Jump to content
Българският форум за музиканти

Грация

Members
  • Мнения

    368
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Грация

  1. Грация

    Близ ми :p

    Хареса ми. Сякаш не се взимаш на сериозно, но все пак подхождаш сериозно към самото пеене, което е страхотно! Още неща да постваш.
  2. ^Слушайте го това момче, мъдри неща говори Напълно споделям мнението.
  3. Не харесвам Боварян нито като педагог, нито като личност, не съм чула нищо хубаво за нея, но както и да е . За бременееща китаристка пееш много добре
  4. Със сигурност има смисъл да се занимаваш! Успех!!
  5. Страхотна си! Ако си разучавала песента без педагог, значи си се справила съвсеееееем на ниво!! Има го момента с лекинкото понижаване, но пък притежаваш нещо много, много важно, което школованите певци обикновено нямат в първите месеци (да не кажа - година) - ДИНАМИКА!! На мен лично ми е трудна и много високо ценя хората, които я притежават интуитивно! Ходиш ли при педагог? Усмивки!
  6. Грация

    I'm Back!

    Чудесно знаех какво ще чуя - нещо много добро!! Нямам думи просто!
  7. Аз пък не можах да чуя нищо в Putfile! От клиповете определено си личи, че напредваш успешно! Усмивки!
  8. Няма такава мадама! Винаги ми е била сред фаворитите и винаги ще бъде. Страхотно е, че именно човек като нея с толкова мащабна аудитория лансира музика като тази на Пантера. Факт е, че тя все още налага теченията и вярвам, че още дълго ще е така, т.е. - "Щом Мадона харесва жицата, значи да слушаш жица е яко!!!". Изобщо не е излишно подобно възпитание на новите поколения, не мислите ли?! Веднага се впуснахте в жестоките критики...
  9. Фаворит ми е този младеж, наред с Дени. Абе тази година са много добри всички, наистина!
  10. Видеото е много добро, а и стайлингът също е на висота! Усмивки!
  11. Страхотен глас!! Много съм впечатлена, наистина. Много успехи!
  12. Кой е снимал клипа? Имаше няколко хитри момента, а края еее много добър! Хареса ми определено, камо ли пък, щом казваш - за скромен бюджет. На вас - Още по-големи успехи! Сега освен, че ще могат да ви слушат по британските радиа, вече ще могат и да ви гледат по музикалните си канали Пожелавам ви го от все сърце! Имате още по-добри парчета в албума (според мен), дано скоро имате възможност и тях да снимате!! Усмивки!
  13. ^Просто пропуснах да поясня, че не се обръщам към теб персонално. Доколкото разбрах ти си от групите, които често свирят по клубовете, не разбрах коя, но е възможно даже да се познаваме . Говоря като цяло и се обръщам към хората, които жадуват за изяви и макар да имат прилична цена се продават на по-ниска само и само, за да излязат. Дано не обиждам някого - не визирам никой в момента.
  14. ^Понеже и аз бях рязка и се изказвам крайно да поясня - разбран човек съм (хората, които ме познават знаят много добре). Понякога даже прекалявам с мисленето за отсрещната позиция, явно тук доста хора са така! Разбира се, че трябва да се съобразяваме с кръчмарите, неизбежно е. Призовавам ви само да не се подценявате (надценяването също е грешка)! Освен това всеки трябва да знае наистина какаво предлага. Аз например знам, че музиката, която правим не се кутира особено и ще съм си Ок да свиря през седмицата, както и всички в бандата. Това е друго. Въпроса е да не се съгласяваш на всякаква цена да излезеш в клуб, защото от там нататъка всичко се обезмисля. Ако не можеш да (си) помогнеш, поне не пречи на останалите. Това ми е идеята, защото с такива изцепки, съсипваш достигнатите вече позиции на малкото хора, които си ги гонят с години и за които това наистина е бизнес!
  15. Стииииииига бе! Вероятно е въпрос на вкус... Кучето ми подскочи супер учудено на няколко момента от кантото....
  16. ^Монка, като спомена чалгата... През лятото бях на едно събитие (рожден ден на известна жена), на което беше поканена чалга певица. Заведението съвсем не е от тези, които се оплакват от консумация (общо взето само от пиле мляко не предлагат) и въпреки всичко я гледаха в очичките! Само дето не излезнаха и да й свършат работата. Не е от най-популярните имена имай предвид... Държеше се много възпитано момичето в интерес на истината. Моята маса беше до пулта и тя седеше близо до мен, но забелязах, че се държеше учудващо добре. Мисълта ми е - ясно е, че по количество аудитория не можем да ги стигнем, ако ще да тичат към нас - отвращаващ факт, но това е истината! Обаче до голяма степен - те са си го извоювали уважението и космическите хонорари - защото рокаджиите за около 20 излизания (в добър случай) печелят хонорара за едно излизане на певачките. До колкото знам голяма част от тях излизат за около час, час и нещо за приятната сумИЧКА от 2000лв.И то точно ей такива песньовки, дето ако им кажеш сол ключ, сигурно ще те питат за коя врата е Не може хора, които наистина влагат време и усилия в развитието си и не чакат някой да им връчи текста и да им изтананика кантото да се кланят на собствениците на клубовете! За инструменталистите пък хич не ми се мисли колко часове, сумирани в години труд продават за подигравателни хонорари.
  17. ^Оооооо, не! Това е абсурдно! Не стига, че се съобразяваш със сумати глупости, не стига че повечето музиканти се на собствениците... гледат те накриво, ако случайно не си носиш кабел - ми по 10 лв са да му се невиди! За това колко те влизат в положението на музикантите въобще няма да говоря! Не стига че правиш безброооооооой компромиси (цялата банда, заради капризите на 1 човек). Защото ще ме прощавате, ама съм чувала случаи, които наистина са капризи! Сега ще тръгна да изчислявам и кой каква консумация прави!! Ми като не му допада аудиторията на въпросната банда - не ги вика повече и това е! Утре ще си извика банда, дето събира по-големи хора, които пият и толкова. Защо трябва всички други групи да го отнасят заради една, която явно му обърква схемите. Ей заради такива разсъждения сме стигнали до това положение. А ако искате пък на % от оборота да работите, пък входа - за заведението! Хайде стига!!
  18. Грация

