dianstefanov89 Отговорено Август 8, 2011 Share Отговорено Август 8, 2011 Трябва ми за лайв свирене, дясна ръка бас а горе пиано Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overeager Отговорено Август 12, 2011 Share Отговорено Август 12, 2011 Здравейте, имам проблем с Cubase 5. Работи нармално, зарежда си plug in-ите, например superior drummer, Nexus и Omnisphere, но щом го изключа компютъра ми се рестартира. На някого случвало ли му се е това и как го е оправил ? Ако го преинсталирам дали би помогнало? С Windows 7 64x съм, ако това е от значение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
disagr33 Отговорено Август 19, 2011 Share Отговорено Август 19, 2011 Здравейте. Имам един проблем с Cubase-a и ако някой ми помогне да го реша ще съм Ви много благодарен.Имам Cubase 4 и Melodyne.Търся, търся но в plugin-ите на кюбейса не намирам никъде MelodyneBridge.Не знам какво да правя.Изрових цялата програма, но без резултат.Моля за помощ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Август 23, 2011 Share Отговорено Август 23, 2011 Можеш да пробваш от Devices > Plug-in information да дадеш update, така че в случай, че Cubase не е засякъл съответния плъгин, да го направи. Друг вариант е да окажеш нов път до съответния плъгин, но това по принцип се налага ако си го сложил в папка различна от обичайните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Август 24, 2011 Share Отговорено Август 24, 2011 Трябва ми за лайв свирене, дясна ръка бас а горе пиано http://www.niallmoody.com/ndcplugs/ndcmidi.htm ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Септември 3, 2011 Share Отговорено Септември 3, 2011 Как мога да създам миди фаел , който като го пусна през друг софтуеар , да го детектва и пуска автоматично инструмента , например пиано , бас , пад и тн. Или пък миди фаела , пак да го пусна през кюбейса и тай да ми го пуска автоматично през вградения халион на петицата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Септември 3, 2011 Share Отговорено Септември 3, 2011 До колкото аз съм запозната, на всеки един миди файл трябва да бъде назначен звук, в противен случай просто няма да звучи. Освен ако няма някакви настройки на даден миди трак да ти го отваря всеки път през еди коя си програма (примерно халиона, за който ти говориш), няма начин. Аз не съм чувала за такива обаче (което не значи непременно, че няма). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Септември 4, 2011 Share Отговорено Септември 4, 2011 Не става Давам му на изхода инструменти , слагам им имена , пробвах май всички варианти на експорт и след тва като ги импортна , не зарежда автоматично инструмента . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Септември 5, 2011 Share Отговорено Септември 5, 2011 това е невъзможно. midi файловете могат да кажат на инструмента коя бленда да зареди, но не и на хоста кой инструмент да зареди. тва е положението... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 Не не .. нямах пред вид абсолютно същия инструмент като оригинала ... Имам пред вид , как другите го правят това , като импортна миди фаел (най-често цяла песен) ми зарежда инструментите автоматично , каквито са на песента .. китара , пияно , хармоника , флейта и тн. Някои други софтове са настроени автоматично за това .. Например при еф ел студио , като експортвам миди фаел , който е озвучен от инструмента LSD (инструмента за миди с раличните пресети\пачове) например с пиано , китара , цигулка и тн ... в кюбейса халион едно ми ги зарежда автоматично .. (само дръмажите не ги вади и не знам що) Та въпроса е , как се експортват миди фаелове с ауто зареждане За тва тряа според мен май няква настройка от преференс , но коя ли ше е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Септември 10, 2011 Share Отговорено Септември 10, 2011 Здравейте, как бих могъл да сложа някои ефекти да функционират в 'реално време' по време на записа? Става въпрос за вокалистът, например 'reverb' да функционира по време на самия запис, а не да се слага след това? Cubase 5. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abstract iv Отговорено Септември 11, 2011 Share Отговорено Септември 11, 2011 Здравейте, как бих могъл да сложа някои ефекти да функционират в 'реално време' по време на записа? Става въпрос за вокалистът, например 'reverb' да функционира по време на самия запис, а не да се слага след това? Cubase 5. Слагаш на Audio Input канала! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MysticalPianoPlayer Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 Здравейте, има ли начин да запиша аудио сигнала излизащ от Bus-a на виртуален инструмент (в моя случай Kontakt 3.5) на нов аудио трак директно в Cubase, за да спестя CPU usage, или единствения начин е да mute-на всички останали тракове и да export-на звука от конкретния трак на Wave файл и след това да го import-на на нов канал ? Интересува ме конкретно за Cubase SX 3.11 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abstract iv Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 Това което описваш програмата го прави автоматично със специалната за тази цел функция "freeze instrument" - рендва ти садържанието на миди трака на хард диска и започва да ти го чете от там а самият миди трак го заключва за употреба и редация! Ако искаш пак да си го работиш правиш "unfreeze"! Иначе има начин и да си играеш да го записваш "на ръка" така да се каже в самосоятелен аудио трак: създаваш аудио трак, създаваш и един group track, раутваш output-а на audio-instrument канала на vst-то към този group track а него пък го раутваш за input на аудио трака, активираш бутона за запис на аудио трака и пускаш record на транспорт панела! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nota Отговорено Октомври 26, 2011 Share Отговорено Октомври 26, 2011 Здравейте на всички !!! Искам да ви попитам следното: - как мога да превключвам между проектите в Кюбейс 5 т.е. примерно съм заредил в програмата проект 1 след това искам да заредя проект 2 но да не ми бави? Сигурен съм че може но аз не зная как а ми омръзна да чакам докато ми зареди следващия проект и т.н. Благодаря Ви предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts