Valeri12580 Публикувано Април 14, 2016 Публикувано Април 14, 2016 Здравейте.От известо време си мисля дали да не си взема ново процесорче,защото старото Zoom G1on започна да не ме кефи като звук..Та спрях се на BOSS-ME 25.Въпроса ми е заслужава ли си парите?Със него ще се свири главно метъл или по-точно кавъри на Metallica,. Също така освен с парите за процесора разполагам и с още 200-250 лева,с които мисля да си взема нов усилвател...както казах по-горе той ще се използва за свирене на кавъри...та някакви предложения?Мога да додам още 50-100 лева стига да си струва.. Благодаря предварително Цитирай
musicman Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 Не знам дали е много добра идея. По-добре си вземи с всичките пари по-хубав усилвател и ползвай зуума за ефекти. За 600 лв. можеш да си вземеш нещо евтино лампово или моделиращо. Цитирай
Valeri12580 Отговорено Април 14, 2016 Автор Отговорено Април 14, 2016 Благодаря за бързия отговор,но забравих да спомена,че Outputa на zoom-a е прецакан и трябва да.наместя кабела.много внимателно и определена позиция,за да свири..пък да не говоря като без да искам го помръдна леко...та мисля да го сменя с този,който написах горе ,но незнам дали си заслужава Цитирай
Ламби Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 Вероятността да имаш два процесора дето не те кефят е много голяма.Подрънкай на някой ламбен усилвател с 12 инчов говорител само с китара и кабел и всичко ще ти се изясни.Иначе ако питаш продавача в магазина от проца по хубав няма,защото знае след време ще дойдеш я за кутийка,я за нов направо. Цитирай
Heartman Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 Имах го този бос процесор и не останах удивен от звука му.Има доста метълски бленди и чисти китари добри,но като цяло е компромисен звук.Ако си свикнал с процесор може би ще ти хареса,но пробвай някой добър усилвател с як драйв канал,щом ще свириш тежки неща.Няма голямо значение дали е хибрид или транзистор.За лампов явно няма да отделиш толкова средства. Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 (Редактирано) абе ,глупости ,е преди години се забихме в репетиционна - аз стандартно с Гибсъна, или кво завлекох ,май Епифон ес-джи - е там какво да има като озвучаване Маршъл велвстейт -как да е ,аз директно с един овърдрайв в усилвателя,ама другия един младеж на китара се бодна директно в пулта и ми изби ушите от високи,казвам му свали ги малко,той не знае как, е ,всеки си решава с какво да свири (и пак иде до ламбата и кутийките ) Редактирано Април 14, 2016 от Hillbilly Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 15, 2016 Отговорено Април 15, 2016 Аз ще ти кажа кой е най-добрия процесор - изхвърления. Първо - тия процесорчета са емулация на симулацията на имитацията на усилвател. Те са за тренировка в къщи на слушалки. Ако свириш с банда на репетиции и концерти нямаш шанс да извадиш нещо добре звучащо с тях. Второ - не се свири с ефекти, те са само 5% украшение към основния звук. Който се прави от усилвател. По възможност лампов (даже задължително). Трето (но не на последно място) - говорител! Доста от евтините комбо усилватели (или кабинети) използват силно гадни говорители (Севънти 80, Marshall by Celestion, тия от MG-тата, етц.), които са зле честотно и с никаква динамика и пънч. Ако нямаш много минерали виж някоя Бугерка. Или нещо от Базара. Но имай предвид, че повечето (реално почти всички) ампове идат с гадни лампи (нови нонейм китайски или използвани прекалено дълго и одухани), а ако е комбо усилвател доста чести с посредсвен или ужасен говорител (като изброените по-горе). П.П. Не знам защо се шири това поверие, че на китара се свири с процесор. Масово хората не знаят, че звук се вади от усилвател, не от разни зъзкалки с ЮСБ и дисплейчета... Ужасно е просто. Особено младежите, които използват постоянно Интернет, ама явно само за глупости... 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Април 15, 2016 Отговорено Април 15, 2016 Абе намират се няколко, дето не са за изхвърляне, но за тях определено няма да има минерали :>> Цитирай
Valeri12580 Отговорено Април 15, 2016 Автор Отговорено Април 15, 2016 Аз ще ти кажа кой е най-добрия процесор - изхвърления. Първо - тия процесорчета са емулация на симулацията на имитацията на усилвател. Те са за тренировка в къщи на слушалки. Ако свириш с банда на репетиции и концерти нямаш шанс да извадиш нещо добре звучащо с тях. Второ - не се свири с ефекти, те са само 5% украшение към основния звук. Който се прави от усилвател. По възможност лампов (даже задължително). Трето (но не на последно място) - говорител! Доста от евтините комбо усилватели (или кабинети) използват силно гадни говорители (Севънти 80, Marshall by Celestion, тия от MG-тата, етц.), които са зле честотно и с никаква динамика и пънч. Ако нямаш много минерали виж някоя Бугерка. Или нещо от Базара. Но имай предвид, че повечето (реално почти всички) ампове идат с гадни лампи (нови нонейм китайски или използвани прекалено дълго и одухани), а ако е комбо усилвател доста чести с посредсвен или ужасен говорител (като изброените по-горе). П.П. Не знам защо се шири това поверие, че на китара се свири с процесор. Масово хората не знаят, че звук се вади от усилвател, не от разни зъзкалки с ЮСБ и дисплейчета... Ужасно е просто. Особено младежите, които използват постоянно Интернет, ама явно само за глупости... А по-добре ли ще е да взема някой дисторшън педал+ хубав усилвател?Ако да-може ли линкове към двете,защото досега съм свирил само с процесор и не съм наясно с тези работи?Бюджетът е 500-600 лева като както казах може да дам още 50-100 лева стига да си струва... Цитирай
Valeri12580 Отговорено Април 15, 2016 Автор Отговорено Април 15, 2016 Поразгледах малко из нета и се спрях на това http://www.muzikalen.bg/ROLAND?product_id=5992 Заслужава ли си? Цитирай
ilian78 Отговорено Април 16, 2016 Отговорено Април 16, 2016 Аз не разбрах за свирене в домашни условия ли става въпрос или кавърите ще се правят в репетиционна с група ? Ако ще свириш само вкъщи - МЕ-25-цата е идеална... Бодваш процесора в чистия канал на някое малко кубенце и си свириш, каквото ти душа иска Аз вкъщи съм с въпросния процесор прекаран през Роланд 15 вата... За ниски нива на звука нямам намерение да търся друго... Пак повтарям - през чистия канал... Драйв каналите на моя Роланд са пълен шит, поне според моите разбирания... Предполагам, че в 80 ватовата посочена от теб версия може и да е по-различно, но съм скептичен... Ако ще свириш с група - процесор може и да ти свърши работа / поне в началото/, но определено е компромис... Тук обаче не мога да се съглася с мнения, че всичко освен лампов амп - не струва... Особено пък като става дума за метъл, а в темата става въпрос точно за това... Примерно, аз имам ENGL FIREBALL 100W и още една лампа, която продавам / затова няма да я спомена, да не излезе, че пиша да си продавам нещата/, но посмъртно няма да вкарам лампов амп вкъщи...Дори с атенюатор... Цитирай
G.Varbanov Отговорено Април 16, 2016 Отговорено Април 16, 2016 (Редактирано) ^Защо не? Обоснови се за атенуаторите и лампови усилватели у дома, моля те :> Редактирано Април 16, 2016 от G.Varbanov Цитирай
Ламби Отговорено Април 16, 2016 Отговорено Април 16, 2016 Я ме осветли с какъв чейн може да звукнеш,като Хетфийлд проца ясно китара,адаптри говорител.Какво му има на енгъла,че не става за домашна употреба.Харчи повече ток ли обоснови се все пак. Цитирай
ultramega Отговорено Април 16, 2016 Отговорено Април 16, 2016 Вероятно сваля тапети и събаря плочки Предполагам му идва шумен за домашна употреба , особено ако е в жилищна кооперация . Цитирай
Heartman Отговорено Април 16, 2016 Отговорено Април 16, 2016 Така е, ама нали има атенуатор?! Няма проблем като можеш да намлиш ватажа.Моя 100ватов става на 25 и поносимо за вкъщи.Не че пак може да се усли много,но е вариант.И аз не мисля че е задължително да се ръсиш за лампов амп за вкъщи.Транзисторите и хибридите си вършат работа.Аз примерно си репетирам с един валвстейт, който си е напълно достатъчен и не хабиш лампи. Цитирай
Recommended Posts