ares98 Публикувано Октомври 16, 2015 Публикувано Октомври 16, 2015 Свиря с schecter omen 6 extreme и смятам да си сменям bridge адаптера с някой по-агресивен. Свиря дет, груув и прочие в ниски настройки като Си, До и Ре бемол. Какви предложения имате, съобразени със съответната китара и характеристиките и (освен EMG-тата 81 за които се колебая) Цитирай
dickens Отговорено Октомври 16, 2015 Отговорено Октомври 16, 2015 (Редактирано) Ако това е китарата http://www.zzounds.com/item--SCEOMENEXFR?siid=64917&-HnWsqq031wKAGWkqCbVuU4aAqEn8P8HAQ= аз бих боднал DiMarzio DP100 Super Distortion. Китарата ти е с пасивни адаптери и покупката на EMG 81 (активен) изисква доста повече хватки при подмяната му... Има и други добри по-бюджетни решения, но малко трудно за България... Редактирано Октомври 16, 2015 от dickens Цитирай
jorog Отговорено Октомври 16, 2015 Отговорено Октомври 16, 2015 Не се набутвай със EMG81.Пълно е със китайски ментета които имат куп недостатъци. Бих ти препоръчал Entwistle Nemesis.Не е особенно скъп и е доста добре звучащ. Цитирай
Jim-ph Отговорено Октомври 17, 2015 Отговорено Октомври 17, 2015 bareknuckle nailbomb например. 1 Цитирай
2+2=0 Отговорено Октомври 18, 2015 Отговорено Октомври 18, 2015 Универсалните бойци JB и Super Distortion, бащи и майки на неприятната музика. Invader или D Activator (X/без Х), малко небалансирани за някои хора, малко груби, Invader-ът е с малко по-изразени ниски. X2N или SD Distortion също. Прясно пробвах SD Black Winter, който ми звучи близо до Distortion - също идеално се вписва в тежките музики, може би ми допада малко повече от Distortion. Малко по-скъпи - BKP Nailbomb или Warpig. Пробвал съм и двата - керамични, за алнико не знам, от двата Warpig ми звучеше по-добре, но беше в китара от ясен. EMG като цяло са логичен избор, ако търсиш техния звук. Entwistle са евтин вариант, дано някой, който ги е ползвал сподели повече информация. GFS също са евтин вариант. Като цяло, трябва повече информация. От дет до дет и до груув (?) има разлика. Плюс амп и колона. Като цяло, свирил съм на два шектъра с махагон/кленов топ по-продължително, единият така и не се наканих да му сменя EMG-тата, а другият беше с Invader. И двата се вписваха идеално. Въобще, труден въпрос, трябва пробване и после избор на вкус и цвят. 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 Въобще, труден въпрос, трябва пробване и после избор на вкус и цвят. и горещо очаквана при всеки продажба на останалите адаптери на базара Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 Както каза един от колегите по-горе, важно е и с каква апаратура свириш. Според мен активно ЕМГ изобщо не е за подценяване в твоите стилови предпочитания. Вече се намират и по-евтини втора ръка. Само аз бих ти препоръчал 85 на бриджа. Аз ползвам такава комбинация на няколко китари и поне за мен резултатите ме удоволетворяват. Недостатъка в случая е, че ако позваш и нек адаптера - ще трябва да смениш и него с друго активно ЕМГ (60 или още един 85) Цитирай
Yanni Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 Универсалните бойци JB и Super Distortion, бащи и майки на неприятната музика. Invader или D Activator (X/без Х), малко небалансирани за някои хора, малко груби, Invader-ът е с малко по-изразени ниски. X2N или SD Distortion също. Прясно пробвах SD Black Winter, който ми звучи близо до Distortion - също идеално се вписва в тежките музики, може би ми допада малко повече от Distortion. Малко по-скъпи - BKP Nailbomb или Warpig. Пробвал съм и двата - керамични, за алнико не знам, от двата Warpig ми звучеше по-добре, но беше в китара от ясен. EMG като цяло са логичен избор, ако търсиш техния звук. Entwistle са евтин вариант, дано някой, който ги е ползвал сподели повече информация. GFS също са евтин вариант. Като цяло, трябва повече информация. От дет до дет и до груув (?) има разлика. Плюс амп и колона. Като цяло, свирил съм на два шектъра с махагон/кленов топ по-продължително, единият така и не се наканих да му сменя EMG-тата, а другият беше с Invader. И двата се вписваха идеално. Въобще, труден въпрос, трябва пробване и после избор на вкус и цвят. Малко лични впечатления и от мен: Имам D-Activator 7 на бридж позицията в седмака си (RG7321, който 99% от времето е в drop A) и съм ужасно щастлив от резултата - агресивен и мощен саунд, много добър баланс между струните, подобно на активен адаптер (от там и името ), в същото време звукът не е стерилен и обездушен. SD Distortion имам в Les Paul-a, но честно казано ми идват леко hot като за този инструмент. Сериозно се замислям за оригиналните по спецификация Burstbucker Pro. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 От мен по-скоро молба - не си слагай процесор в китарата! Слагай само пасивни адаптри!!! Има достатъчно добри и зловещи пасивни адаптри, които стават и за джангър какъвто се сетиш! Примерно Jazz & JB е много сериозна комбинация, макар че за ДропЩ не знам, то за там и друг амп и говорители си трябват... 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 bareknuckle nailbomb например. И като цяло всичко що е Bare Knuckle Цитирай
Acei Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 Мне за тази китара от bare knuckle juggernaut ще са най-подходящи. И ако конструкцията позволява адаптерите да се закачат директно за тялото без пластмасовите рамки или поне рамките да се сменят с метални нещата ще придобият много приятен характер. Цитирай
2+2=0 Отговорено Октомври 19, 2015 Отговорено Октомври 19, 2015 Няколко неща не разбирам, на първо място защо EMG вече не са куул, при положение, че преди няколко години бяха топ ъф дъ попс. Комбинацията 85/60 е страшна, плюс фактът, че активните EMG-та си имат характерен звук. Говорейки за модерен метъл звук, те са първото нещо, за което се сещам. ^^ Няма значение какво BKP блаблабла... Ами, има значение. ВКР са обикновен продукт като всички останали, не правят магии. От скромния си опит, имам по-предпочитан звук от Nailbomb-ите. Керамичните прасета от друга страна късат глави, но на някои по-фини металурзи може да са им твърде груби. Аз лично бях много впечатлен колко много мръс има в тях, ужасни са за всякакви грубости и дотам. Като цяло, не ми допада сляпото следване на някакви течения, ВКР не са с нищо по-различни или по-качествени от останалите производители, според мен. ^^^ Задължително трябват специални адаптри/ампове блаблабла. Това пак е някаква съвременна теория. Ужасно много и ужасно гадна музика е записвана със стокови адаптри през евтина техника в дроп сърма и т.н. Моят вкус сигурно не е еталон, но някои от любимите ми песни/групи/китари са записване с картофи и шперплат преди 20 години и пак късат глави. За мен стандарт за гаден звук е сток гибсън + маршал + драйв = ужасен пънк/метъл. Пак въпрос на вкус, имам предвид - затова единственото решение си е да се пробва и каквото стане след това. Моят вот иначе отива в Invader/Black Winter, при условие, че четем дет метъл по един и същи начин. 1 Цитирай
ares98 Отговорено Октомври 20, 2015 Автор Отговорено Октомври 20, 2015 Ами загледах и един seymour duncan nazgul, някакви лични впечатления за него? Цитирай
jorog Отговорено Октомври 21, 2015 Отговорено Октомври 21, 2015 (Редактирано) Адаптрите са ново производство и са сравнително отскоро на пазара.Дано има някой пробвал да каже мнение.Иначе от ю-тюб има ревюта на seymour duncan nazgul. Като си поръчваш ,гледай да е trembucker (f-spaced) ,който е предназначен за китари с тремоло(със разстояние 1-6 струна от около 52-53мм.). Разгледай тези ревюта. http://www.seymourduncan.com/pickup/nazgul-trembucker https://www.youtube.com/watch?v=KbRlcdNHYDM https://www.youtube.com/watch?v=ndHWIZviG18 Nazgul ,Omega ,Custom и Alternative 8 са нелош избор.Според мен няма да сбъркаш ако си вземеш seymour duncan nazgul.Приготви си минимум 150лв.Ето една обява. http://www.ebay.co.uk/itm/Seymour-Duncan-Nazgul-Bridge-6-String-TB-Guitar-Trembucker-Pickup-Humbucker-NEW-/131434607781?hash=item1e9a1cf4a5:g:EboAAOSwA4dWIWC5 Редактирано Октомври 21, 2015 от jorog Цитирай
Recommended Posts