Jump to content
Българският форум за музиканти

vlado1113

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

About vlado1113

 • Birthday 02/28/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

657 profile views

vlado1113's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Колега сменяй бридж адаптера смело! Имам същата китара stagg i 300 само че моята е произведена доста отдавна купих я на старо 2006 година а човека от който я купих я ползвал няколко години! Пробвах наскоро в един магазин чисто нова и да ти кажа направи ми впечатление че е лекичка моята е доста по тежка явно новите са по некачествени! Ако и твоята е от по старите смело сменяй ако ти е удобна! Аз сложих на моята един сей мор дънкан има разлика и си заслужава!
 2. Здравейте имам няколко педал чета два дисторжъна и един реверб ! Ползвал съм ги самостоятелно и няма праблем работят идеално! Но ги включих и трите подадох им ток от адаптера който беше стандартно само с една букса но аз му запоих още две за да мога да ги захраня! Захранването пише че е германско с пецификаций Output : 9 волта право напрежение 350mA / 3,2 VA Видях в книжките на педалите че консумират всеки по 30mA Оттук съдя че мога да захраня 10 педала едновременно че и повече! Обаче проблема е че като включа първия педал работи идеално изключвам го и включвам втория работи но в звука вкарва и едно свистене и с третия е така! А самостоятелно си работят идеално! Как мога да реша този проблем освен това че ако им купя батерии ще си реша проблема но държат 2 месеца на батерий! Има ли значение че ампа и захранването са в един и същ контакт! Всички ефекти са с един порялитет тоест минуса е вътре!
 3. asparuh75 много здрав саунд си извадил звучи лампово! Твоето изпълнение ми хареса най-много!
 4. А ако сложа този делящия се за bridge зле ли ще е ? Този делящия го мерих преди и беше 7кома единия в двоен режим към 14! А другия Bridge e към 12 приблизително!
 5. Айде де някой да пише че съм включил поялника вече! Мисля да сложа този с надпис N на Nek позиция може би си подсказва това с тази буква а F на bridge ?
 6. Здравейте колеги, имам два китайски двойни адаптера! Нямат никакви имена само отдоло на единия има буквата N а другия има F ! Мисля да ги монтирам на китарата обаче незнам кой да сложа за Nek и кой за Bridge! Този който пише N e с 5 жички и се дели! А другия е с две демек не се дели! Давайте савети кой къде да сложа ?
 7. Благодаря на всички оправих се подпрях флойда и леко натегнах пружините и се получи. Каква е разликата между лицензен флойд и нелицензен ?
 8. Закупих си китара с Floyd Rose и реших да сменя струните, старите предполагам са били стандартен размер 09 -42 аз си купих 09 - 46. Свалих старите и сложих новите за целна ми помогна клипче в Your tube. Дотук добре но като взех да настройвам китарата се натъкнах на проблим като настроя 2 стрини и посли насторя други две придишните се разнройват. И така само вдигам всяка струна като настроя 3 струни примерно после като мина на другите първите се растройват и целия флойд се вдигна много на високо струните са доста високо от грифа а китарата не е настроена. Дайте савет мисля да натегна малко пружините това дали ще помогне и на какво се дължи този проблем. Никога не съм настройвал флойд ще съм благодарен ако помогнете!
 9. Колеги искам да попитам имам един адаптер свален от няква българска китара single coil бял и доста по тежък от оригиналните ми на китарата която е Stagg s 300. Захващането и формата са същите така че може да пасне.Измерих го дава 5,5 ома измерих и мойте бриджа е 8,58 ома а другите са към 7 и нещо. Искам да попитам заслужава ли си да го монтирам на бридж позиция имате ли наблюдения по добър ли е звука от един китайски адаптер. Мисля че ще е по слаб от оригиналните като ниво.
