Dilian Nedev Отговорено Юни 2, 2006 Отговорено Юни 2, 2006 Virtual Distortion Grid Ето какво ни предоставя BOSS за да изберем точния дист за нашите нужди . Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 2, 2006 Отговорено Юни 2, 2006 еми вчера бях при един пич които си е купил цял куфар с камиончета БОС. тва....как се казваше......абе като куфарче и кат го отвориш те са наредени вътре. бяха така : digital reverb > digital delay > chorus > MT2 > compressor > noise reduction. обаче след тия сички длаверки имаше включен behringer di-box кат на налбантов. когато изключих кабинет симулацията на ди-бокса стана кофти звука. през ди бокса звучи като през процесор, супер модулирано и с друга динамика. обаче без него......нещо не се връзваше с пейзажа. така че дет казахте тва че всяка джаджа си има допълнение е вярно. МТ 2 не звучи толкова добре без кабинет симулация /макар че тази на бехрингер е доста изкуствена и модулирана/. не знам, но според мен този МТ2 е направен точно за такова свирене - с много обработка след дистра. просто едно звено от веригата ...моля те сподели за кой модел behringer di-box става въпрос...важно ми е да знам...а и за останалите форумци може да представлява интерес подобно уточнение... Цитирай
didopeshev Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 http://www.behringer.com/GI100/index.cfm?lang=ENG би трябвало да е този Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Кой модел ТюбСкроймър, с какви настройки и в каква апаратура после? Ако не е тайна, де. Щото и аз имам и съм супер доволен от него, но само като буустър. Инак е трагичен... Здрасти.скримъра е ТС 808. Драйв на 11 часа,тон на 9,ниво на 12.след него супер овърдрайв на ниво 12 часа, тон 10,драйв 5 часа.обикновенно свиря през Буги,понякога с Енгл.китарата е фендер стандарт или пауърстрат. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 случи се така че и аз отксоро свиря с метал зонче. обаче боцнат в готин амп. ако не е в амп....зарежи да го накараш да звучи по-добре не се мъчи с ди боксове и симулации...нема да стане иначе в ампа кърти просто. много натурален звук Цитирай
DaftFunk Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Божке колко глупости съм написал по темата Човек поумнява с всеки ден Цитирай
docc Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Много често "камиончетата" с висок Drive Gain(т.е разните O.Drive и Dist.)се използват като бустери - с настроени ограничени Gain/Drive нива.Споцифичната колорация на тона,определяна от собствените филтри и схемни особености на всеки един такъв ефект,ги правят доста предпочитани за употреба.Почти винаги се включват в комбинация с O.Drive настройки на апаратурата,а не рядко и няколко устройства заедно(особено при работа през Clean канал).Присъствието на няколко такива устройства във веригата,не означава непременното им използване едновременно,а по-скоро говори за желание за тонално разнообразие. Моето мнение е,че с колкото повече се разполага - толкова по-добре! Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 случи се така че и аз отксоро свиря с метал зонче. обаче боцнат в готин амп. ако не е в амп....зарежи да го накараш да звучи по-добре не се мъчи с ди боксове и симулации...нема да стане иначе в ампа кърти просто. много натурален звук ...добре ама ако човек свири много по често по разни други градове в страната и чужбина и трябва цялата техника да се мъкне на гъб...мукненето на усилвател не ми е много по вкуса...та каква е в случая разумната алтернатива... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 ...добре ама ако човек свири много по често по разни други градове в страната и чужбина и трябва цялата техника да се мъкне на гъб...мукненето на усилвател не ми е много по вкуса...та каква е в случая разумната алтернатива... Ако всичко е наредено както трябва, където обикаляш по страната да свириш, все трябва да има по едно кубе за "струнните" инструменти. Само през пулта трудно се изкарва хубав звук. случи се така че и аз отксоро свиря с метал зонче. обаче боцнат в готин амп. ако не е в амп....зарежи да го накараш да звучи по-добре не се мъчи с ди боксове и симулации...нема да стане иначе в ампа кърти просто. много натурален звук Ей за тва си говорим!!! Цитирай
