Baby Thomas Публикувано Януари 1, 2015 Публикувано Януари 1, 2015 Малко е дълго, но плявата е малко, пък и има интересни неща - чисто от техническа гледна точка и не само. Включително философските му виждания за някои страни на тренировките и композирането. 6 Цитирай
Trysth Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 Ако не мога да го трая тоя, има ли смисъл да се гледа? Да знам дали да инвестирам един час от живота си в това. 3 Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 Отне ми 1 минута да разбера, че е безполезно за мен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 1, 2015 Автор Отговорено Януари 1, 2015 Малко е странен и доста хора ги дразни тоа, но ги чува нещата много. Каза и обясни някои интересни неща. Предимно за начинаещите биха били полезни може би. Но как да преценя има ли смисъл за еди кой си... За по-безопасно не си губете времето. 2 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 Стив Вай е направил интересен рефрет на FLO Видеото е полезно, благодаря за линка! 1 Цитирай
rockfire Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 Аз ги подреждам от ляво на дясно ,тук са на обратно,при мен последен е Вах педал... Цитирай
Бицев Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 Който има какво да реди - да си умува кое първо и кое отляво... 1 Цитирай
exxct Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 От Стив Вай може да се научи много, философският му подход към нещата винаги ми е интересен. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 "Философията" на Вай е да се изказва със затворени очи, за да може по-добре да се наслаждава на собствения си глас. Уж е умен човек, обаче е такава поза... Ще гледам видеото все пак. :> Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 Отдавна стигнах -лично мнение- до извода,че многото ефекти само затормозяват - един овърдрайв и лампов усилвател стигат,ма аз си дрънча стари неща,а ако изцепим Лейнито с 6-те лампи и драйв не ми трябва.. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 1, 2015 Отговорено Януари 1, 2015 (Редактирано) Bili, стига бе, човече. това за многото безсмислени ефекти и перфектната комбинация амп - китара във всяка тема за ефекти го приказваш. Когато правиш авторски неща и това е ТВОЯТ звук, твърдението ти важи. Когато правиш кавъри или искаш да повториш до някаква степен звука на други, няма как да стане с амп - китара. Проумей го това нещо и стига цапа всяка тема за ефекти Редактирано Януари 1, 2015 от G.Varbanov 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 2, 2015 Отговорено Януари 2, 2015 Бе ти рекламно лице за ефекти ли си,ако искам да повторя звука на други- ми да, гибсън/фендър>овърдрайв>лампов амп Нещо не се ли научихте метълите,че масата стари китаристи свирят главно с амп и буст отпреде,проумей го ти,не аз за кавъри китара- амп е положението,па айде да не ти обяснявам какъв ми е стила на свирене не е метъл,май съм пускал некви неща отпреди 20 и нещо години ,авторски песни мое и да имам,пуска се флендж,може и дилей,моя си работа,аз няма какво да проумявам,започнал съм от 85-6г с китарката,а ти? и въобще се чудя що ли пиша тук,освен от скука,некъв метъл с много китари,който дори не ми цитира никнейма правилно и ми слага емотиконки секирки-аре оди свирни нещо в джема бе баровец,вместо да раздаваш акъл на стари кучета.. А реално не свирих доста години,защото цялата скапана простотия ми писна,е все тая, нищо не се е променило. 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 2, 2015 Отговорено Януари 2, 2015 (Редактирано) Живот и здраве ще се видим и в джем-а, като се прибера Евала за видеото, научих доста нови неща. Редактирано Януари 2, 2015 от G.Varbanov Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 2, 2015 Отговорено Януари 2, 2015 (Редактирано) Бе ти рекламно лице за ефекти ли си,ако искам да повторя звука на други- ми да, гибсън/фендър>овърдрайв>лампов амп Нещо не се ли научихте метълите,че масата стари китаристи свирят главно с амп и буст отпреде,проумей го ти,не аз за кавъри китара- амп е положението,па айде да не ти обяснявам какъв ми е стила на свирене не е метъл,май съм пускал некви неща отпреди 20 и нещо години ,авторски песни мое и да имам,пуска се флендж,може и дилей,моя си работа,аз няма какво да проумявам,започнал съм от 85-6г с китарката,а ти? и въобще се чудя що ли пиша тук,освен от скука,некъв метъл с много китари,който дори не ми цитира никнейма правилно и ми слага емотиконки секирки-аре оди свирни нещо в джема бе баровец,вместо да раздаваш акъл на стари кучета.. А реално не свирих доста години,защото цялата скапана простотия ми писна,е все тая, нищо не се е променило. Отдавна избягвам да давам акъли, където не ми ги искат, най вече защото отдавна съм разбрал, че каквто приемам за вярно е такова за мен, от моята гледна точка. Но когато си почвал да свириш 80те (както и аз, започнах някъде 88та или 89та ) си свирил това, което те е кефило, сега 20 и кусур години по късно, хората се кефят на други неща и това, което ти свириш им звучат ретро, в най добрия случай :-), в това няма нищо лошо, даже е хубаво, така се развива музиката, за добро или лошо. Много типове свирене изискват саундове, различни от Лампов амп и бустер пред него, това се отнася до почти всичко, което свиря ( а аз не свиря метъл). Но ето един специален поздрав за теб, по твоята рецепта за саунд (която аз изцяло споделям, що се отнася до съответните стилове). Фендер, Уа-Уа, бустер, нацепен лампов амп. https://www.youtube.com/watch?v=yPQZ5SnFlY4&list=UUBFGuHT9sfPGxeDH4ytbSgQ&index=17 За много години на всички!!!!!! Редактирано Януари 2, 2015 от kolio_k 7 Цитирай
Dirk Отговорено Януари 2, 2015 Отговорено Януари 2, 2015 Имайки в предвид с какви глупости си губиме времето понякога във този форум,не вярвам ,че ще си загубя от тъй "скъпоценното" време да изгледам интервю на доказан китарен спец -макар и не от мой тип.От някои от коментарите става ясно,че ако си "доказан" в "джем" китарист,мнението ти за китарен "риг" е по-тежко от това на ВайОчаквам от "пуристите" в най-скоро време да чуя,че истината е китара,кабел и едноканален "нон мастер волюм" усилвател.Аз мисля,че винаги има какво да науча дори и от Вай,дори и от този форум ,въпреки,че свиря доста от преди 85г и не деля музиката на такава за китаристи и останалите.Наистина нищо особенно,като интервю,ама чак загубено време...Успехи и Честита Нова Година! 1 Цитирай
Recommended Posts