 10. Китарата е на 5 - 6 години и навремето е била към 340 лева като нова незнам дали е вярно това. Ето линк снимах я http://vlado1113.sni...t/kitara.668583 На мен ми прилича много на Stagg s 300 който сега е на цена към 180 лева http://www.veselinko...com/s300bk.html възможно ли е по някякъв начин да разбера модела. Иначе китарата има сравнително по хубав тон от китара за 180 - 200 лева който съм пробвал. Растройва се много бързо на какво се дължи това може би ключовете изпускат и само на първа струна на 12 прагче дава леко заглушен тон малко като доблиран вдигнах струната но засега не сам го оправил това но като цяло съм доволен. Но искам да знам Stagg преди 5-6 години на какви цини са били и дали е възможно това да е същата китара която се продава сега за 180 незнам дали е възможно да ми дадете отговор само от едни снимки но все пак. Благодаря предварително.
 11. Искам да си изрежа нов Pickguard но незнам какъв материял ще е подходящ и дали се намира ? Незнам дали се продават PVC бели листове препоръчайте ми от какво може да го направя ?
 12. Имам Creative live 5.1 с външния модул който се монтира на местата на DVD-то. Включвам китарата в него и си свиря с VST. Сега си купих на старо creative audigy 2 zs и мисълта ми е мога ли да включа външния модул към нея кабела пасва идеално на конекторите но незнам пиновете дали отговарят и да не повредя нещо реших да питам тук. ? Благодаря предварително.
 13. Направих си YJM 308 по тази схема: http://img71.imageshack.us/i/yjm308dh3.gif/ но когато усиля гейна докрай се получава едно гадно свистене и го връщам малко и е добре но много малко изкривява трябва му още гейн, тъй като го включвам в чист канал. Eфекта е близък до distortion plus и бях гледал модификация където се сменят стойностите на 2 резистора за да криви повече какво мога да променя по схемата за повече гейн по точно кой резистори мога да променя ?
 14. Много ми харесва тази песен, BTR - Надеждата и намерих акордите в интернет от този сайт http://peisyrce.hit.bg но не се получава като на записа дори и като свиря върху записа незнам по A# малко дигната от основния строи ли да я настроя. Акордите не са в оригиналната тоналност според мен а и липсват някой акорди. Вижте и някой ако я е изваждал да напише акордите. FILL: D D D D2 D2 D2 D4 D D2 G E--2--------2---------2--0--0------0--4--2--0--3--- H--3--------3---------3--3--3------3--3--3--3--0--- G--2--------2---------2--2--2------2--2--2--2--0--- D--0--------0---------0--0--0------0--0--0--0--0--- A--------------------------------------2--- E-------------------------------3--- Intro: FILL x 2 Kyn^eT: D-0--------- A---4-2------ E--------- Hm A Върви денят към залеза си вечен, Hm A а тук боли, където пулсът е сърдечен. A-5-4-2--- Hm А И няма как, все някога е ден последен. Hm A И ще боли, когато пътят е далечен. A-------- E-3-2-0--- Em A D G Ти мълчиш, със поглед всичко казваш. A----- E-3-2-0-- Em A пауза FILL E-5-3-2-2P3-5-- FILL Раздялата е между нас. H-3------------ G-2------------- D-0----------- A-5-4-2--- Hm A Ти молиш мен в нощта последна да сме двама, Hm A A Asus2 A но знаеш, че ако на тръгна ще остана. A------- E-3-2-0-- Em A D G Във мрака тихо едно момиче плаче, E-3-2-0 Em A F# а аз оставам сам със вятъра в нощта. Hm G ПРИПЕВ: Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз искам само пак да срещна теб. Hm G D A Почувствай сама как обича едно сърце. F# Hm G Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз вярвам,че ще дойде този ден. Hm G Спомни си за мен, D A Asus2 A когато тичаш в дъжда студен. Solo:... A------ E-3-2-0-- Em A D G Ти мълчиш, със поглед всичко казваш. E-3-2-0-- Em A D F# Раздялата е вече между нас. E-3-2-0-- Em A D G Във мрака бнавно едно момиче тръгва, E-3-2-0 Em A F# а аз оставам сам със вятъра в нощта. Hm G ПРИПЕВ: Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз искам само пак да срещна теб. Hm G D A Почувствай сама как обича едно сърце. F# Hm G Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз вярвам,че ще дойде този ден. Hm G Спомни си за мен, D A пауза FILL Остава дне-е-ес Надеждата. FILL Haдеждата...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.