непрестанно си я тананикам доста време, за да не я забравя и през това време си записвам тоналностите на листче, тетрадка или каквото имам подръка с букви "A, c, D...". Малките букви ползвам за минор (d), а големите за мажор (A), вместо да пиша целите съкра6тения (D moll, A dur).
  4. Мноо баритони се извъдихте. Аз съм класически тенор.
  5. "The Cage" е най-силнто ви парче, после е "Reason", а другите авторски са малко назад, но всички са хубави. Звучите доста стабилно. Кавърите също са хубави. Продължавайте в същия дух.
  6. Преди Нова година ми се наложи да пея болен на един концерт. Направих с групата две репетиции преди концерта. Аз имам проблеми с носа. Като се запуши и ми прецаква звученето на гласа. Гърлото не ме е боляло от години. На репетициите трябваше да свикна с това "ново" звучене и да изкарам максимална полза от него, за да се представя добре на концерта. Аз ползвам като лекарствата "Бисептол", "Олипс" и "Олинт". Последното ми отпушва носа, но оставя малко гаден вкус на мекото небце. Забелязах, че последните няколко пъти докато бях болен гласа ми не падаше, а само последните ми няколко тона от гласа (РЕ-МИ на втора) звучеха малко лигаво. Фалцета беше доста добре. На някои моменти фалшивеех и ми беше трудно да се слушам, но всичко мина добре и на всички им хареса концерта. Не се напъвах, за да изкарам високите тонове и всичко беше О.К. Не трябва попринцип да се напъвате като пеете и докато сте болни трябва да обръщатате внимание на звученето.
  7. Mike

    Miljenko Matijevic

    Аватара ми е снимка на батко Майк (Miljenko Matijevic). Догодина Steelheart ще издават нов албум. Бяха във Флорида свиреха 3 парчета от него и парчета от стария Steelheart и парчета от Rock Star саундтрака. Сега около Коледа ще издадат към 3 парчета, а догодина целия албум. Песните от Rock Star саундтрака се пеят и от Jeff Scott Soto-бифш вокал на Yngwie, Axel Rudi Pell, Talisman и кои ли още не. Имам почти всички песни от саундтрака. Песните Reckless и Battle stations са редки. Официалния сайт на Steelheart е Steelheart.com, но проверете и myspace.com/steelheart. Жица FOREVER. :green: Понеже сега уча яко и не чета много във форума не се мяркам много, ама въпреки това питайте и пишете.
  8. Е нещо не стана този път, ама пак ще пробвам :green: . Гласът ми не ме слуша от доста време и трябва да стегам колана.
  9. С микрофон за говорене толкова. Да не говоря за пращенето и така натам. Не знам и какви програмки се ползват за изравняване на вокалите.
  10. Качи песничка да те чуя. Не трябва да се прекалява с екстремните вокали. Трябва да знаеш кога да спреш. Зависи и от тембъра ти.
  11. И аз се отчетох. Влизайте в G-mail-а label Mike и теглете.
  12. Групата е едно цяло. Всички трябва да са координирани и да знаят какво правят. Не може ти да си пееш каквото си искаш и другитре да се съобразяват с теб. Съобразяване трябва да има когато някой сбърка и тогава другите трябва да го прикрият и да не личи тоя гаф. Една песен обикновено не се свири като се използва само една тоналност, защото ще е монотона, скучна. Това исках да кажа и затова написах, че певеца трябва да знае хармонията на песента. Той трябва да има добре развит хармоничен и мелодичен слух, да чува какво става около него и да направи всичко възможно, за да вучи добре. Не се гордея, че съм прочел скромната книжка, за която писах, но там нещата са обяснени разбираемо и затова ти я препоръчах. За да се постигне желания резултат трябва да се свърши предварителната работа. Като знаеш и можеш това, което ти трябва няма да имаш проблеми.
  13. Няма горни, долни и така натам До-та РЕ-та и пр. Има съответния тон на съответната октава (например ДО на 3-та октава :green: ). Няма значение кой тон ще ти даде някой. Просто пресмяташ интервала до тона който трябва да изпееш, тона който искат от теб да изпееш и го пееш. Нема амалогия. Като имаш доста добър слух и достатъчен диапазон немаш ядове. Трябва да знаеш текста на песента за да не мрънкяш и да не бъркаш. Трябва освен да пееш, да знаеш и някоя от партиите на тези които свирят (препоръчително всички тоналности на песента и последоветелността, в която се използват, хармонията), за да не захождаш в чужда тоналност и да не фалшивееш. За импровизацията няма да имаш проблеми като знаеш какво се свири. Праскат тоналността момчетата, избираш си тон и почваш да импровизираш. Все едно сириш, обаче пееш. Не можеш да импровизираш без да знаеш другите с какви тоналности те подкрапят като фон. Ако куцаш с теорията си намери "Елементарна теория на музиката" и ме извини ако с това изречение съм те обидил, защото не съм го искал. Продължавай да питаш и ще се изяснят нещата. И "Жица FOREVER" :green:
  14. "Повторението е майка на знанието" :green: Като ти харесва едно парче и го свириш и пееш постоянно го помниш. За да можеш да пееш и да свириш вярно и ритмично ти трябва много добре развит слух. С много повторения се помнят и много текстове. Най-добре е парчето да ти харесва и за нула време ще го запомниш. А и след много тренировки може и да се пее парчето без съпровод, но не всеки може да го направи. Не всеки е дарен с абсолютен слух, но той може да се изработи. "ЖИЦА FOREVER"
  15. Още малко ми остана. Вдигайте летвата да има :green: . Скоро и аз ще се отчета .
  16. Хубава идея. Аз все имам някаква работа, но и нямам къде да спя в София. Абе лудница голяма :green:
  17. Mike

