jabs Публикувано Април 8, 2016 Публикувано Април 8, 2016 (Редактирано) Напоследък съм се пристрастил към музиката и звученето на Дядо Марк Нопфлър и пробвам разни нефелни фатки как да звукна в неговия стил. Петъчно си дрънкам с китара в едната ръка и студена бира в другата. Получават се някакви пробни записчета.... Гледам форума се е успал тотално и мяза на пролетна муха, жужи ама нещо сънливо и без много напън. Я се посъбудете и дайте мнение кой китарчок какъв е на записите Свирено е в комбина със следните трима участника (не е задължително да са в тая последователност на записите): 1) Fender 60th Anniversary American Stratocaster със Seymour Duncan SSL5 на бриджа; 2) PRS Custom 24, сток адаптери; 3) Gibson Les Paul Custom, с адаптери Classic '57; И трите свирни са на бридж адаптерите, горе-долу на волюме 7-8, оттам леко напомпвам с един Tubescreamer с гейн на 0 и после един благ Egnater Tweaker с бая гейн Микрофони и вся остальная сволочь не са пипани между записите. Ха ся да ви видим Гитаре Уно: https://soundcloud.com/darth_jabs/money-guitar-one Гитаре Дуе: https://soundcloud.com/darth_jabs/money-guitar-two Гитаре Тре: https://soundcloud.com/darth_jabs/money-guitar-three Редактирано Април 8, 2016 от jabs Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 (Редактирано) е не знам защо,ама облака не ми отваря. компа е ейч-пи ,уиндоус 7,стандартно пиратски ,пак ли да викам Владо да го барне,не мисля,че е от машината проблема,качи го в тубата ,ако ти се занимава? Редактирано Април 9, 2016 от Hillbilly Цитирай
sunsleeper Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 И аз мисля, че са както ciriljhonson е предположил. 1 и 3 ми звучат доста по-живо и пробивно. Цитирай
kolio_k Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 Аз не мога да позная, не чувам нищо кой знае колко характерно, което да ме насочи към едно или друго обосновано предположение. Най много ми допада третата в случая Цитирай
jabs Отговорено Април 9, 2016 Автор Отговорено Април 9, 2016 (Редактирано) Ще изчакам още малко, за още някой потенциален оценител @ciriljhonson, уцелихте със sunsleeper една от трите, две са разменени )) Едит: Щом и Кольо не се спира на някакъв избор, явно аз просто съм гонил някакъв звук и съм го докарал горе-долу и с трите, без да се съобразявам с характеристиките на конкретния инструмент. Иначе: 1) Лес Пол 2) PRS 3) Страт Редактирано Април 9, 2016 от jabs 1 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 (Редактирано) )))) Голема работа, да сбъркам Strat с LP. Редактирано Април 9, 2016 от ciriljhonson 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 9, 2016 Автор Отговорено Април 9, 2016 (Редактирано) ^ не се кОси, нали позна PRS-a Големо нещо е дядо Марк Реших да го изкарам до края, стана един приличен бектрак за упражнения и импровизиране отгоре. Ето го пак, с изсвирен жив бас и пренаредени тупани, ако на някого му се забавлява ГоуЕмо парче е туй начи :) (Хилбили, с тубата не се справям, дано сега го отвориш...) https://soundcloud.com/darth_jabs/money-for-nothing-backtrack Редактирано Април 9, 2016 от jabs Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 (Редактирано) )))) Голема работа, да сбъркам Strat с LP. Е,то страт ли е с друг адаптер - не звучи по същия начин .. Нали знаеш,на Тухлата (в стената) солото е записвано с Леспол.. Редактирано Април 9, 2016 от Hillbilly 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 Значи... Крайно време е да си купиш и една Pensa Custom MK1... 2 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Април 9, 2016 Отговорено Април 9, 2016 (Редактирано) Дедо Марк и дедо Бек, Джеф Бек, ме накараха да изхвърля перцето и да просвиря с пръсти. Като техния щипингз няма. Шегата настрана, цяла нова вселена на звукоизвличане и звук марката не е толкоз от значение, ама техниката, техникатааа... Редактирано Април 9, 2016 от ciriljhonson 2 Цитирай
jabs Отговорено Април 10, 2016 Автор Отговорено Април 10, 2016 (Редактирано) И в края на краищата, какво доказахме с този експеримент: хващат се три принципно различни китари и се докарва един звук горе долу, и той е звукът дето ти е в главата. За техниката, там няма стигане като се замисля и доближаване няма, камо ли стигане... Редактирано Април 10, 2016 от jabs 1 Цитирай
Heartman Отговорено Април 10, 2016 Отговорено Април 10, 2016 (Редактирано) Първо е лес пола,ама после не можах да ги позная.Мислех че втория е Фендера, ама може би заради различния адаптер не можах да отгатна. Иначе и трите звучат добре.Въпрос на вкус. Редактирано Април 10, 2016 от Heartman 1 Цитирай
exxct Отговорено Април 12, 2016 Отговорено Април 12, 2016 Той Дедо Марк няма равен! И аз опитах малко от неговата техника преди време. Лееко поусетих нещата, ама ....Иначе китарата е махагонова с активни ЕМГ Цитирай
Recommended Posts