Джесус Гарчока Публикувано Ноември 30, 2015 Share Публикувано Ноември 30, 2015 Здравейте! Свиря на барабани от 1 година. И сега се чудя дали да не пробвам бас. Според вас лесно ли ще е, като се има предвид, че се упражнявам на акустична китара и горе-долу се справям? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kaiser Отговорено Ноември 30, 2015 Share Отговорено Ноември 30, 2015 Бас китарата е един от най-лесните инструменти, ако искаш да си ''джаркаш'', но същевременно е много трудно, ако искаш да си добър на него, да мастърнеш над свираческото ниво, а пък най-най трудно е - след като вече си мастър, свирейки в група - да не ''летиш'' прекалено и за сметка на летенето да страда ритъмът на бандата. Така че почвай да ''джаркаш'', пък натам от теб зависи... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 30, 2015 Share Отговорено Ноември 30, 2015 (Редактирано) От една година съм риболовец. Според вас, дали ще ми е лесно да стана ловец, като се има предвид, че като малък съм стрелял с прашка по гълъби? А ако искаш нещо малко по-сериозно (не че така зададен въпросът ти заслужава), всичко ще ти еднакво трудно и бас и барабани и китара... Така е винаги в началото. За една година си си топнал върха на пръстите на брега, а вече питаш за плуване... Честно казано се чудя дали не си един потребител с прякор. Редактирано Ноември 30, 2015 от blr 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Ноември 30, 2015 Share Отговорено Ноември 30, 2015 То било най-лесно да си джаркаш на бас и кат свириш в група си мастър и летиш Майко милааааа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kaiser Отговорено Декември 1, 2015 Share Отговорено Декември 1, 2015 (Редактирано) Не си проследил поста, пич! Между свираческо ниво и мастър ниво съм направил разлика. Когато си дрънкаш ей тъй колкото да има - тогава си "джаркаш", когато свириш целенасочено - може да задобрееш, че даже и да станеш "мастър", а съм упоменал, че някои след като са станали "мастъри", когато свирят с група, понякога забравят, че бас-китарата е ритъм инструмент. Еее, те сега ако не си разбрал - майкооооооооо, милааааааааа P.S. Последното нещо, което ще направя - е да низвергна бас-китарата, щото съм басист от около 10тина години и то не - щото на баса е било единственото свободно място в бандата, ами щото го обичам тоя инструмент! Редактирано Декември 1, 2015 от kaiser Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джесус Гарчока Отговорено Декември 2, 2015 Автор Share Отговорено Декември 2, 2015 От една година съм риболовец. Според вас, дали ще ми е лесно да стана ловец, като се има предвид, че като малък съм стрелял с прашка по гълъби? А ако искаш нещо малко по-сериозно (не че така зададен въпросът ти заслужава), всичко ще ти еднакво трудно и бас и барабани и китара... Така е винаги в началото. За една година си си топнал върха на пръстите на брега, а вече питаш за плуване... Честно казано се чудя дали не си един потребител с прякор. Да е, прякора ми е Джесус Гарчока Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джесус Гарчока Отговорено Декември 2, 2015 Автор Share Отговорено Декември 2, 2015 (Редактирано) Както каза маняка по-горе (kaiser), баса е ритъм инстpумент, затова ... нали... питам дали няма нещо общо с барабаните.. нали ? Редактирано Декември 2, 2015 от Джесус Гарчока Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Декември 2, 2015 Share Отговорено Декември 2, 2015 Както каза маняка по-горе (kaiser), баса е ритъм инстpумент, затова ... нали... питам дали няма нещо общо с барабаните.. нали ? Това е едната страна на медала,обаче има и друга свързана с мелодии,интервали,прогресии и т.н.,които не са силната страна на повечето барабанисти - лично мнение,без да засягам никого. Вкарай това в уравнението бас и барабани и ще видиш,че не е толкова просто,колкото изглежда за някои стилове.Ако амбициите ти опират да научиш на Creedence Clearwater Revival - Have You Ever Seen The Rain или от сорта,преполагам няма да ти е особенно трудно след известно време.Идеята ти е добра,ако е искренна,защото ще видиш на какво са "подложени" басистите в една група,което е задължително за един барабнист-според мен. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джесус Гарчока Отговорено Декември 2, 2015 Автор Share Отговорено Декември 2, 2015 Ами сега просто не ми стигат само барабаните , имам нужда и от друг инструмент и затова питам Иначе в момента съм барабанист на група и вероятно няма да си сменя ролята в скоро време. Все пак е добре да владея кажи-речи 2 инструмента и да допълня в бъдеще друга банда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Декември 2, 2015 Share Отговорено Декември 2, 2015 Ако не ти стигат барабаните, може да дублираш на кахон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джесус Гарчока Отговорено Декември 2, 2015 Автор Share Отговорено Декември 2, 2015 ok Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts