Жо` Публикувано Декември 13, 2015 Публикувано Декември 13, 2015 Здравейте , Тъй като не съм много запознат за какво точно служи еквалайзерът като технически уред, бих искал да попитам тук (тези от вас които са по-навътре в нещата) , каква точно е функцията на един еквалайзер . Има ли някакви разлики между "графичните еквалайзери" и други видове еквалайзери (* ако съществуват) , и въобще ще се радвам да ми предоставите малко повече информация относно това . Аз самия към момента не притежавам такава "джаджа" , но съм горд собственик на малко звукозаписно студио , и бих искал да разбера , дали би могъл да ми помогне един такъв "уред" в студиото , или може и да се мине без него . Извинявам се за може би глупавият въпрос който задавам, но до този момент не съм имал срещи , или някакъв опит с такъв тип техника , а наистина искам да разбера как действа и за какво служи. Ще съм ви Благодарен, ако ми предоставите някаква информация.
presly Отговорено Декември 14, 2015 Отговорено Декември 14, 2015 http://lmgtfy.com/?q=Equalization+(audio)
Baby Thomas Отговорено Декември 14, 2015 Отговорено Декември 14, 2015 Обикновено се използва на живо за еквилизиране на помещението. Слага се след миксера и преди кросоувър/амп и се коригират проблемни за конкретното място честоти. За студио не знам дали се използва, според мен по-скоро не.
Жо` Отговорено Декември 14, 2015 Автор Отговорено Декември 14, 2015 Baby Thomas , благодаря ти за коментара ! Честно казано , и аз самият си го мислих по същият начин , но не бях напълно сигурен и за това отправих питането си тук. Идеята ми като цяло беше ако закупя евентуално подобен графичен еквалайзер, и да коригирам крайният звук и честотите към мониторите в студиото , но явно наистина няма особен смисъл.
Baby Thomas Отговорено Декември 14, 2015 Отговорено Декември 14, 2015 Това (ако се налага) можеш да си го направиш безплатно от DAW.
positive Отговорено Декември 15, 2015 Отговорено Декември 15, 2015 Имаш звукозаписно студио и питаш Какво представлява "Графичният еквалайзер" ? 2
Бицев Отговорено Декември 16, 2015 Отговорено Декември 16, 2015 Какви ли случаи не се срещат по тоя свят!..Не ме учудва - аз познавам един, който има строителна фирма и не знае какво е тухла. Всичко може!..[emoji106] 2
TONY Отговорено Декември 16, 2015 Отговорено Декември 16, 2015 Веднага си помислих, че Явор пита! Или пък не, след като има строителен предприемач, който не е виждал тухла... А и аз като Петко , барабар с мъжете, реших да се зарадвам за Коледа с един джапански графичен Е-кю, плюс спектрум анализатор , пинк нойз генератор и микрофон. Та планувам през коледните празници да ловя джинове из звуковите трапове на акустично нетретиранто ми стайче. Малко да си подобря записите ще има файда. Ще видим. Тези неща сигурно стават и през Дау-бау, ама там съм мяу и не ми се занимава. Ако нещо не сгафя и следвам ръководството, би трябвало да компенсирам част от проблемите на помещението.
Жо` Отговорено Декември 17, 2015 Автор Отговорено Декември 17, 2015 " И после се чудя , защо толкова рядко прибягвам до "съвети" във българските форуми " ? - Еми ето ми го отговора! Българската "лошотия" граници няма . И да , притежавам малко звукозаписно студио , което функционира активно повече от пет години , и никога до момента не ми се е налагало да използвам графичен еквалайзер, тъй като както отговора на Baby Thomas по-горе и аз самият мисля , че се използва главно за живо еквалайзиране на помещението. Тъй като до момента не ми се е налагало да използвам еквалайзер (освен дигитално при звукообработка), се интересувах от това дали идеята ми би могла да бъде добро решение за едно студио , няма нищо странно в това. И за да вървим по "течението" на темата , ще се включа в вашата "заигравка" , като допълня , че и аз знаех двама съ-форумници (positive и Бицев), които бяха "много разбиращи" и "много знаещи" но така и не погледнаха във огледалото човек . Разбирайте ме както искате . И тъй като явно , тук явно няма да получа човешко отношение , просто няма да посещавам повече заветната тема , така , че не си правете труда да коментирате повече , аз така или иначе няма да го прочета . Благодаря искрено на всички включили се .
Recommended Posts