niki123bg Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 (Редактирано) Моето м-аудио не ми е направило нито един проблем до момента - било то от към драйвери или като хардуер. Работеше перфектно с еднопроцесорната ми машина, сега работи перфектно и с двуядрената ми машина. До момента не съм успял да го подкарам единствено на Windows Vista 32bit & 64bit и на Windows 2003 Server Enterprise 64 bit, но за тях по принцип няма драйвери все още. Картата работи перфектно и на Windows XP 64 bit с двуядрен процесор, като за там съм ползвал единствено демо версията на 64 битовият Sonar. Съвсем друга е ситуацията със EMU, чийто драйвери бяха толкова зле по онова време, че ме накараха да си купя M-Audio. Въобще е достатъчен един преглед на KVR за да се установи, че болшинството от хората считат драйверите на М-Аудио за едни от най-стабилните, докато тези на EMU за пълен кошмар. Съвсем отделен въпрос е, че си купувате външни звукови интерфейси, които използват интерфейси създадени за удобство (USB, Firewire), а не толкова за стабилност и real time операции. Вярно е, че има скъпи аудио интерфейси със Firewire интерфейс, но както качеството им, така и цените им са високи. Да не коментираме, че ако такъв скъп аудио интерфейс създава проблеми, човек би си сменил дънна платка/процесор за да реши проблема, вместо да обвинява аудио интерфейса. Редактирано Февруари 13, 2007 от niki123bg Цитирай
Da_Fuse Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Напълно съм съгласен. Причината явно е била някаде у мен защото никога не беше правило този номер преди. Просто нещо съм объркал при инсталация и не разбрах какво. и по никакъв начин не обвинявам фирмата прозиводител за моето невежество. Амаа...в Българя нали всеки се прави на всякакъв та и аз барабар Петко с мъжете... В чужбина хората ги првят интелигентно тези работи викат си човек който това му е работата - да разбира от тези неща и той инсталира монтира и всичко останало Ама ние тук на балканите нали все сме големи гяволи и ... Цитирай
[He4oBek] Отговорено Април 23, 2007 Отговорено Април 23, 2007 Търся програма като GuitarFX само че без латенсия и с добър дисторшън ефект, ако има изобщо такова чудо. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 23, 2007 Отговорено Април 23, 2007 нема такова чудо латенцията не идва от софта, с които свириш тя идва от слабата машина ако си с по-малко от 1 ГБ рам и 2,5 ГХЗ процесор предполагам че ще имаш ядове аре Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 23, 2007 Отговорено Април 23, 2007 (Редактирано) Не е баш така, със система от сорта на 1 Ghz, 256MB RAM, aко не е задръстена от резидентни програми, можеш да използваш почти всички досегашни ефекти, плъгини и т.н. за китара. Проблема с латенцията идва главно от звуковата карта. Ти с каква звукова карта си? Иначе има VST плъгини като: simulanalog(freeware) можеш да си го изтеглиш от сайта им. Amplitube Amplitube2 Revalver Revalver Mk2 Guitar Rig Guitar Rig 1.2 Guitar Rig 2 Waver GTR Warp http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=19612 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11804 ... и естествено някакъв VST хост(Тоя Reaper примерно). Редактирано Април 23, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
motorbreath Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 Аз съм с 1,7Гхз и 256 рам и григ и ривалвър и нуендо и всичкия софт си ми бачка без проблеми ..за латенцията пробвай с АСИО драйвери Цитирай
AfterAll Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 мисля че Guitar Rig 2 ще ти бъде подходяща. латенсията; сравнително добра звукова карта която си подържа собствени asio драйвери, рам задължително над 512мб Цитирай
panko Отговорено Юни 3, 2007 Отговорено Юни 3, 2007 Надявам се темата да е за този раздел. PC e Intel Core™2 CPU 1,80GHz 1,00GB of RAM звуковата карта е Lexicon Omega на USB. След като са инсталирани драйверите на картата,които са уш за да няма латенция,латенция има когато се опитвам да използвам плъгини(AmpliTube2 и GuitarRig 2) и да свиря в реално време за да си записвам в Cubase.Моля ви помогнете ми да тръгне това чудо на "природата" Цитирай
presly Отговорено Юни 3, 2007 Отговорено Юни 3, 2007 Това е от официалния сайт на Лексикон USB Type B Socket: Version 1.1, Version 1.1 hubs are not supported Колега - на УСБ1 ниска латенция НЯМА. Сори, ако си разчитал на друго. За най-ниска латентност - PCI или PCIe, следват FW и USB2. USB1 е само за прослушване (или запис с мониторинг НЕ през драйверите, т. нар. hardware monitoring) Успех! Цитирай
panko Отговорено Юни 3, 2007 Отговорено Юни 3, 2007 (Редактирано) на кутията на звуковата карта пише USB Port: USB or USB 2 .Това не означава ли че латенцията не е заради USB-то? Редактирано Юни 3, 2007 от panko Цитирай
presly Отговорено Юни 4, 2007 Отговорено Юни 4, 2007 Не. Това значи, че можеш да я включваш и в двата вида УСБ-та - 1 и 2. 1 е бавния стар вариант (ok. 11 Mb/s), 2 е по-новия, доста по-бРъз (теоретичен максимум 480 Mb/s). Цитирай
thw Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 Здравейте! ....по рано бях обещавал яки пачове за Григ.... Ето една банка с 2 пача- единия е симуалция на Меса за десен канал а другия Маршал за ляв канал. /може и да смените местата им Записвате два трака с ритъм. Един в ляво и един в дясно с тези два пача и имате брутален ритъм саунд http://www.cmusicforum.com/dimitar/Dimitar...mp;Marshall.bnk Успех! едит: Работят само с версия 2 Хайде да те помоля (а и не само тебе, ами всеики който ги има) да ги качи отново. Мерси Цитирай
merkata Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Здравейте, имам проблем с latency при sonar и cubase, но вероятно и при всяка друга програма, която подържа monitoring докато свириш.Намирам го за страшно полезна функция, но при мен има сериозно закъснение.Записвам китара и бас с кабел право в звуковата карта, барабаните като MIDI с Addictive Drums най-често и нямам проблем, но китарата/баса си ги чувам "акустично", като си пусна записаното го чувам с ефект.Monitoring-a би помогнал доста да знам още при самото записване какво точно правя, обаче чувам китарата като свиря и после през комп-а, което си е объркващо и не се получава.Странното е, че при запис без да има monitoring нещата си съвпадат, няма размествания заради забавяния.Някой има ли идея по въпроса? Цитирай
yamaha Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 Ами като начало кажи каква ти е аудиокартата, за да имаме повече информация. Макар, че вероятно случаят ти не е точно такъв, все пак сигурно си опитал ASIO4ALL драйверите.... Офтопик: Интересно ми е как правиш разликата между единствено и множествено число в случаите "някой въпроси" и "някой има ли". (майтапче) Цитирай
Recommended Posts