    Soundcheck/САУНДЧЕК

    Закъснението за репетиция и чек са нещата, които могат да ми скъсат нервичките!!! Не, че не ми се е случвало, ама като ти се прецака организацията хващаш първото такси за ушите и компенсираш. А не 4 човека се шашкат и бързат като за самолет и петия, понеже го забавила мацката/майката/кучето/хапването и т.н. и понеже не му се набива с 6лв - всички седят и него чакат... Ако не ти се занимава с чека и искаш по-бързичко да ходиш да спиш/хапваш/пиеш/........ и после ти е кофти звука - не се сърдиш на никой друг, освен на себе си!! АЗ, С ТВЪРДЕ СКРОМНИЯ СИ ОПИТ май съм попадала само на 1 озвучител, който не държеше да си изпипа нещата максимално. Даже в повечето случаи те са по-настоятелни за по-дълъг чек, отколкото самите музиканти. Пак казвам - имам скромен опит, а вероятно и късмет на начинаещия За чека: 1. Наистина съм се убедила, че излишното враждебно ПРЕДубеждение само може да оплеска нещата. И музикантите (повечето нормални) искат да зазвучат добре и озвучителя иска да се получи същото, най-малкото за да не му горят ушите после! 2. По време на самия чек е може би най-добре да слушаш ПРЕДИМНО своя инструмент и да не прекаляваш с умуването кое къде да се пипа (за другите инструменти). Накрая, СЛЕД КАТО озвучителя смята, че всичко е Ок, а ти чуваш нещо, което не ти харесва - казваш възпитано и нещата се оправят най-често. 3. Ако не чуваш нещо в мониторите по-добре си кажи, а недей да хулиш озвучителя като омажеш всичко на лайфа после. 4. Това наистина не е момент за репетиция. Аз лично като "певица" държа да изсвирим едно парче, което е по-леко и вокалите се чуват ясно и едно, което е по-брутално и вокалите обикновено се губят. За останалите не знам как стоят нещата - ама вярвам, че могат и те да си измислят подобна схема... Забелязала съм, че най-добър (за мен) звук правят хората, които и свирят, и пеят. Най-често - пеещи китаристи. Знаем колко е деликатен (и обикновено в ущърб на вокала) баланса между китарата и гласа.
  19. песента си остава на авторите. Изпълнителя им плаща за да я ползва. Могат да се разберат и да я ползва само той, но авторското право е изконно и неотчуждимо. Ако изпълнителят смята че всичко може да се купи с пари - да си купи талант за писане на музика и текст и да си пише сам песните. Напълно споделям!
  20. Амииииии, аз съм още по-скоро наблюдател, отколкото участник в цялата картинка, но често съм мислила по темата - ще споделя без да налагам нещо или ангажирам някого!! ГРУПИТЕ: За младите групи, които вероятно ще започнат да свирят на вход, според мен той трябва да е 100%!! Мисля си, че е най-добре сами да си осигуряваме човек, който да се заеме с входа срещу съответното заплащане. Ако същите имат дързостта да поискат един силен ден (Петък/Събота) могат да се уговорят със собственика да получат 40 или 50% от входа ПЪРВИЯТ ПЪТ. И понеже (има изключения) повечето кръчмари си гледат само кинтите и грам не им пука за изкуството, ще потъркат ръчички и ще се навият. Ако музикантите успеят да впечатлят присъстващите - хем те ще си спечелят аудитория, хем собственика може и да размисли и друг път да ги пусне в силен ден. Факт е, че немалка част от посетителите не са музиканти и случайно попадат в Петък или Събота на Х място и биха оценили бандата, която в друг ден няма да чуят, просто защото нямат навика да излизат през седмицата. Ако се зарадват на бандата следващият път ще отидат във Вторник в същия клуб, заради самите музиканти, а не просто защото е ден за излизане. При бандите на по-високо ниво (с по-голяма ангажираност, т.е. - тук-таме ги ангажират за силни дни), при даване на седмична дата вече могат да изискват твърдо заплащане. Силните групи (които свирят само в Петък и Събота), може би е добре да се организират на по бира/сок/фанта/ракия и да уговорят минимум, който ВСИЧКИ да изискват. Обаче как присъединяващите се в последствие групи ще се информират за този минимум - не можах да измисля, от тук могат да се пропукат нещата... *За свиренето в други градове - твърдо заплащане (то може би това си е установено) +пътни разходи. Тук обаче минимума може би трудно ще се съгласува, защото там може би не само "Петъчни групи" ангажират... КЛУБОВЕТЕ: Мисля си, че за да се стимулира по някакъв начин и конкуренцията между тях може да се изисква 100% вход от необорудваните клубове (като Тукан например), 90% от тези, в които все пак има оборудване (МАСКАТА, ФЕНС) и примерно 80% от клубове като Swing-a и Back Stage. Не съм напълно наясно с правилното категоризиране, което направих откъм оборудване, ама аз пея - за техника много не се оглеждам (с изключение на мониторите) Приемете го като пример. *Хубаво е лансирането на авторската музика, но това не може да е определящ фактор за хонорара... Ако умееш да забавляваш публиката СИ с кавъри, а тя да прави задоволителен оборот на собственика - никой няма да те съди, че свириш предимно (или само) кавъри - да се върнем на бизнеса все пак! Ясно е, че за синдикат е по-скоро забавно, отколкото сериозно да се говори, но Пост #127 на kitaratapesho е може би най-смисленото нещо (може да се пипне тук-таме идейката), което прочетох в дискусията, а аз прочетох ВСИЧКО. Имаше и доста други смислени неща, но не искам да цитирам имена, че ще пропусна някой. Според мен има смисъл за осъществяването на подобна идея, освен изброените в същия пост. Освен това собствениците на клубове по съвсем естествен път ще започнат да се ориентират към услугите на тази организация - първо: защото ще са супер улеснени, второ: максимум информирани. А цените на бандите може да се определят по рейтинг. Рейтинга - по посещаемост. А човекът, който е на входа може да е от въпросната "организация" - хем ще води точно преброяване (за статистиката), хем няма да има излъгани с входа! Другото, което си мислех, но то вече е смело и може да се случи далеееееееч в бъдещето - достъп до услугите на въпросната организация да имат само клубове, които покриват определени критерии (примерно - добре оборудвани). Мисля си, че след още около 12 страници , може пък и да се измисли нещо, което да се приложи, а не само теоризира. **В началото на темата прочетох нещо, което ме втрещи! Коментара за Боби (дано не бъркам името), който събира парите за входа във Фенс. Първо - за да си позволиш такова ПУБЛИЧНО обвинение, трябва да си 1000% убеден в правотата си!! Второ - готова съм да се подпиша, че е станала грешка! Допускам, че въпросните 2 души са били приятели на някой и просто, така или иначе НЕ СА ПЛАТИЛИ ВХОД. Твърдя смело това, защото не от един човек съм чувала за склонността на този човек да върши добрини и услуги напълно безвъзвратно! Трето - за да коментираш нещо подобно сред незнайно колко (много) хора за 8 лева те превръща в несериозна личност! Ще кажете - въпроса е принципен! Ама един принципен човек, който се причислява към едно общество, занимаващо се с изкуство (едно време всички такива се брояха "елит") няма да си позволи да коментира такава простотия за има - няма 2лв (нали толкова е твоя дял?!?)
  21. Грация

    Alice In Chains - Grind

    Момче, не знам дали осъзнаваш, но пееш по-добре от много "певци"!! Стига си се оправдавал и извинявал, имаш жесток глас, особено за стила!
  22. Не знам дали съм пристрастна, но на мен Зенхайзера ми хареса най-много А и статистиката на Chrysalid ми се струва много точна, пък и той си разбира от звук човека.
  23. Грация

    Awake

    И тук да кажа - много ви се радвам, много ми се нрави промяната в стила! Много, много, много успехи занапред! Пепиньо,... ти си знаеш! Усмивки! Пропуснах - Боян отново е свършил чудна работа! Не го познавам, но му се радвам и на него много.
  24. Преди малко за пръв път чух тази банда, приятел ми прати ето това парче. Текста е уникален! SIXX:A.M. LYRICS "Girl With Golden Eyes" She speaks to me in Persian Tells me that she loves me The girl with golden eyes And though I hardly know her I let her in my veins And trust her with my life I wish I had never kissed her 'Cause I just can't resist her The girl with golden eyes Every time she whispers 'Take me in your arms The way you did last night.' Everything will be okay Everything will be alright If I can get away from her And save my worthless life. I wake up every morning Jonesing for her love The girl with golden eyes I won't have to wait long 'Til she buries me with roses 'Cause she's always by my side Everything will be okay Everything will be alright If I can get away from her And save my worthless life. [spoken Word] Day one. Dope free. I went to the clinic today and got the first dose of methadone. I'm out of dope so I threw away all my rigs. Day two. I can't believe it's been two days without junk. Fucking smack, it just ruins peoples' lives. At first it seems so sweet, then you wake up next to a monster. Day three. I haven't had anything for three days now. This withdrawal is killing me. It's like shock therapy to my guts. Day four. Last visit to the clinic. My whole body feels like it's cracking into pieces. Fragile doesn't even come close to describing how I feel. Day five-- I'm sick as a dog, but this handful of painkillers and a lotta whiskey's gonna get me through. Day six-- When I'm left to my own devices I go fucking insane. I'll never use heroin again. Day seven-- I can't believe I'm clean! Day eight-- Everyone says I look better-- Day nine-- The parasites are panicking-- Day ten-- They seem amazed that I'm alive! Everything will be okay Everything will be alright If I can get away from her And save my worthless life. Everything will be okay Everything will be alright If I can get away from her And save my worthless life. Няма клип парчето, но можете да го чуете ТУК
  25. Аз ходя при Меги Ценова и съм супер щастлива, че я намерих! Пиши ми на лична какво точно те интересува.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.