me6 Публикувано Ноември 4, 2014 Публикувано Ноември 4, 2014 Дойде време да заменя тази карта Creative-platinium поради неудовлетворителни резултати с по- съвременна и най вече с малка латенция. Моля за съвет в рамките на 300-500 лв с коя ще постигна удовлетворителен звук за тази цена. Цитирай
jkolarov Отговорено Ноември 4, 2014 Отговорено Ноември 4, 2014 Платформа? (Win or OSX) Свързване: (USB/Firewire/on board) Колко входа? Микрофонни/инструментални? MIDI? Така като гледам старата, може би тази ще е подходящ заместник, че дори си и под бюджета. Обаче няма миди. http://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i2.htm Може би ако отговориш на всичките въпросителни и просто сложиш тези изисквания в търсачката на някой сайт ще сведеш избора до няколко конкретни, и тогава всеки ще може да се дадат по конкретни отговори. Поздрави. Цитирай
НиколайGK Отговорено Ноември 4, 2014 Отговорено Ноември 4, 2014 Доколкото съм чел ревюта/мнения (в този форум, а и на други места), 2i4 е по-добрият вариант. Цитирай
me6 Отговорено Ноември 4, 2014 Автор Отговорено Ноември 4, 2014 Уиндоус 7 е системата. До сега беше директно на дъното но нямам изисквания каква ще е връзката нямам Firewire но съм чувал че има преход за свързване. единственото което ме интересува е качество , ползвам миксер за микрофони и инструменти. Цитирай
dontwarrior Отговорено Ноември 4, 2014 Отговорено Ноември 4, 2014 Китайски миди интерфейс в Техномаркет за 20 лв, изпадат и маркови втора ръка за 30-50 (не че ги правят другаде). Цитирай
me6 Отговорено Ноември 4, 2014 Автор Отговорено Ноември 4, 2014 2i4 ми се вижда добър вариант, дано само няма голяма латенция с VST СИНТЕЗАТОРИ. Не знам дали подържа SF2 семпли, защото имам много такива. ОП с-ма е Уиндоус7-32 , Трябва да е с миди вход/изход, свързването нямам предпочитания стига да е с минимална латенция на VST синтезатори. Препоръчаната от колегата 2i4 м ми се струва добър вариант , само не знам каква цена има и от къде да се купи. А също и за латенцията нямам данни. Цитирай
aarab Отговорено Ноември 5, 2014 Отговорено Ноември 5, 2014 Латенцията зависи колкото от интерфейса и от драйверите, толкова и от мапината и хард диска Цитирай
VSTi Отговорено Ноември 5, 2014 Отговорено Ноември 5, 2014 Скарлета е прекрасна карта, достатъчно стабилан и т.н. Естествено това си е бюджетно решение. Историята с SF2 семплите.....няма как да стане. Освен, ако не си инсталираш някакво вст като семплер. Всъщност - съвременните интерфейси отдавна не използват SF, особено усб базираните. За тази цел се използват вградени на интерфейса чипове, които "свирят" като вътрешен звуков модул. Цитирай
me6 Отговорено Ноември 6, 2014 Автор Отговорено Ноември 6, 2014 (Редактирано) Може ли да се получи с нея звук близо до професионалния, ако не коя карта с най-нисък бюджет може да се постигне това. Редактирано Ноември 6, 2014 от musicman Спри да цитираш предходни мнения! Цитирай
musicman Отговорено Ноември 6, 2014 Отговорено Ноември 6, 2014 Близо, близо... колко да е близо? Близо до професионалния звук можеш да достигнеш с всяка една карта стига да имаш близо до професионалните умения. Ако имаше такива, щеше да знаеш и каква карта да си вземеш. За това вземи си каквото те съветват, и инвестирай в знания и опит. След това търси близо до професионалния звук. 4 Цитирай
aarab Отговорено Ноември 7, 2014 Отговорено Ноември 7, 2014 Име една проста истина: най-калпавият инженер може да има най-хубавата техника и микса ще звучи зле, докато най-добрия инженер с най-калпавата техника, ще направи микс, неразличим от професионалните.... Забележка: Думите най-калпав и най-добър са условни и не целят да влизаме в полемика има ли такова животно или няма... Извод: По-важно е какво знаеш и дали можеш да ползваш техниката, отколкото самата техника... Цитирай
me6 Отговорено Ноември 8, 2014 Автор Отговорено Ноември 8, 2014 Близо, близо... колко да е близо? Близо до професионалния звук можеш да достигнеш с всяка една карта стига да имаш близо до професионалните умения. Ако имаше такива, щеше да знаеш и каква карта да си вземеш. За това вземи си каквото те съветват, и инвестирай в знания и опит. След това търси близо до професионалния звук. Аман от професори в тази държава. От 15 год. се занимавам със записи и обработка на музика. Обаче не ми е било професия и не съм се интересувал от новите неща които навлизат. Само ми трябваше мнение от колегите които са навътре в нещата да си усъвременя хардуера.Така ,че успех господин професоре. Цитирай
Ogan Отговорено Ноември 8, 2014 Отговорено Ноември 8, 2014 Дойде време да заменя тази карта Creative-platinium поради неудовлетворителни резултати с по- съвременна и най вече с малка латенция. Моля за съвет в рамките на 300-500 лв с коя ще постигна удовлетворителен звук за тази цена. http://www.esi-audio.com/products/juliaxte/ Аз лично ползвам тази и съм доволен. Има я и в PCI вариант. Цитирай
me6 Отговорено Ноември 9, 2014 Автор Отговорено Ноември 9, 2014 Мерси , обаче дъното на компа май не подържа този слот, може би ако има вариант със външно изпълнение. Не видях и каква латенция и дават. MOD EDIT: Моля, не цитирай предходното мнение!!! Цитирай
Recommended Posts