Jump to content
Българският форум за музиканти

vlado1113

Members
  • Мнения

    103
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vlado1113

  1. Колега сменяй бридж адаптера смело! Имам същата китара stagg i 300 само че моята е произведена доста отдавна купих я на старо 2006 година а човека от който я купих я ползвал няколко години! Пробвах наскоро в един магазин чисто нова и да ти кажа направи ми впечатление че е лекичка моята е доста по тежка явно новите са по некачествени! Ако и твоята е от по старите смело сменяй ако ти е удобна! Аз сложих на моята един сей мор дънкан има разлика и си заслужава!
  2. Здравейте имам няколко педал чета два дисторжъна и един реверб ! Ползвал съм ги самостоятелно и няма праблем работят идеално! Но ги включих и трите подадох им ток от адаптера който беше стандартно само с една букса но аз му запоих още две за да мога да ги захраня! Захранването пише че е германско с пецификаций Output : 9 волта право напрежение 350mA / 3,2 VA Видях в книжките на педалите че консумират всеки по 30mA Оттук съдя че мога да захраня 10 педала едновременно че и повече! Обаче проблема е че като включа първия педал работи идеално изключвам го и включвам втория работи но в звука вкарва и едно свистене и с третия е така! А самостоятелно си работят идеално! Как мога да реша този проблем освен това че ако им купя батерии ще си реша проблема но държат 2 месеца на батерий! Има ли значение че ампа и захранването са в един и същ контакт! Всички ефекти са с един порялитет тоест минуса е вътре!
  3. asparuh75 много здрав саунд си извадил звучи лампово! Твоето изпълнение ми хареса най-много!
  4. А ако сложа този делящия се за bridge зле ли ще е ? Този делящия го мерих преди и беше 7кома единия в двоен режим към 14! А другия Bridge e към 12 приблизително!
  5. Айде де някой да пише че съм включил поялника вече! Мисля да сложа този с надпис N на Nek позиция може би си подсказва това с тази буква а F на bridge ?
  6. Здравейте колеги, имам два китайски двойни адаптера! Нямат никакви имена само отдоло на единия има буквата N а другия има F ! Мисля да ги монтирам на китарата обаче незнам кой да сложа за Nek и кой за Bridge! Този който пише N e с 5 жички и се дели! А другия е с две демек не се дели! Давайте савети кой къде да сложа ?
  7. Благодаря на всички оправих се подпрях флойда и леко натегнах пружините и се получи. Каква е разликата между лицензен флойд и нелицензен ?
  8. Закупих си китара с Floyd Rose и реших да сменя струните, старите предполагам са били стандартен размер 09 -42 аз си купих 09 - 46. Свалих старите и сложих новите за целна ми помогна клипче в Your tube. Дотук добре но като взех да настройвам китарата се натъкнах на проблим като настроя 2 стрини и посли насторя други две придишните се разнройват. И така само вдигам всяка струна като настроя 3 струни примерно после като мина на другите първите се растройват и целия флойд се вдигна много на високо струните са доста високо от грифа а китарата не е настроена. Дайте савет мисля да натегна малко пружините това дали ще помогне и на какво се дължи този проблем. Никога не съм настройвал флойд ще съм благодарен ако помогнете!
  9. Адаптера е ''Хранов'' благодаря на всички че помогнахте да разбера какъв е ! Шуми наистина по малко от другите и вади по добър звук но все пак малко нещо му липсва за да кажа идеален е! Мисля да купя един китайски да видя на какво ниво ще е в сравнение с тези и по точно двоен най добре.
  10. Определено взе да ме кефи повече звука на това адаптерче но не само а в комбинация с мидъла на стаг двата звучат идеално с драйв ! А за чис тон не са толкова добре колкото оригиналния . Казвайте може ли да се разгадае какъв е така от снимките отгоре или да го сваля и да го снимам и отдоло. Май ще търся да купя друг такъв от 8 кОм.
  11. Така си е Stagg адаптерите не са на ниво според мен Стават но за чисти неща според мен, чистата китара много приятно звучи балансирано в сравнение с другата ми китара която е с два хъмбъкъра китайски без име. Но като включа другата с дистроржън и забравям за Stagga.
  12. Адаптера отдзад е залят и е прозрачен виждат се магнитите и намотките а две планки излизат от двете страни и за тях се запойват кабелите. А отпред го стимах монтиран ето http://www.album.bg/...mages/29418591/ http://www.album.bg/...mages/29418590/ Ако може да го познаете ще кажене какъв е ?
  13. Извинявам се писал съм ома а то е килоома монтирах го от любопитство, звука не е много добър по слаб е сигнала и ми се струва че ниските се губят но има отчетливост не замазва попадал съм на китари които много мажат този е добре. Оригиналния като го вклча към компютъра и когато е с повиче драив има много шум и ако са овеличени колоните стават големи микрофонии този засега не е направил микрофония може би защото е слаб. В комбинация с другия оригинален адаптер звучат добре двата. Ще го подържа малко да го пробвам в микс как ще звучи и в крайна сметка ще си върна стария. Извода е че оргиналния на стаг си е по добре. Но и нашето родно производство за времето си е било на ниво според мен адаптера ми се струва че е от китара орфей но може би от по новите където са копирали от западните фирми.
  14. Колеги искам да попитам имам един адаптер свален от няква българска китара single coil бял и доста по тежък от оригиналните ми на китарата която е Stagg s 300. Захващането и формата са същите така че може да пасне.Измерих го дава 5,5 ома измерих и мойте бриджа е 8,58 ома а другите са към 7 и нещо. Искам да попитам заслужава ли си да го монтирам на бридж позиция имате ли наблюдения по добър ли е звука от един китайски адаптер. Мисля че ще е по слаб от оригиналните като ниво.
  15. По скоро второто искам да проверя, но чистия тон на ктарата ми харесва много има много високи което е хубаво за чиста китара. И с по лек драйв става но аз както обичам HI gein нешто шума идва в повече и ще си наложи да слагам хъмбъкър или направо да я продавам и да зимам друга ще видим. А иначе растройването се оправи като натегнах болтовите на ключовете и смених струните и не съм ползвал ръчката.
  16. Все си мисля че има разлика от сегашните S 300 защото ето тук има s 300 втора употреба и е на 190 ето линка http://www.mmg-music...t/stagg-s300-tr Но май китарката си е често нова и тази си е цената. Най добре ще зема да пробвам една нова в някой музикален магазин за да преценя има ли разлика.
  17. Китарата е на 5 - 6 години и навремето е била към 340 лева като нова незнам дали е вярно това. Ето линк снимах я http://vlado1113.sni...t/kitara.668583 На мен ми прилича много на Stagg s 300 който сега е на цена към 180 лева http://www.veselinko...com/s300bk.html възможно ли е по някякъв начин да разбера модела. Иначе китарата има сравнително по хубав тон от китара за 180 - 200 лева който съм пробвал. Растройва се много бързо на какво се дължи това може би ключовете изпускат и само на първа струна на 12 прагче дава леко заглушен тон малко като доблиран вдигнах струната но засега не сам го оправил това но като цяло съм доволен. Но искам да знам Stagg преди 5-6 години на какви цини са били и дали е възможно това да е същата китара която се продава сега за 180 незнам дали е възможно да ми дадете отговор само от едни снимки но все пак. Благодаря предварително.
  18. Искам да си изрежа нов Pickguard но незнам какъв материял ще е подходящ и дали се намира ? Незнам дали се продават PVC бели листове препоръчайте ми от какво може да го направя ?
  19. Няма ли някой който да го е пробвал това в този форум пише че един го е пробвал http://www.hardwareheaven.com/audio-general-technical-discussion/51279-creative-audigy-2-ad_ext-pin-assignment.html и станало поне до колкото можах да преведа, а после друг казва че трябва да има конвертор на аналоговите входове и съвсем се обърках, казвайте да пробвам ли ще изгори ли нещо от пробата до колкото виждам този ad_ext и на лаифа и на аудижито е с еднакви пинове би трябвало да стане според мен.
  20. Имам Creative live 5.1 с външния модул който се монтира на местата на DVD-то. Включвам китарата в него и си свиря с VST. Сега си купих на старо creative audigy 2 zs и мисълта ми е мога ли да включа външния модул към нея кабела пасва идеално на конекторите но незнам пиновете дали отговарят и да не повредя нещо реших да питам тук. ? Благодаря предварително.
  21. Направих си YJM 308 по тази схема: http://img71.imageshack.us/i/yjm308dh3.gif/ но когато усиля гейна докрай се получава едно гадно свистене и го връщам малко и е добре но много малко изкривява трябва му още гейн, тъй като го включвам в чист канал. Eфекта е близък до distortion plus и бях гледал модификация където се сменят стойностите на 2 резистора за да криви повече какво мога да променя по схемата за повече гейн по точно кой резистори мога да променя ?
  22. Табулащията може да е вярна но е в друга тоналност. Аз хванах парвите 3 акорда на куплетчето и нямат нищо общо с дадените тук пробваите с записа. Дадени са така: Hm A Върви денят към залеза си вечен, Hm A а тук боли, където пулсът е сърдечен А звучи точно с записа когато е така: A#m C#m G# Върви денят към залеза си вечен, A#m C#m G# а тук боли, където пулсът е сърдечен Китарата ми е на стандартна A настройка и затова се получава така ще пробвам да я сваля малко както каза колегата и ще видим.
  23. Много ми харесва тази песен, BTR - Надеждата и намерих акордите в интернет от този сайт http://peisyrce.hit.bg но не се получава като на записа дори и като свиря върху записа незнам по A# малко дигната от основния строи ли да я настроя. Акордите не са в оригиналната тоналност според мен а и липсват някой акорди. Вижте и някой ако я е изваждал да напише акордите. FILL: D D D D2 D2 D2 D4 D D2 G E--2--------2---------2--0--0------0--4--2--0--3--- H--3--------3---------3--3--3------3--3--3--3--0--- G--2--------2---------2--2--2------2--2--2--2--0--- D--0--------0---------0--0--0------0--0--0--0--0--- A--------------------------------------2--- E-------------------------------3--- Intro: FILL x 2 Kyn^eT: D-0--------- A---4-2------ E--------- Hm A Върви денят към залеза си вечен, Hm A а тук боли, където пулсът е сърдечен. A-5-4-2--- Hm А И няма как, все някога е ден последен. Hm A И ще боли, когато пътят е далечен. A-------- E-3-2-0--- Em A D G Ти мълчиш, със поглед всичко казваш. A----- E-3-2-0-- Em A пауза FILL E-5-3-2-2P3-5-- FILL Раздялата е между нас. H-3------------ G-2------------- D-0----------- A-5-4-2--- Hm A Ти молиш мен в нощта последна да сме двама, Hm A A Asus2 A но знаеш, че ако на тръгна ще остана. A------- E-3-2-0-- Em A D G Във мрака тихо едно момиче плаче, E-3-2-0 Em A F# а аз оставам сам със вятъра в нощта. Hm G ПРИПЕВ: Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз искам само пак да срещна теб. Hm G D A Почувствай сама как обича едно сърце. F# Hm G Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз вярвам,че ще дойде този ден. Hm G Спомни си за мен, D A Asus2 A когато тичаш в дъжда студен. Solo:... A------ E-3-2-0-- Em A D G Ти мълчиш, със поглед всичко казваш. E-3-2-0-- Em A D F# Раздялата е вече между нас. E-3-2-0-- Em A D G Във мрака бнавно едно момиче тръгва, E-3-2-0 Em A F# а аз оставам сам със вятъра в нощта. Hm G ПРИПЕВ: Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз искам само пак да срещна теб. Hm G D A Почувствай сама как обича едно сърце. F# Hm G Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз вярвам,че ще дойде този ден. Hm G Спомни си за мен, D A пауза FILL Остава дне-е-ес Надеждата. FILL Haдеждата...
  24. Точно тази схема ползвах, ако съм обърнал транзистора няма да свирне изобщо схемата предполагам. Ще го прегледам пак и ще пиша.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.