    Какъв съм?

    Какво му е лошото да си тенор. Можеш да хващаш и високи и ниски тонове, зависи какъв вид тенор си. Има различни разновидности на тенора-драматичен, класически, лиричен, алтино...според различни класификации и спорове :green:. Един специалист ме определи като класически, но ловя от ФА диез на голяма до До диез на втора с глас. Тоновете на малка и голяма октава мога да ги пея по два начина-да звуча като тенор и като баритон. Всичко е относително и всичко си има изключения. Виж дали не си объркал октавите (субконтра, контра, голяма, малка, първа, втора...). Запиши няколко глисанди (преминаване през всички тонове от най-ниския до най-високия), ама искам да звучиш силно, запиши и някоя гама и някоe високо парче-пробвай "Scorpions" и "Europe". Праскай яко с глас и цели тоновете. :green:
  18. Предпочитам египетските работи-да са чеплеза по полутоновете и да хвъргам терци, кварти, квинти и октави, ама може и нещо цункайско, без това сега се пробвам да пея на японски :green: .
  19. И аз имах същите проблеми, но след време се свиква с гласа, който се чува от микрофона. Казвали са ми, че като пееш първо чуваш тона с вътрешното ухо по един начин (ако бъркам ме извинете), но като се слушаш при пеене от микрофон или на запис все едно чуваш чужд глас. Всъщност досега не си чувал този глас и затова мислиш, че не звучи добре и трябва да поработиш върху него. При силното пеене трябва да се отдръпваш от микрофона иначе пада сградата :green: . Аз записвам с микрофон за компютър и като викна нещо на 3-та октава, колкото и да се дърпам пак звучи гадно, така че с различен микрофон звучиш различно.
  20. На мен ми е по-лесно да пея по черните клавиши и по-трудно по белите, а за свиренето е ясно, че по белите се свири по-лесно. :green:
  21. Mike

    "orpheus"

    Орфейчооо :green: . Тва парче реве за вокали и мноо хоруси.
  22. Mike

    Sacred Trust

    Парчето е добро. Само ми дайте да вкарам вокалчета една, две октавички отгоре, а може и неко друг беквокал. :green:
  23. Всичко наведнъж мисля. Но предпочитам първо музиката. А последната ми песен я направих обратното-първо текста после музиката, ама пак стана добре.
  24. Много сме клавиристите. Аз уча в Благоевград и съм от Враца. И не забравяйте ЖИЦА FOREVER :green: .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.