jFog Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 убийте ме но почти се заклех че първия семпъл е от Вамп Енгъла е къде къде по трдиционален метълси звучащ.. Цитирай
7thString Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 Mалко офф - чух само последните семпли на kolio_k и енгъла ми хареса доста повече от месата, включително и като плътност. Смесени добре обаче сигурно ще късат глави Абе Engl си е Engl :> Няма такава друга марка! Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 3, 2006 Автор Отговорено Ноември 3, 2006 Двата ампа наистина звучат различно и по вашите отзиви е видно че саунда е въпрос на вкус.От друга страна ,аз не разбирам много от този тип саунд така че е възможно да съм настроил единият амп по-добре от другият без да искам.Месата спецялно е много капризна на корекции Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 ХУБАВ ПРОЦЕСОР + СУПЕР АМП = УЖАСЕН САУНД!! Може да ви се стори офф топик, но аз много благодаря на Данчо, че спомена този факт тъй като това е нещо в което се убедих доста в последните две години! :hello: (Данчо къде се губиш напоследък братле ) :hello: Та 2 години свирих с камиончета и роланд джаз хорус за чист и полу-ламповите мюзикмени комбота за драйв звука и си купих ламповият Диджитек 2120 който е убйствен преамп, но звучеше мега зле с мюзикмените, които са си много добри усилватели...даже и в един фендер концерт реверб усилвател не ми хареса а той си е доста сериозен амп..докато не го включих в един стар маршал JTM май беше и просто като изрева това чудо направо седях като изтрещян..просто му чух след една година истинският звук! Сега Владо Балев ми направи пролетта една 30 ватова глава за домашно ползване с малките ел 84 ламбета просто звучи супер сладурско не мога да и се накефя...тъй че наистина този проблем с "нехаресването" между компонентите го има определено...понякога човек с много ръчкане по настройките и знания може да излезе от положение, но понякога нищо не става и просто трябва да се смени едното от двете неща. Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 Мисля, че първия семпъл е много по-добър от втория. Т.е. Меса ми звучи по-готино от Енгъл-а. Този звук от месата (поради леко отсъствие на среди) е перфектен за миксове в такъв стил - ще си пасне идеално с вокали, соло китари с по-напомпени среди. Все пак това е мое субективно мнение, но нека и другите да кажат. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 3, 2006 Автор Отговорено Ноември 3, 2006 Ето още семпък от Енгла,по скоро посоко хеви и хард.Първо с бридж,а след това с нек адаптор hevy Цитирай
vlado1113 Отговорено Ноември 4, 2006 Отговорено Ноември 4, 2006 (Редактирано) Между другото почиствахме един таван и намерих един раждясал дисторжан жълта котийка с три потенциометъра, един приятел ми каза че това е български дисторжан бая стар. Трябва да го снимам да го видитие и ме самнява да е дисторжън Милин камък за който спомена колегата.Горе долу бива като звук но не става за метал. Редактирано Ноември 4, 2006 от vlado1113 Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 kolio_k - звукът в семплите и на ENGL, и на MESA е супер добър според мен. Лично аз харесвам повече ENGL, защото има малко повече "присъствие", но и двата семпъла са с много добър звук. Мисля, че писа някаде, но би ли казал моделите и на двата ампа. Това, което е постнал LOE също е супер добро като звук и едва ли би имало такова въздействие със звука на ENGL-а например. За подходящия звук е нужен и подходящия стил, а той не се дели просто въз основа на количеството gain. Няма универсална формула за добър звук. Той само помага и не е най-основното. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 6, 2006 Автор Отговорено Ноември 6, 2006 Радвам се ,че ти харесват.Моделите са Меsa Boogie studio 22+ Engl Thunder 50 reverb Звука на LOE е наистина много гот Цитирай
Stone Free Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 На Лое наистина звучи яко. Аз принципно като искам да дам повече обем на китарите правя същото: записвам партиите 2 пъти с еднаква бленда и панвам едната в ляво, другата в дясно (разкрачвам ги, както вика един приятел ), и обикновенно става трика. Пък ако му се занимава на човек може повече от 2 китари да запише и с разни вариации и да ги разпредели по панорамата. Цитирай
Stone Free Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Записах тука на бързо един кратък риф, като за пример. В Г-мейла. Стана ми интересно какво ще стане ако запиша 4 еднакви китари и ги разположа симетрично Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 чекай и яз да се рАзпиша Nu, 3aiez!!! Набирате паролката "bigjav", както е указано и слушате файловете "Bi4im qko" и "Bi4im qko 2" Ай, до скоро! Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 А, забравих да спомена веригата - китара>ЕNGL>DI box Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 8, 2006 Отговорено Ноември 8, 2006 Радвам се ,че ти харесват.Моделите са Меsa Boogie studio 22+ Engl Thunder 50 reverb Звука на LOE е наистина много гот kolio engl- a разкъртва - ултра як е мисля че за месо се иска як ламбов кривоч с 12 говорител и китара с фикс бридж на всичкото отгоре енгъла е 6л6 ламби - my favorits Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 8, 2006 Отговорено Ноември 8, 2006 @bigjav - много приятно звучи това животно. Я раздухай малко повече - какъв модел е ENGL-а, на колко е гейна, какъв e DI Box-a, спийкър симулация и т.н. Цитирай
Recommended Posts