Sint Публикувано Ноември 4, 2014 Share Публикувано Ноември 4, 2014 Здравейте, отказах се да си взимам Ямаха , взех си миди клавиатура и сега си търся програма която да имитира аранжор, всмисъл да си пускам ритми да мога да си сменям акорди и така надявам се да има такава програма Моля споделете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Ноември 4, 2014 Share Отговорено Ноември 4, 2014 В Ableton има арпеджиатори и други трикове, виж при MIDI ефектите. В Cubase има миди ефект Apache, с подобни неща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sint Отговорено Ноември 4, 2014 Автор Share Отговорено Ноември 4, 2014 А няма програма която да имитира секвенсъра така ли благодаря иначе за отговора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Ноември 5, 2014 Share Отговорено Ноември 5, 2014 Секвенсъри има, това другото със сменянето на ритми и акорди е по-сложно. Имаше такива теми с конкретни програми, но като цяло никой не е останал доволен от тях. Така, че по-добре беше да си вземеш Ямаха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Ноември 5, 2014 Share Отговорено Ноември 5, 2014 едно към едно копие на вградения сикуенсер/хитър-петър няма да намериш, в VST host програмата може да си програмираш желаните алгоритми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Ноември 5, 2014 Share Отговорено Ноември 5, 2014 Знам, че е офтопик и хейтърско, но за мен една от най-големите подигравки с музиката и музицирането е кръчмарският тип свирене с пускане на ритъм-акомпанимент, смяна на акорди в лявата ръка и мелодия - в дясната. Това е някакво жалко подобие на музика, корените на което идват от соца и което съм наблюдавал запазено само в нискокачествени хотели и кръчми по Балканите. Ако не повишим личните си изисквания към музиката, която правим ние като музиканти, как да очакваме публиката и българите по-конкретно да имат развит музикален вкус? Хора, нека да правим повече истинска музика, нещо изсвирено наживо - соло или с банда, без "хитърпетровщини", автоматични акомпанименти и други такива, на които идеята е просто да отбият номера и да докарат надницата за вечерта. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
estinto Отговорено Ноември 5, 2014 Share Отговорено Ноември 5, 2014 Че е "кебабчийска" музика- такава е, обаче корените и соца..нещо не ми се връзва. Всяко нещо с времето си. Тогава също е имало качествена музика наживо- соло или с банда, както и сега , но днес има не едно и две заведения където изобилства от "хитърпетровщини" пускани от модерен наркоман със слушалки в ушите и пулт в ръцете, а върху творчеството му мастит саксофонист сочно надува клиширани хватки, заобиколен от жени по сутиен. Чисто и просто си е занаят, който с развитието на технологиите сам по себе си променя начина и визията, но "хитърпетровщината" остава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Ноември 5, 2014 Share Отговорено Ноември 5, 2014 Е да, съгласен съм, тези диджеи, дето се определят като музиканти и едва ли не "свирят" - това е същото. Макар че диджеите понякога поне пускат качествена музика, макар и на запис. Докато кръчмарите и това не правят... То човек и не отива по тия места да слуша музика, а да яде, пие, да прави свалки и т.н. Което не значи, че някой трябва да му надува главата с някаква "йоника", с извинение. По-добре музика на запис. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sint Отговорено Ноември 5, 2014 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2014 Ами аз несе занимавам професионално с музика въпреки че свиря от 6 годишен, от Благоевград съм и предполагам знаете тук каква музика се слуша Саибер е прав донякъде но все пак човек трябва и да разпуска На акордеона няма как да си сложа слушалки а живея в къща за това се ориентирах към аранжорите и контролерите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sint Отговорено Ноември 5, 2014 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2014 Май ще трябва да накарам брат ми да напише точно такава опростена колкото се може повече Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SGEORGE Отговорено Ноември 5, 2014 Share Отговорено Ноември 5, 2014 CyberGene го е казал. Няма да го повтарям. Иначе по темата - този софтуер не върши ли точно това: http://www.bandinabox.com. Никога не съм го пробвал, но съм чувал добри мнения за него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roi Отговорено Ноември 6, 2014 Share Отговорено Ноември 6, 2014 Bandinabox. Не е това което се търси. Има доста такива програми за авто акомпанименти, едни от най добрите са vArranger, Live Styler. имаt всички възможности на един скъп аранжор, а по новите версии работят директно с всички известни виртуални инструменти като, kontakt 4, superior drummer 2.0, Scarblee Pre-bass, и др. И ако се комбинират и програмират добре, можеш да постигнеш много добро звучене. Но ако търсиш нещо по семпло, и ако звука от PC то ще те задоволи например HappyEO, RMCA Real Time Midi chord Arranger, MAAS MIDI Auto-Accompaniment, Real-time Style Performer, и други могат да ти свършат работа. А една от най стабилните такива програми която работи без никакви засечки е българска, Real Time Arranger, но работи под DOS. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sint Отговорено Ноември 6, 2014 Автор Share Отговорено Ноември 6, 2014 Страшно много ти благодаря сега ще пробвам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Ноември 6, 2014 Share Отговорено Ноември 6, 2014 Дано намериш, да добавя: още по-гадно е когато с хитър-петър се свирят кавъри. В такъв случай DJ наистина е за предпочитане, много от големите притежават креативност недостижима за много от изпълнителите на музикални инструменти. Защото тези умения се придобиват също с много работа. Милиони музиканти правят едно и също парче, но на някои се удава повече Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roi Отговорено Ноември 6, 2014 Share Отговорено Ноември 6, 2014 (Редактирано) Колкото и да е голям, диджят не е музикант, а само плейва изпълненията на музикантите.и благодарение на техните изпълнения си изкарва прехраната а по кръчмите голям диджей не съм срещал, а и ако наистина е диджей няма работа в кръчмата Редактирано Ноември 6, 2014 от roi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts