rudibass Публикувано Юни 11, 2015 Публикувано Юни 11, 2015 (Редактирано) Колеги, напоследък в Бг са се появили фалшиви струни Еlixir Nanoweb. Кпуват ги от така небезизвестния световен сайт за продажба на боклуци и ментета Aliexpress. Струват 10 долара. Всъщност ме светна един колега Razboinik. Ако не беше той да ми ги покаже, сега щях да съм щастлив притежател на 5 комплекта ментета. Тъпото е ,че кутиите са почти неразличими от оригиналните... Но струните се различават коренно.. Фалшивите стоят грапави - няма го мазния ефект на покритието на Еликсир. По -тъмни са и за тренираното око начина на навиване в краищата е различен. Защо пускам тази тема всъщност. Хубаво, в Алиекспрес са 10 долара - каквото плащаш това и взимаш , но в XXX се продават по 50 лева .. Един пич от Велинград супер учтив и т.н твърди, че са внесени от Чикаго . Реално тука врътката е на лице. Имайте в предвид че 4 струнен комплект в Щатите струва 35-40 долара..С доставка стават 45$. С уважение Гого Редактирано Юни 11, 2015 от musicman Всички знаят кой е сайта, не искам проблеми с тях 2 Цитирай
musicman Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 Пичове, айде спрете се Казал съм ви 1000 пъти, че пазаруването от сайтове, където се поощряват измамниците си е лично ваш проблем. Тази тема е 2982374-тата в която някой предупреждава другите как в един определен сайт имало ментета. Ми има, такава им е политиката, колкото и теми да пуснете все ще има. Айде спрете се вече Не мисля тук да бъдем съдници или критици на политиката на другите сайтове. 1 Цитирай
разбойник Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 Разбирам възмущението на musicman, но темата е за съществуването на такива струни, а не за конкретен сайт или политиката му. Следващият път могат да ги предложат в друг сайт или дори в магазин. Просто е добре да се знае, че има подобно "копие" на оригиналния продукт, а всеки сам преценява откъде да пазарува. 4 Цитирай
musicman Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 Щото изтрих конкретиката Ако темата се преориентира в това как да различим фалшивите - веднага я отварям. Мисля, че така ще е много по-полезна. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 Аз също имам бас "Еликсир" от въпросния сайт, лично си ги купих с две наум, че най-вероятно са менте. Но тъй като съм купувал и истински продукти (крадени, от склад, поточна лини, без опаковка и т.н.) реших да пробвам. Пък и цената бе символична. Тъпото е, че на сайта има примерно 500 "like"-а и почти никак минуси. Което обаче е по-скоро за доставка на стоката, отколкото за качеството ѝ. Чак след като изчетеш амнайсе страници можеш да срещнеш мнения, че са менте. Ама според 4-5 човека от 500... След като дойдоха ги сравнявахме с идентични истински. Всичко е много близо. Зеленото на кутийката имаш леко по-друг нюанс (по-блед ли беше, по-тъмен ли, забравих), а самото покритие в края, където свършва, се забелязваше, че е някак по-друго. Но то не се и знае дали не е от партидата или промяна в технологията да речем. Просто са много близки и тези разлики по-горе са не само минимални, ами и намерени при ситуация, когато определено смяташ, че може да е менте и търсиш такива разлики. В една нормална ситуация си влизаш с двата крака одма. Възможно е да има различни партиди от тези ментета, така че други бройки да са по-различни, примерно да се познават по-лесно. Възможно е дори отначало да са пуснали малко истински, за да зарибят народа, казва ли ти някой... Най-добре е да се сложат и да се свири, за да се прецени. Аз мойте обаче още ги държа в шкафа, че имам едни, които все още стават. За съжаление не си купих от китарните, просто нямаше от моя размер (9-46), там доста по-лесно щях да ги изловя, ако са фейк. При всяко положение - внимавайте! 1 Цитирай
Perrin Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 От същия сайт си взех и аз - сложих ги на единия бас, а на другия сложих купени от магазин тук. Разликата е от небето до земята (като звук) - честно казано не съм ги оглеждал, но ги държах около месец на баса и ги разкарах - може и да струваха около 15-16 лв. (миналата година по това време горе-долу), но още от самото начало нямаха никакъв тон и дори на пипане ми бяха различни (това обаче може и да си го внушавам). Според някакъв коментар във въпросния сайт, това били стари струни, от които искат да се отърват и затова ги пускат толкова евтино... Цитирай
Fats Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 Хайде сега, малка бях - излъгах се... Желанието за евтина далаверка винаги се наказва, та и с тия комплекти така. Не може струни, които струват реално в пъти повече, да се харчат по $ 10. 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 Напротив - може. Купувал съм 120 EUR-ови слушалки Ultimate Ears за 40-тина лева. Оригинални, крадени, без кутийка. И други... Цитирай
cecob Отговорено Юни 11, 2015 Отговорено Юни 11, 2015 (Редактирано) Не са само Elixir, от Китай пристигат и други струни за бас за по 4-5$: -Fender - червена опаковка, която не се използва от 80-те, като мохабета там е, че са new old stock; -D'adario XL nickel wound (по-светло синьо на опковката). Пак ги разцъкват тарикати у нас за по 20-30лв. С две думи не са виновни те, а който им дава баницата! Редактирано Юни 11, 2015 от cecob 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 12, 2015 Отговорено Юни 12, 2015 Абе,не знам при басовете как е,ама веднъж си бях взел,стандартно съм с 10-46 в нормален строй някакви евтини струни - е то няма интониране бре,чак се почудих какво и стана на китарата,ся съм си с дадарио,че ърнитата нещо не ми звучат,като тия от едно време.. 1 Цитирай
rudibass Отговорено Юни 12, 2015 Автор Отговорено Юни 12, 2015 Взимам си бележка . Рафо, ако искаш тръкни темата . Всъщност при мене уловката беше ,че оня пич трвърди ,че са от Америка внесени.. Както и да е де. Моите извинения. Fats е прав- евтината делаверка винаги ти излиза през носа. С уважение Гого 1 Цитирай
Bay Emo Отговорено Юни 15, 2015 Отговорено Юни 15, 2015 Благодарности на Гого за темата. За една бройка да скоча в тигана. 2 Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 23, 2015 Отговорено Септември 23, 2015 Никога не съм разбирал тези струни "с покритие", но явно за басистите са доста ценни. Специално в китарния свят дори не съм чувал някой китарист да ги ползва. А може би в този свят тек-инжинера сменя струните всяка седмица и не им пука за некорозиращото покриетие. Аз имам така наречените acid fingers и дори и най-добрите струни корозират за отрицателно време. И при това ги бърша и почиствам. Честно казано не знам дали еликсир биха ми помогнали. Цитирай
Fashion Отговорено Септември 23, 2015 Отговорено Септември 23, 2015 ^ Пробвай, много китаристи ползват Elixir и малко се оплакват особенно ,когато цените в последните години станаха по-нормални! Аз лично не искам да чуя за други, но това е за друга тема. Сори за Цитирай
Recommended Posts