Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,
От Англия ми донесоха това http://www.phonic.com/en/powerpod-740-plus.html

Прочетох темата за  Китарни усилватели, кабинети, говорители - Основите

Та мисля,че това е глава на кабинет.Въпроса е как да го пусна/използвам??
Извинявам се за тъпия въпрос,но съм начинаещ

Благодаря предварително :)

Отговорено

Това е комбинация от 7-канален миксер и крайни стъпала 2 х 220 вата. За да го ползваш ти трябват две колони на 4 ома. Потърси някой музикант с опит да ти покаже как се ползва.

Отговорено

Миксера служи за много неща, но най вече прави страхотен целувчен крем!!! Стига да знаеш как да го направиш и с какво!!!

Отговорено

>>Извинявам се за тъпия въпрос,но съм начинаещ

Начинаещ звукорежисер, предполагам?  :D 

Отговорено

Се си мислим,че идиотите са измрели,ма нъцки (то и аз мърдам все още :) ),е как може да вземеш нещо без никаква представа какво е??

Отговорено

Абе и аз чаках,чаках,наш'те да ми подарят нещо дето не знам кво е  и те не знаят кво е и струва да речем 500-1000 лв.
Ама докато чаках,езех че чукнах 40 лазарника и баща ми взе че умря....

Отговорено (Редактирано)

Както каза 

Fats

потърси някой музикант да ти обясни как се използва. Ако случайно си решил сам да го пускаш , обърни внимание на червения превключвател на гърба на миксера, който е с две позиции : 115 и 230 , трябва да го превключиш на 230 , за да няма ядрени опити ;) . Можеш да го използваш и за китарен усиловател ( гледам че си китаристче) , но трябва да си прочетеш менюала, който можеш да намериш в линка който си дал. Написан е като за ,,начинаещи,, , може само по картинките да се ориентираш какво къде да включиш и каква колона ти трябва.

Редактирано от deadman_walking
Отговорено

Гледам, че има и ефекти, не знам само драйв дали може да докара или трябва да си включи някакъв овърдрайв педал преди миксера?

Отговорено

Както каза 

Fats

потърси някой музикант да ти обясни как се използва. Ако случайно си решил сам да го пускаш , обърни внимание на червения превключвател на гърба на миксера, който е с две позиции : 115 и 230 , трябва да го превключиш на 230 , за да няма ядрени опити ;) . Можеш да го използваш и за китарен усиловател ( гледам че си китаристче) , но трябва да си прочетеш менюала, който можеш да намериш в линка който си дал. Написан е като за ,,начинаещи,, , може само по картинките да се ориентираш какво къде да включиш и каква колона ти трябва.

Ще потърся някой,който може да ми обясни как се използва,защото не искам да го разваля още от началото :D

Отговорено

Колонките,момче,гледай омовете,за да звучи как трябва и да не го изгориш.Пиши тук на Парни Валяк по ник да ти обясни,разбира от тези работи.