Jump to content
Българският форум за музиканти

Da_Fuse

Members
  • Мнения

    159
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Da_Fuse

  1. Е има и качествени но ценичките са....от тея другите бири.... http://www.everything-but-the-box.com/index3.html
  2. Da_Fuse

    Cubase/Nuendo

    За тва ставаше въпрос. Евала!
  3. Хахахахахахахахахахаха.....хахахаххахах... тоя дето го е пражил напражо е яхнал метлата
  4. Da_Fuse

    Cubase/Nuendo

    Често пъти се причинява от вирус, такаче за по сигурно реинсталл и това е дори бих ти препоръчал формат С:
  5. От доста време ми се върти този въпрос, кажете тогава кои са тези лампови предусилватели( от ниския ценови клас ) които си заслужават, и кои не.
  6. Da_Fuse

    Pro Tools

    Ами тествал съм ги с Delta 1010Lt, а за ProTools-а разбрах те какво имаш в предвид, само едно немога да си обясня (защото аз не съм програмист, просто имам известни познания), как щом ProTools използва DSP-та и прави по-простите сметки, има по-високи хардуерни изисквания от другите софтове, които правят по-сложното пресмятане ( това с плаваща запетая ) имат по-ниски хардуерни изисквания и натоварват компютъра респективно по-малко?
  7. Da_Fuse

    Pro Tools

    Без нерви, прегледах учебниците по инфрматика дето бях чел, и се оказа че тотално съм се объркал . Presly сичко ок, само не разбрах как хардуер ще компенсира закръгляването в сметките (наистина не ми е ясно) няма как да си измисли знаците дето е закръглил софт-а...?! За Samplitude и Sequoia, какво да ти кажа, на мен са ми много любими, но все ми се струва ще звука е една идея "по-смачкан и по-слаб" от колкото при ProTools, вярно че ухото е субективен показател, а го има и предубеждението, ама правил съм тестове между Sampitude 8, Sequoia 8, Cubase sx3 и Digi003 и... Сега съм с Sampitude 9-ката и ми се струва доста по-добре, а за 10 немога да говоря щото не съм сядал и веднъж. А иначе ми е много любопитно как чисто технически без да броим ушите се разбира кой софт как работи, има ли начин щото си е важно. Oтносно това, че имало маркетингова страна на нещата, и някой софтуери се ползвали повече от други заради реклами, не мисля че е много сериозно да се говори. Ако някое разглезено американче(например) си е купило Digi002 за 1200$ то не значи, че някое сериозно студио би инвестирало токутака 15000$ за HD2 само заради рекламите му, или дори да го направи (защото за там това не са никак много пари) то ако програмата не оправдае очакванията, би била продадена или най-малкото не би била използвана. Както и да е, в крайна сметка едно е важно, не помня кой беше казал, че най-добре човек работи със техниката която познава, респективно със софт-а който познава и му е най удобен! За това правете музика, това е най важното!
  8. Da_Fuse

    Pro Tools

    Искам само да вметна нещо за ProTools, което е доста основно по мое мнение. Самият аудио процесинг на ProTools е е малко по-различен. Някога някой да се е замслял защо ProTools изисква страшно много хардуерни ресурси, и по която причина "баш" ProTools-а (ProTools HD Иамам в предвид) се продава с една камара DSP-та? Ами защото не допуска използването на плаваща запетая при сметките (най просто казано зъкрагляване при пресмятането) т.е. компромиси при аудио процесинга, което CuBase прави при натоварване на процесора над 50% от ресурсът му, а за съжаление моят любим Samplitude си позволява да прави постоянно . Това при работа в режим да кажем 24/96 грубо казано значи, че на всеки 8 бита един е "компромисен", така при при 96000 пъти в секунда вие си смятайте колко такива "компромисни" бит-а има всяка секунда (около 2304000)... Ето в това е уникален ProTools-а и за това е СТАНДАРТ и т.н... П.С. Нищо срещу другите софтове, аз също в къщи съм със Samplitude, но това не е поради нежеланието ми да си взема едно digi003 например...
  9. Da_Fuse

    Samplitude/Sequoia

    Дай малко инфо - какво ново, какво какво е пипнато от старите си опции, при мидито по-специално какви подобрения има.
  10. Наистина много се извинявам не бях погледнал че имат separate output и двата. Просто повече трябва да се вглеждам...
  11. Не се съмнявам, че има достас по-знаещи от мен, но просто се опитвам да помогна. Първо искам да попитам Gorup_Home - какви са ти мониторите? Второ как мислиш да ползваш идин и същи миксер за усилвател за слушалки и за егулиране на нивото на мониторите си, и за преамп на кондензаторния си микрофон? И трето (не на последно място) ИМА микрофонен предусилватели, които да са по-добри от предусилвателите и на двата миксера: http://www.thomann.de/gb/studio_projects_vtb1.htm http://www.thomann.de/gb/presonus_tubepre_...renvorstufe.htm И това са само примери... Честита коледа и весела нова година на всички!
  12. Добре бе хора, копаете ли ги вие тия хардове 160 гб за едно вст само терагайта за друго
  13. Да ще ти свърши работа. Успех!
  14. На теб точно за какво ти трябва този миксер? Защото ако е само заради фантомното ( така правят бая хора ) по-добре недей да взимаш нито един от двата а си вземи микрофонен предусилвател, който ще ти свърши МНОГО по-добра работа.
  15. Блаогдаря за изчерпателния отговор! Относно този Joemeek JM47, бях чел ревю за него в списанието ProTechnica, където казваха, че за цената си, едвалине бил несравним със опциите си lowcut и -10db както и със своя "топъл" и "мек" звук... Моето мнение и питане тръгна от там. Имам още един въпрос относно микрофоните T-Bone и фирмата като цяло - каква е по националност каде се произвеждат микрофоните (малко реторичен въпрос) и т.н. Предварително благодаря!
  16. Da_Fuse

    Linux

    Въпросче от ПЪЛЕН лаик в линукс-а. Какви са минималните изисквания на 64 - Studio и на Ubuntu Studio, защото съм решил да ги поразгледам на един старичък съдък, преди да си ги инсталирам на работния?
  17. Ами принципно и двете ме интерсуват и този конкретно и в този диапазон, а ще го ползвам за вокали и акустични китари.
  18. Преди време четох едно резюме за този мокрофон, в което общо взето се казваше, че е доста приличен за цената си. Та, въпросът ми беше някой сблъсквал ли се е с този микрофон или поне от същата серия на тази фирма и какви са му впечетлеенията? Ето и малко инфо за него - Ц(в)ък
  19. за микрофните ясно, но какво точно значи кондензаторен микрофон с 1,2 и 3 патерна, наистина не ми е ясно?
  20. Най - простичко можеш да го направиш с две стъкла (обикновени) всяко под 45 градуса спрямо стената и общо двете на 90 градуса едно спрямо друго. Със същия успех разбирасе можеш да ползваш и стъклопакет с аргон общо взето зависимостта е такава - колкото повече стъкла толкова по-добре , а наклона им спрямо стената служи в полза на акустиката на помещението.
  21. Добре, а от какво се правят, какъв е материала за направата им?
  22. Da_Fuse

    Cubase/Nuendo

    Значи аз си поговорих с един познат, който поназнайва това - онова, и той ми каза, че м оже да имам проблеми ако едната и видео карта е вградена на дъното. А найстина имам желание да си използвам и двата монитора.
  23. Da_Fuse

    Cubase/Nuendo

    Ами, незнам дали windows-a и отделните програми могат да бъдат настроени, така че да ползват 2 вместо 1 карта. Моля някой, който знае точно как става да сподели, че тука сме инвалиди...
  24. Каде могат да се видят цени на тези работи? Пиши ЛС ако имаш информация.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.