vovcho Отговорено Юни 3, 2006 Автор Отговорено Юни 3, 2006 случи се така че и аз отксоро свиря с метал зонче. обаче боцнат в готин амп. ако не е в амп....зарежи да го накараш да звучи по-добре не се мъчи с ди боксове и симулации...нема да стане иначе в ампа кърти просто. много натурален звук ...добре ама ако човек свири много по често по разни други градове в страната и чужбина и трябва цялата техника да се мъкне на гъб...мукненето на усилвател не ми е много по вкуса...та каква е в случая разумната алтернатива... Купуваш си ван Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Здрасти. Скримъра е ТС 808. Драйв на 11 часа, тон на 9, ниво на 12. След него супер овърдрайв на ниво 12 часа, тон 10, драйв 5 часа. Обикновенно свиря през Буги, понякога с Енгл. Китарата е фендер стандарт или пауърстрат. Абе моя АМР също не е за изхвърляне, но с драйв от Тюб-а нещо не ме кефи. Кофти ми звучи. Да не говорим, че след 12 часа почва и да шуми. Затова само за бууст го ползвам и с драйва на комбото джиткам... П.П. Моят Тюб е ТС-7, Китай. Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 Здрасти. Скримъра е ТС 808. Драйв на 11 часа, тон на 9, ниво на 12. След него супер овърдрайв на ниво 12 часа, тон 10, драйв 5 часа. Обикновенно свиря през Буги, понякога с Енгл. Китарата е фендер стандарт или пауърстрат. Абе моя АМР също не е за изхвърляне, но с драйв от Тюб-а нещо не ме кефи. Кофти ми звучи. Да не говорим, че след 12 часа почва и да шуми. Затова само за бууст го ползвам и с драйва на комбото джиткам... П.П. Моят Тюб е ТС-7, Китай. Между китайскиа на / тс9 режим/ и тс 808 разликата е предимно в цената,в звука е много малка.Не съм забелязал моя да шуми ама не сам и гледал кой ънае колко,ако искаш да го чуеш /скримъра+суперовърдрайва/ виж на този линк http://media.putfile.com/injaztigator-video2 Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 3, 2006 Отговорено Юни 3, 2006 случи се така че и аз отксоро свиря с метал зонче. обаче боцнат в готин амп. ако не е в амп....зарежи да го накараш да звучи по-добре не се мъчи с ди боксове и симулации...нема да стане иначе в ампа кърти просто. много натурален звук ...добре ама ако човек свири много по често по разни други градове в страната и чужбина и трябва цялата техника да се мъкне на гъб...мукненето на усилвател не ми е много по вкуса...та каква е в случая разумната алтернатива... Купуваш си ван ...някакви портативни предложения все пак...ван не ми е нито по джоба нито по вкуса...трябва всичко да може да се носи на гръб... Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 (Редактирано) ето ви бехрингер ултра дистортион за 45 лв боцнат в ампа и озвучен с микрофон директно в саунд картата: http://stratocaster.muzikant.org/bluess.mp3 ето и метал зон по същия начин озвучен: http://stratocaster.muzikant.org/tears.mp3 http://stratocaster.muzikant.org/running2.mp3 :hello: обаче и да се утрепя през ди бокс с кабинет симулация или през някакъв софтуерен каб цимулатор не мога да изкарам такава динамика и тон. просто го няма 'дишането' на говорителя Редактирано Юни 4, 2006 от stratocaster Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 4, 2006 Отговорено Юни 4, 2006 ето ви бехрингер ултра дистортион за 45 лв боцнат в ампа и озвучен с микрофон директно в саунд картата: http://stratocaster.muzikant.org/bluess.mp3 ето и метал зон по същия начин озвучен: http://stratocaster.muzikant.org/tears.mp3 http://stratocaster.muzikant.org/running2.mp3 :hello: обаче и да се утрепя през ди бокс с кабинет симулация или през някакъв софтуерен каб цимулатор не мога да изкарам такава динамика и тон. просто го няма 'дишането' на говорителя ...а бе тва е ясно...не е възможно симулацията да е по-истинска от истинското усилвателно звучене...ама в случая не става дума за изкарването на "перфектен" саунд а за докарването на "приличен" такъв...от чисто практическа гледна точка... Цитирай
Recommended Posts