Jump to content
Българският форум за музиканти

Виртуален Аранжор :)


Sint

Recommended Posts

Здравейте, отказах се да си взимам Ямаха , взех си миди клавиатура и сега си търся програма която да имитира аранжор, всмисъл да си пускам ритми да мога да си сменям акорди и така :) надявам се да има такава програма :) Моля споделете :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Секвенсъри има, това другото със сменянето на ритми и акорди е по-сложно. Имаше такива теми с конкретни програми, но като цяло никой не е останал доволен от тях. Така, че по-добре беше да си вземеш Ямаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно към едно копие на вградения сикуенсер/хитър-петър няма да намериш, в VST host програмата може да си програмираш желаните алгоритми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че е офтопик и хейтърско, но за мен една от най-големите подигравки с музиката и музицирането е кръчмарският тип свирене с пускане на ритъм-акомпанимент, смяна на акорди в лявата ръка и мелодия - в дясната. Това е някакво жалко подобие на музика, корените на което идват от соца и което съм наблюдавал запазено само в нискокачествени хотели и кръчми по Балканите.

 

Ако не повишим личните си изисквания към музиката, която правим ние като музиканти, как да очакваме публиката и българите по-конкретно да имат развит музикален вкус?

 

Хора, нека да правим повече истинска музика, нещо изсвирено наживо - соло или с банда, без "хитърпетровщини", автоматични акомпанименти и други такива, на които идеята е просто да отбият номера и да докарат надницата за вечерта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че е "кебабчийска" музика- такава е, обаче корените и соца..нещо не ми се връзва. Всяко нещо с времето си. Тогава също е имало качествена музика наживо- соло или с банда, както и сега , но днес има не едно и две заведения където изобилства от  "хитърпетровщини" пускани от модерен наркоман със слушалки в ушите и пулт в ръцете, а върху  творчеството му мастит саксофонист сочно надува клиширани хватки, заобиколен от жени по сутиен. Чисто и просто си е занаят, който с развитието на технологиите сам по себе си променя начина и визията, но "хитърпетровщината" остава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да, съгласен съм, тези диджеи, дето се определят като музиканти и едва ли не "свирят" - това е същото. Макар че диджеите понякога поне пускат качествена музика, макар и на запис. Докато кръчмарите и това не правят... То човек и не отива по тия места да слуша музика, а да яде, пие, да прави свалки и т.н. Което не значи, че някой трябва да му надува главата с някаква "йоника", с извинение. По-добре музика на запис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз несе занимавам професионално с музика въпреки че свиря от 6 годишен, от Благоевград съм и предполагам знаете тук каква музика се слуша :) Саибер е прав донякъде но все пак човек трябва и да разпуска :) На акордеона няма как да си сложа слушалки а живея в къща :) за това се ориентирах към аранжорите и контролерите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CyberGene го е казал. Няма да го повтарям. Иначе по темата - този софтуер не върши ли точно това: http://www.bandinabox.com. Никога не съм го пробвал, но съм чувал добри мнения за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bandinabox. Не е това което се търси. Има доста такива програми за авто акомпанименти, едни от най добрите са vArranger, Live Styler. имаt всички възможности на един скъп аранжор, а  по новите версии работят директно с всички известни виртуални инструменти като, kontakt 4, superior drummer 2.0, Scarblee Pre-bass, и др. И ако се комбинират и програмират добре, можеш да постигнеш много добро звучене. Но ако търсиш нещо по семпло, и ако звука от PC то ще те задоволи например HappyEO, RMCA Real Time Midi chord Arranger,  MAAS MIDI Auto-Accompaniment,  Real-time Style Performer, и други могат да ти свършат работа. А една от най стабилните такива програми която работи без никакви засечки е българска, Real Time Arranger, но работи под DOS. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано намериш, да добавя: още по-гадно е когато с хитър-петър се свирят кавъри. В такъв случай DJ наистина е за предпочитане, много от големите притежават креативност недостижима за много от изпълнителите на музикални инструменти. Защото тези умения се придобиват също с много работа.

 

Милиони музиканти правят едно и също парче, но на някои се удава повече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да е голям, диджят не е музикант, а само плейва изпълненията на музикантите.и благодарение на техните изпълнения си изкарва прехраната  а по кръчмите голям диджей не съм срещал, а и ако наистина е диджей няма работа в кръчмата

Редактирано от roi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.